Zo vaak zetten wij de schoen (en dit stoppen we erin)

Ieder jaar zie ik dezelfde vragen voorbij komen rondom Sinterklaas. Vanaf welke leeftijd vier je Sinterklaas, hoe vaak mogen de kinderen de schoen zetten en wat stop je erin? Bij iedereen is dat natuurlijk anders. En dat is helemaal prima. Omdat mensen nu eenmaal nieuwsgierig zijn naar hoe en wat anderen doen vertel ik in deze blog hoe vaak onze kinderen de schoen mogen zetten en wat wij erin stoppen.

Hoe vaak de schoen zetten?

Er zit natuurlijk een verschil tussen de schoen mogen zetten en er ook iets in krijgen. Je kunt gerust je kinderen elke dag de schoen laten zetten, maar komt er dan ook elke dag iets in? Meestal niet. Ik zie wisselende verhalen voorbij komen van ouders die inderdaad dagelijks de schoen laten zetten. Maar ook ouders die slechts één of twee keer per week de schoen laten zetten.

Wij zelf hebben de schoenkalender van het Sinterklaasjournaal in de schoen laten doen en daarop hebben de Pieten de dagen gekleurd waarop de kinderen de schoen mogen zetten. In ons geval is dat, naast de dag van de intocht, nog 3 keer. Oftewel ze mogen het 1x per week. Dit is iets wat we al jaren zo doen dus ze zijn ook niet anders gewend. Daarnaast mogen ze vaak ook nog bij mijn ouders de schoen zetten, op school en in bepaalde winkels/horecagelegenheden.

Wat stop je in de schoen – schoencadeau?

Voor ons is een schoencadeautje echt iets kleins en dus ook goedkoop. Dat kan ook voor iedereen anders zijn, sommige mensen kijken niet naar grootte of prijs. Dus ook hierin kan dat heel erg verschillen. Ik vertel hieronder wat wij dit jaar (2022) aan schoencadeautjes in de schoen stoppen.

  • Een Sinterklaas aftelkalender met chocolaatjes van de Albert Heijn €1,99
  • Jumping poppers €0,89
  • Dobbelsteen met licht €0,89
  • Stickers (65 stuks) €0,79
  • Marvel actiefiguur €5,95
  • L.O.L. Surprise poppetjes €6,95
  • Chocoladeletter €0,89

Zoals je hierboven kunt zien is vrijwel alles onder de euro, behalve de Marvel en L.O.L. Surprise. Dat zijn wel kleine cadeautjes en is dit keer de uitzondering op onze regel qua prijs. We konden het ook in de grote zak doen voor pakjesavond maar vonden dat ze al genoeg uit te pakken hebben. Dus vandaar als schoencadeautje.

We hebben overigens alles bij de Action gekocht, met uitzondering van de aftelkalender en de chocoladeletters.

1 reactie op “Zo vaak zetten wij de schoen (en dit stoppen we erin)

  • Wij zetten 2x per week de schoen. Doordeweeks komt er iets lekkers in (handje kruidnoten, een muis of kikker chocolaatje) en in het weekend een cadeautje. Dit jaar een spekletter, een bruisbal met een poppetje erin en een kaartspelletje.

Reageren is niet mogelijk.