Uittip februari: Op safari bij tuincentrum Coppelmans Nuenen

Bij tuincentrum Coppelmans (te Nuenen) organiseren ze met regelmaat hele leuke dingen. Denk aan leuke workshops waarbij je mooie decoraties maakt, maar ook leuke uitjes voor kinderen. Vorig jaar juni hadden ze een heuse Dino-show met speurtocht en deze maand (februari) is het safari-maand en kun je op safari.

Op safari bij tuincentrum Coppelmans 🦒🦏🦓

Vanwege het winterse weer in Nederland, overwinteren de dieren van een groot Amsterdamse dierentuin in het tuincentrum. De muizen Ringo, Lingo en Dingo hebben alle dieren een plekje gegeven in het tuincentrum, maar alle dieren staan door elkaar en dat levert gevaarlijke situaties op voor de dieren.

Jij kan komen helpen om alle dieren te vinden, zodat ze de dieren een betere en fijnere plek kunnen geven. Bij de ingang kun je een jungle masker en een speurtocht formulier halen en zo de safari starten, zoekend naar alle wilde dieren!

Heb je alle dieren gevonden? Dan wacht er, bij inlevering van het formulier, een verrassing op je.

Onze safari speurtocht – op zoek naar de wilde dieren!

De kinderen wisten van de vorige keer natuurlijk al een beetje hoe het werkt. Zodra je bij Coppelmans binnenkomt kun je bij het kleine eethoekje het blad voor de speurtocht halen, een pen en natuurlijk ook jungle maskers. Onze jongste wilde graag een giraf masker en de oudste wilde de panda. Ook staat er bij de ingang ook al direct het eerste dier plus de eerste vraag en letter.

Daarna loop je door de glazen deur het tuincentrum binnen en begint de speurtocht echt. De eerste stop is bij de vertelboom waar je ook de muizen Ringo, Lingo en Dingo vindt. Daar wordt – zodra je op de rode knop drukt – vertelt wat het verhaal is van de dieren en hoe de kinderen kunnen helpen. Onze kinderen konden niet wachten om te beginnen dus zodra de vertelboom klaar was liepen ze direct door om het volgende dier te vinden.

Elk diersoort ziet er echt supermooi uit en sommige bewegen zelfs zodat het nog meer echt lijkt. Bij de olifanten ligt zelf olifantenpoep die er behoorlijk echt uit ziet. Bij elk dier vind je een plaats met daarop een vraag over het dier en het antwoord erbij. Kan je kind nog niet lezen dan kan de ouder dat doen, bij ons las de oudste alles voor. De antwoorden mogen op het formulier ingevuld worden inclusief de letter die bij de opdracht hoort. Heb je alle dieren gehad dan heb je negen letters en daarmee kun je een woord vormen.

Op het einde kun je het formulier inleveren en als je er dan ook een naam en telefoonnummer op zet maak je nog kans op een grotere prijs. Ik zeg grotere prijs, want de kinderen mogen op het einde sowieso iets uit de grabbelton halen. Heel erg leuk! We zijn ongeveer een uurtje binnen geweest. Je kunt er een langer uitje van maken door de kinderen te laten spelen in de kids jungle terwijl je zelf geniet van een kopje koffie of thee. Dit keer deden wij dat niet, maar wie weet een volgende keer!

2 reacties op “Uittip februari: Op safari bij tuincentrum Coppelmans Nuenen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *