Fay tipt: Unicorn wekkerradio met verwisselbare frontjes

Ze is er helemaal weg van; haar unicorn wekkerradio met verwisselbare frontjes van Bigben. Vanaf het moment dat ik het doosje van zolder haalde (hij lag even apart in verband met de drukte rondom de feestdagen) stond ze te springen van blijdschap. “Is die voor mij mama? Is dat een wekker? Komt er dan ook muziek uit?”.

Eenhoorns, cijfers, klokkijken en muziek

Als je bekijkt waar onze dochter van bijna vier zich vooral mee bezig houdt dan zijn dat cijfers, muziek, klokkijken (niet dat ze dat al kan, maar ze doet goede pogingen) en eenhoorns. Elke eenhoorn die ze ziet is een My Little Pony en ook haar verjaardagsfeestje zal in deze stijl zijn. Niet geheel gek dus dat ze direct weg was van deze wekkerradio.

Verwisselbare frontjes

Wat deze wekkerradio van Bigben zo uniek maakt zijn de verwisselbare frontjes. Er zitten in totaal drie frontjes bij de wekker:

  • Eentje met de kleuren van de regenboog en een unicorn
  • Eentje met een blauw achtergrond en allemaal kleine eenhoorns
  • Eentje met een witte achtergrond, regenbogen, hartjes en sterretjes

Met de verwisselbare frontjes kun je de wekkerradio helemaal naar je eigen smaak maken. En ben je even uitgekeken op een bepaalde afbeelding dan verwissel je hem in een paar seconden.

Middagdutje

Wat ook erg handig is bij deze wekkerradio, is dat hij een speciale “dutjes” functie heeft. Nu doet onze dochter geen middagdutje meer, maar mocht jouw kind dat wel nog doen dan kun je hem instellen voor 120, 90, 60, 30, 15, 10 en 5 minuten. Ideaal toch?!

Unicorn wekkerradio

Zoals het woord het al zegt is deze wekkerradio dus een wekker en radio in één. Vrij voor de hand liggend, maar ik wilde het toch even apart noemen. Want je kunt de radio als wekker af laten gaan, maar ook gewoon lekker naar de radio luisteren tijdens het spelen.

Display als nachtlampje

Het display waarop je de tijd kunt aflezen of kunt zien op welke radiozender hij staat kun je dimmen. Je kunt dus zelf bepalen of je het display heel fel wilt laten oplichten, iets minder fel om hem bijvoorbeeld te gebruiken als nachtlampje of juist helemaal uit wilt zetten.

Sleep-functie

Er zit ook een sleep-functie op waarbij je dus kunt instellen dat hij na een bepaalde tijd vanzelf uitschakelt. Handig voor wanneer je kind nog even muziek mag luisteren voor het slapen bijvoorbeeld.

Snooze-functie

Ook zit er een snooze-functie op de radio. Nu weet ik niet of ik dat zo handig vind, want kinderen zijn soms al zo moeilijk vooruit te branden. Als ze dan ook nog kunnen snoozen…

Verbeterpunt

Ondanks dat wij erg enthousiast over deze wekkerradio zijn heb ik wel een verbeterpunt. De wekkerradio werkt namelijk op netstroom, wat in principe logisch is want dat doen de meeste wekkers. Maar in de instructies staat ook dat je in plaats van netstroom ook batterijen kunt gebruiken.

Unicorn wekkerradio met verwisselbare frontjes
Op deze foto heb ik het draad even weggewerkt..

Echter doet de wekkerradio niets wanneer je er batterijen in stopt, behalve dat hij zijn geheugen niet kwijt raakt wanneer je hem van de stroom af haalt. Best jammer, want we kunnen de radio nu niet op een hele praktische plek neerzetten in het kamertje van onze dochter. 

Deze wekkerradio is er overigens in verschillende varianten te verkrijgen; smiley, voetbal, dieren en unicorn.

10 reacties op “Fay tipt: Unicorn wekkerradio met verwisselbare frontjes

Reageren is niet mogelijk.