Mijn winter favorieten

Dinsdag zag ik bij Marion een leuke blog over haar december favorieten. Stiekem was ik ook al bezig met zoiets maar dan de “winter” variant. Ik ben namelijk echt een summertime girl maar er zijn ook zeker wel bepaalde dingetjes die ik erg fijn vind aan de winter. Vandaag deel ik dus graag mijn winter favorieten!

Kerst

Ja eigenlijk vind ik de kerst altijd een en al verplichting en houd ik niet van verplichting. Er worden cadeaus gekocht en dan voel je je verplicht om ook iets terug te geven terwijl je dat eigenlijk niet van plan was.. Hmm nee dit gaat de foute kant op. Waarom ik kerst wél leuk vind? Nou omdat ik samenzijn met mijn dierbaren altijd enorm waardeer. De mooiste verhalen komen vaak naar boven en zodra iedereen bij elkaar is dan voelt het gewoon weer als thuiskomen.

Thee

Ik drink door het jaar heen maar weinig thee maar zodra het winter wordt dan ben ik een echte theeleut! Het liefst drink ik verse muntthee of herfststorm, haha beetje gek in de winter maar toch!mijn winter favorieten munt thee

Hot Chocolate

Een echte favoriet van mij is naast de thee ook de warme chocolademelk met slagroom of marshmallows. Zo heb ik zelf al eens iets in die trant cadeau gedaan maar het is ook altijd leuk om cadeau te krijgen. Toevallig vond ik op maak je eigen sfeer echt hele mooie en schattige mokken met mix!

Kerstliedjes

Ik word helemaal vrolijk van kerstliedjes. Daarom heb ik ook eigenlijk bijna altijd Skyradio Christmas Station aan staan als ik thuis ben. In de auto eigenlijk niet, weet niet waarom haha. Maar thuis kan ik de hele dag kerstliedjes zingen. Iets waar mijn man af en toe wel gek van wordt haha!

santas coming to town 16x20 red gold

Sneeuw

Als er sneeuw valt vind ik dat altijd wel erg mooi. Maar dan wel ECHT sneeuw. Niet van dat neppe sneeuw wat weer snel ontdooit waarna het waterige papje bevriest en de wegen en stoepen gevaarlijk worden. Nee dat echte sneeuw. En dan het liefst in het weekend als de mensen vrij zijn zodat we er ook heerlijk van kunnen genieten. Met sneeuwpoppen, sleeën, engeltjes, enzovoort. Ja ik zie dat wel zitten!

Vuurwerk

Nee, niet het vuurwerk van de buurman of die knallers die het overbuurjongetje allemaal afsteekt. Nee georganiseerd vuurwerk, dat vind ik echt zo super mooi. Ik heb dit op Aruba mogen bewonderen en dat was echt magisch. Daar hou ik echt van!

Appelbeignets

Als er iets is waar je me rondom oud&nieuw wakker voor mag maken zijn het wel appelbeignets. Ik ben niet zo van de oliebollen, vooral niet die met de krenten erin. Maar de appelbeignets die kan ik wel 100 op haha. Dat doe ik niet hoor, wees maar gerust. Maar yummmm wat een uitvinding!

Kaarsjes

Ook vind ik het heerlijk om kaarsjes te stoken. Ja ik zeg stoken want ik moet regelmatig mijn voorraad aanvullen hoor. Door de hele woonkamer staan er wel kaarsjes. Allemaal in verschillende kaars houders ook.

mijn winter favorieten kaarsen

Carnaval

Carnaval valt altijd in de winter. En ik vind het ook geweldig om te vieren. Toch heb ik het dit jaar niet gevierd, maar dat had een goede reden. Ik lag namelijk te bevallen op dat moment. Echter ga ik het komend jaar ook niet vieren. En dat terwijl ik het zo leuk vind! Maar ik ga iets leukers doen, namelijk gezellig met mijn vader naar Berlijn!

Wat zijn jouw winter favorieten?

Comments

comments

Uncategorized
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Marion
  19 december 2014 at 06:37

  Wat een leuk artikel! Hahaha, ik heb dus precies het tegenovergestelde met Sky Radio. Thuis vind ik het niks, maar id auto ga ik uit mijn dak. Jaaaaaaaa ik wil ook echte sneeuw!!!

 • Reply
  Jess
  19 december 2014 at 08:01

  Ik ben ook een zomermens hoewel ik het wel leuk vind als het sneeuwt.

 • Reply
  Jenn
  19 december 2014 at 08:46

  Leuke favorieten!

 • Reply
  Whitney
  19 december 2014 at 10:42

  Ik vind sneeuw niet heel leuk maar hoop toch dat het komt. Vooral leuk voor de kids! En idd in het weekend haha..
  ik heb je genomineerd voor de Sunshine Blogger Award, had je al gezien he 🙂

 • Reply
  Anita
  19 december 2014 at 13:19

  Thee en kaarsjes, idd veel leuker in de winter! Kerst liedjes heb ik gisteren voor het eerst geluisterd eigenlijk.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  19 december 2014 at 14:36

  Mijn winterfavoriet is bij onze houtkachel zitten!

 • Reply
  Michelle
  19 december 2014 at 17:47

  Wat een fijne lijst! Als ik aan de winter denk, denk ik aan: gezelligheid, kaarsjes, thee, chocomelk met slagroom, samen zijn, versiering en lichtjes..

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: