Uittip: de tuinen van Appeltern

IMG_6454

Een aantal weken geleden ging ik samen met mijn gezin op uitnodiging naar de Tuinen van Appeltern. Mijn ouders waren er al eens geweest en ook mijn goede vriendin Anita heeft er al eens over geschreven. Ik was dus erg nieuwsgierig naar mijn eigen bevindingen. Het beloofde een mooie zomerse dag te worden dus ik had er erg veel zin in. Mijn man en dochter trouwens ook. 

We hebben een huurhuis en onze achtertuin bestaat uit tegels. En ja daar hoort een punt. Want meer is het niet. Ja we hebben er een paviljoen in gezet en een tuinset. Maar dat is het dan. Daarom wilde ik dolgraag naar de tuinen van Appeltern om inspiratie op te doen. Want ik houd van het buitenleven en ik geniet er echt van als ik in een mooie tuin zit vol met planten en bloemetjes & bijtjes. Zoals bijvoorbeeld de tuin van mijn tante, zij heeft echt enorme groene vingers en een heerlijke tuin. Wel geef ik toe dat zo’n tuin niet aan mij besteed is, teveel werk.. Maar het is wel genieten.

De Tuinen van Appeltern in foto’s

En genieten is wat je in de tuinen van Appeltern ook doet. Heerlijk uren rondlopen door de mooiste voorbeeldtuinen.

Ook onze dochter heeft de grootste lol gehad daar, want hoe leuk zijn al die verstopplekjes en al die mooie bloemen?! Of de vijvers en alle watervallen. Het kabouterpad vond ze nog het meest interessant en als het aan haar lag dan ging ze er niet twee keer, maar honderd keer doorheen. Ook hebben ze een soort “eiland” waar je allerlei gave houten speeltoestellen hebben voor kinderen. Zowel schommels als een wiebelbrug, maar ook een trampoline, een speelhuisje en nog veel meer..

Het hebben van een mooie tuin en het zien van een mooie tuin roept puur geluk op. Als je daar dan uren doorheen kunt wandelen zonder je te vervelen (en dat gebeurt echt niet, trust me) dan is dat dubbel zoveel geluk. Het is dat we onze dochter bij hadden die, zoals elke peuter, geen rust in haar kont had. Anders had ik fijn met een boek ergens in een hoekje aan het water kunnen zitten. Of met mijn laptop ergens een plekje kunnen vinden om te werken. Heerlijk….

De tuinen van Appeltern zijn van maart t/m november elke dag geopend van 10.00 tot 17.00/18.00 uur. Wanneer je online je tickets besteld krijg je €1,- korting en je hebt al een jaarkaart voor €25,-! Voor meer informatie over De tuinen van Appeltern ga naar hun website.

Ben jij al eens bij de tuinen van Appeltern geweest?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

7 reacties

 1. Ilse van Kreanimo op 15 september 2016 om 14:52

  Daar is het precies mooi!
  Ik ben er nog nooit geweest…

 2. Jeske op 15 september 2016 om 20:28

  Wat ziet dat er fijn uit!! Niet erg in de buurt helaas….

  • Nicole op 15 september 2016 om 23:37

   Voor mij ook niet, moest ook een eind rijden. Maar was het wel waard 🙂

 3. Cindy - levenalsmama.nl op 15 september 2016 om 22:20

  Wauw, inderdaad erg mooi daar! Ik ben er nog nooit geweest, had ook niet geweten dat ze daar op kinderen toegerust zijn. Maakt het aantrekkelijker om eens te gaan!

 4. Jessica op 16 september 2016 om 18:35

  Wauw wat ziet het er mooi uit. Als ik eens in de buurt ben ga ik er zeker eens kijken.

 5. Bregje op 16 september 2016 om 19:39

  Prachtige tuinen zeg! Had er graag naartoe willen gaan, maar het is wat ver rijden helaas. Nu kan ik toch een beetje meegenieten 🙂

 6. Jonna@Burgertrutjes op 17 september 2016 om 07:54

  Mooi he?! Wij brengen ook elk jaar een bezoekje aan de tuinen, een absolute aanrader!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje