Uittip: de tuinen van Appeltern

Een aantal weken geleden ging ik samen met mijn gezin op uitnodiging naar de Tuinen van Appeltern. Mijn ouders waren er al eens geweest en ook mijn goede vriendin Anita heeft er al eens over geschreven. Ik was dus erg nieuwsgierig naar mijn eigen bevindingen. Het beloofde een mooie zomerse dag te worden dus ik had er erg veel zin in. Mijn man en dochter trouwens ook. 

We hebben een huurhuis en onze achtertuin bestaat uit tegels. En ja daar hoort een punt. Want meer is het niet. Ja we hebben er een paviljoen in gezet en een tuinset. Maar dat is het dan. Daarom wilde ik dolgraag naar de tuinen van Appeltern om inspiratie op te doen. Want ik houd van het buitenleven en ik geniet er echt van als ik in een mooie tuin zit vol met planten en bloemetjes & bijtjes. Zoals bijvoorbeeld de tuin van mijn tante, zij heeft echt enorme groene vingers en een heerlijke tuin. Wel geef ik toe dat zo’n tuin niet aan mij besteed is, teveel werk.. Maar het is wel genieten.

De Tuinen van Appeltern in foto’s

En genieten is wat je in de tuinen van Appeltern ook doet. Heerlijk uren rondlopen door de mooiste voorbeeldtuinen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ook onze dochter heeft de grootste lol gehad daar, want hoe leuk zijn al die verstopplekjes en al die mooie bloemen?! Of de vijvers en alle watervallen. Het kabouterpad vond ze nog het meest interessant en als het aan haar lag dan ging ze er niet twee keer, maar honderd keer doorheen. Ook hebben ze een soort “eiland” waar je allerlei gave houten speeltoestellen hebben voor kinderen. Zowel schommels als een wiebelbrug, maar ook een trampoline, een speelhuisje en nog veel meer..

Het hebben van een mooie tuin en het zien van een mooie tuin roept puur geluk op. Als je daar dan uren doorheen kunt wandelen zonder je te vervelen (en dat gebeurt echt niet, trust me) dan is dat dubbel zoveel geluk. Het is dat we onze dochter bij hadden die, zoals elke peuter, geen rust in haar kont had. Anders had ik fijn met een boek ergens in een hoekje aan het water kunnen zitten. Of met mijn laptop ergens een plekje kunnen vinden om te werken. Heerlijk….

De tuinen van Appeltern zijn van maart t/m november elke dag geopend van 10.00 tot 17.00/18.00 uur. Wanneer je online je tickets besteld krijg je €1,- korting en je hebt al een jaarkaart voor €25,-! Voor meer informatie over De tuinen van Appeltern ga naar hun website.

Ben jij al eens bij de tuinen van Appeltern geweest?

7 reacties op “Uittip: de tuinen van Appeltern

Reageren is niet mogelijk.