Utsukusy | Aurum Home Care kit

Vorige week konden jullie mijn review lezen over de Bijin Facial Cleanser Cream. Deze ontving ik van Utsukusy Schoonheid samen met de Aurum Home Care kit. Ik heb de producten in combinatie een aantal weken getest. De Aurum Home Care kit bestaat uit een voedende serum en crème die elkaars werking versterken wanneer je ze beide gebruikt. De Aurum Home Care kit (in het vervolg Aurum kit genoemd) is zeer geschikt voor de gevoelige huid. Gezien mijn huid zowel gemengd als droog is en ook erg snel rode vlekken krijgt kon ik wel stellen dat deze kit perfect bij me zou passen. 

Wil je meer weten over het merk Utsukusy? In mijn review over de Facial Cleanser heb ik al het een en ander erover verteld, ook kun je naar de website van Utsukusy zelf gaan. In dit artikel vertel ik meer over de Aurum Home Care kit en wat mijn persoonlijke ervaringen ermee zijn.

Een gevoelige huid

Ik heb een hele gevoelige huid. Ik weet niet of ik dat altijd heb gehad, al heb ik nooit echt veel last gehad van puisten. Maar het is iets wat me de laatste jaren in ieder geval is opgevallen.

Een gevoelige huid ontstaat vaak door een combinatie van factoren. Uitlaatgassen, sigaretten rook, fijnstof, airconditioning, verwarming, temperatuur schommelingen, hormonen, te weinig water drinken, onvoldoende vitamines en mineralen binnen krijgen. De combinatie van siliconen in crèmes met een te ondiepe dagelijkse reiniging van de huid, parabenen in cosmetica. En vooral ook in je dagelijkse voeding spelen allemaal een rol.

Mijn huid krijgt heel snel rode vlekken, droge plekken en reageert heel makkelijk op maskers en andere cosmetica. Door alle invloeden van buitenaf heeft mijn huid een lagere weerstand gekregen. Utsukusy heeft daarom producten ontwikkeld die de tekorten van de huid weer aanvullen zodat de weerstand opnieuw wordt opgebouwd. Hun advies is dan ook om altijd een dun laagje crème te gebruiken om op die manier van de gevoelige huid af te komen.

IMG_1771

Aurum Home Care kit; serum en crème

In de Aurum kit zitten twee producten. Een serum en een crème. Voordat ik begon met de producten te gebruiken ben ik eerst gaan uitzoeken waarom een serum gebruiken nu nodig is. Ik wist wel dat het reinigen van je gezicht erg belangrijk is en een goede (dag)crème ook, maar wat doet een serum nu eigenlijk? Tijdens mijn zoektocht kwam ik op de website van Beautyscene waar heel duidelijk beschreven wordt waar je een serum voor kunt gebruiken. Want het is niet altijd en voor iedereen noodzakelijk.

Een serum richt zich meestal op één probleem qua huidverzorging. Dat kan het herstellen van de vochtgehalte zijn maar bijvoorbeeld ook het verstevigen van de huid. De meeste serums zorgen voor een verbeterde huidconditie, dus meestal heb je aan één soort serum genoeg. Als ik dan kijk naar de serum uit de Aurum kit richt deze zich op meerdere problemen. Zo heeft het serum een kalmerende werking waarbij een vochtarme huid wordt verstevigd en kleine lijntjes verdwijnen. De serum bevat ook aloë vera al is dit wel in zo’n klein percentage dat ik me afvraag of het zijn werking daardoor niet mist.

Naast de serum zit er natuurlijk ook een crème in de home care kit. Deze crème stimuleert het metabolisme van de huid en is daarnaast effectief tegen pigmentvlekken. Het is ook een hele voedende crème die de vochthuishouding op pijl houd.

Mijn ervaring met de Aurum Home Care kit

Ik denk dat de meeste vrouwen het wel kunnen beamen dat het uiterlijk van een product heel veel kan doen. Het is uiteraard niet het allerbelangrijkste maar het zorgt er vaak toch wel voor dat je het ene product wel koopt en/of probeert en het andere niet. Wat dat betreft is de Aurum lijn in mijn ogen al goed geslaagd. Door de mooie gouden kleur en het balvormige potje van de crème maakt het dat ik hem met veel plezier op mijn dressoir heb staan. Ik moet zelfs toegeven dat ik niet wilde dat mijn dochter het potje vastpakte omdat er dan “vieze vingers” opkomen, haha. Iedereen die mij kent weet dat ik juist helemaal geen schoonmaak-freak ben maar met sommige dingen kan ik echt panisch doen.

De serum zit in een fijn langwerpig pompje en je zou niet zeggen dat er ‘maar’ 35 ml in zit. Toch is dat zo en dat is ook zeker niet te weinig aangezien je met 1 druppel serum al je hele gezicht in kunt smeren. De serum zelf ziet er ook nog mooi uit, klinkt misschien gek maar het lijkt wel alsof er glitters inzitten, al zie je dit niet terug wanneer je het op je gezicht smeert. De geur van het serum is ook echt geweldig. Ik kan daar helemaal happy van worden, lekker ruikende producten.

IMG_1769

Ook van de crème heb je niet veel nodig. Ondanks dat ik de producten inmiddels alweer 6 weken (bijna elke dag) gebruik heb ik niet het idee dat er al veel uit het potje is. Dat vind ik trouwens wel enig nadeel van het serum, je kunt nergens aan zien hoeveel er op is. Dat is bij de tube Bijin Facial Cleanser Cream ook niet goed te zien maar je merkt i.i.g. aan het knijpen wel of er nog veel in zit of niet. Ik hoop dus dat er nog veel in zit en ik nog lang met het serum kan doen.

Want – naast dat de producten er mooi uit zien, lekker ruiken en fijn te smeren zijn – zowel de serum als de crème doen echt hun werk. Ik merk dat mijn huid veel rustiger wordt wanneer ik de producten elke dag gebruik.  Ook heb ik het idee dat hij ook minder gevoelig is geworden. Zo gebruikte ik laatst een masker tussendoor en normaal gesproken is mijn gezicht daarna vuurrood en dit keer helemaal niet. Of dat aan het masker lag of aan de Aurum kit, ik kan het niet zeggen. Maar opvallend is het wel!

De prijs

Wanneer je de producten los wilt aanschaffen dan kost de Aurum serum €66,- en de Aurum crème €68,-. Koop je de Aurum kit dan is de prijs €99,50. Het scheelt je dus maar liefst €34,50 wanneer je het in een kit aanschaft. En aangezien de producten in combinatie veel beter werken dan apart is dit sowieso aan te raden. Je kunt de kit aanschaffen in de webshop van Utsukusy Schoonheid.

5 reacties op “Utsukusy | Aurum Home Care kit

Reageren is niet mogelijk.