Utsukusy | Bijin Facial Cleanser Cream

Mij werd, een tijd terug, gevraagd of ik interesse had in een samenwerking met Utsukusy Schoonheid. Ik zei echter niet direct ja. Ik had namelijk nog nooit van het merk gehoord dus wilde eerst kijken of het wel bij me zou passen. Eenmaal op hun site, en na een prettige mailwisseling, kwam ik erachter dat hun producten perfect bij me passen. Mits ze hun verwachtingen waar zouden maken. Ik ontving redelijk snel daarna een leuk pakketje met daarin zowel de Bijin Facial Cleanser Cream als de Aurum goud Home Care kit. De Home Care kit, daar komt nog apart een review over. Vandaag eerst de Bijin Facial Cleanser.

Wat achtergrondinformatie over Utsukusy

Utsukusy (spreek uit: Oetsoekoesie) betekent Schoonheid, Zuiverheid en Kwaliteit in het Japans. Drie pilaren waar ze volledig achter staan en die ook terug te vinden zijn in hun visie en producten. De cosmetica van Utsukusy wordt namelijk met veel liefde en zorg ontworpen zodat ze zuivere, natuurlijke en kwalitatieve producten kunnen creëren die bijdragen aan zowel je innerlijke als uiterlijke schoonheid.

Utsukusy is een merk van salonproducten die in dit geval ook online te kopen zijn in de webshop van Utsukusy Schoonheid. Dit is uniek in Nederland, want normaal gesproken kun je salon merken alleen bij de schoonheidsspecialist zelf verkrijgen. Alle cosmetica van Utsukusy is hypoallergeen, waardoor het ook geschikt is voor de gevoelige huid. Daarnaast bevatten de producten geen parabenen en zijn uitgebreid dermatologisch, maar dieproefvrij, getest.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Mocht je nog helemaal niet bekend zijn met het merk Utsukusy dan kun je zelfs gratis een proefmonster pakket bestellen via de webshop.

Bijin Facial Cleanser Cream

Als het gaat om het definiëren van de Facial Cleanser Cream dan is dat nog best een opgave. Het is namelijk geen reinigingsmelk en ook geen face wash. En toch kun je ze voor beide doeleinden gebruiken. De Bijin Facial cleanser cream is een reinigende crème wat ervoor zorgt dat de huid afvalstoffen goed kan uitscheiden. Ook zorgt hij voor een goede vochthuishouding in de huid. En hij activeert de facial cleanser cream cel regeneratie, verkleint de poriën en reinigt/voed de huid diep. Daarnaast kan de Bijin Facial cleanser cream gebruikt worden (na het reinigen van de huid en afhalen van make-up) als nachtverzorging voor de extreem droge huid.

Hoe te gebruiken:

De Bijin Facial cleanser cream werkt het beste wanneer deze met de vingers een paar minuten in de huid gemasseerd wordt. Hierna kan de huid afgenomen worden met een warme vochtige doek, of met een vochtig watje.

Tip: Meng de Bijin Facial cleanser cream bijvoorbeeld eens met een druppel rozen olie voor de oudere huid of met een druppel salie om de huid te stabiliseren tijdens de menopauze. Gemengd met een druppel tea tree olie werk het effectief tegen acne.

Utsukusy bijin facial cleanser2

Mijn ervaring met het product

Utsukusy Schoonheid schepte de verwachting bij mij dat ik met deze salonproducten de ervaring van een schoonheidsspecialiste thuis kon ervaren. En welke moeder/vrouw wil dat nu niet? Of je nu fulltime of parttime werkt. Of je moeder bent of niet. Elke vrouw vindt het fijn om even tijd voor zichzelf te hebben en daar hoort goede huidverzorging ook bij. Wanneer ik aandacht besteed aan het verzorgen van mijn huid, haren, kleding en make-up dan voel ik me een stuk beter dan wanneer ik dat niet doe. Daarom wilde ik de producten zeker eens uitproberen.

Bij het openen van de tube komt je al een heerlijke geur tegemoet. Het is een soort mix van bloemen met kruiden en op een of andere manier doet het me ook denken aan de schoonheidsspecialiste. Maar misschien zat dat wel in mijn hoofd, wie weet hoe dat werkt. Met een klein kneepje krijg je er al een goede klodder crème uit. Al is het niet zo dik als een crème en kun je het juist erg makkelijk smeren. Of beter gezegd: inmasseren. Ik ben in een lekkere stoel gaan zitten met mijn ogen dicht en masseerde mijn hele gezicht in met het spul. Om mezelf echt even dat geniet momentje te geven heb ik ook Spotify aangezet met de afspeellijst ‘Beauty rustgevend’.

Na het masseren bleef ik even een minuutje of twee met mijn ogen dicht zitten/liggen. Daarna maakte ik een doek vochtig met warm water en legde ik deze kort over mijn gezicht. Ik haalde alle resten met de doek eraf en voelde me daarna echt als herboren. Misschien lichtelijk overdreven dat woord, maar het was wel echt even lekker. Ik heb overigens een hele gevoelige huid, gemengd met veel droge plekken maar mijn gezicht zag er volledig rustig uit. Daarna gebruikte ik de Aurum home care kit, maar daarover later meer.

Utsukusy bijin facial cleanser cream

De prijs

Zoals je wel kunt lezen heb ik het gebruik van deze Bijin facial cleanser cream als heel prettig ervaren. Ik heb hem vier weken na elkaar gebruikt en mijn tube is nu zo goed als leeg. Misschien kan ik er nog een week mee doen ofzo. Wat ik wel echt heel erg jammer vind. Want opnieuw kopen zit er nu even niet in. De tube die ik ontvangen heb, daar zit 50 ml in en kost €22,-. Koop je de grotere tube dan ben je wel een stuk voordeliger uit hoor. Hier zit namelijk 200 ml in en kost €49,-. Mocht ik dus ooit het product nog eens bestellen dan ga ik wel direct voor de grote tube. Ik denk overigens dat je wel langer met een tube kunt doen dan ik gedaan heb. Ik heb soms echt teveel gepakt.

Ben jij al bekend met Utsukusy?

6 reacties op “Utsukusy | Bijin Facial Cleanser Cream

Reageren is niet mogelijk.