Uitstapje: de Efteling met een dreumes

Naar de Efteling met een dreumes. Is dat wel leuk? Of zonde van het geld? Wij gingen met onze dreumes van 16 maanden naar de Efteling en in deze blog vertel ik je daarover.

Efteling kaartjes met korting

Wij hadden het geluk dat we met 2 lieve vriendinnen gingen die beide een abonnement op de Efteling hebben. Zo konden we namelijk met 50% korting naar binnen. En voor lieve Fay betaalden we natuurlijk niets. Want tot 4 jaar is het gratis entree bij de Efteling. Ik moet zeggen, ik heb echt weinig foto’s gemaakt want ik was vooral bezig met heerlijk genieten samen met die kleine. Maar ik kan jullie wel een kleine indruk geven door middel van de foto’s en het filmpje.

Nog tips wat wel en niet leuk is met een dreumes? Wij willen binnenkort ook gaan.. – Charlotte via Instagram

De Efteling met een dreumes

Naar de efteling met een dreumes

Er is met een dreumes voldoende om te doen en te zien in de Efteling. Zo heb je natuurlijk het sprookjesbos waar je een halve dag zeker jezelf kunt vermaken. Fay heeft haar ogen uitgekeken daar en op warme dagen zoals afgelopen zaterdag is het daar ook best koel door alle bomen die er staan. We hebben zelf niet eens het hele park gehad, denk misschien zelfs maar een kwart. Maar het was wel echt enorm leuk. We hebben Fay ook zoveel mogelijk zelf laten lopen en ontdekken 🙂 Daarnaast hebben ze in het sprookjesbos ook een leuke voorstelling.

Fay de Fee in de Efteling dreumes

Naast het sprookjesbos heb je natuurlijk ook een aantal attracties waar je in kunt met de kleine. Zo heb je de Fata Morgana, Carnaval Festival en de Droomvlucht waar je in kunt. Ik garandeer je een dreumes die met een open mond alles in zich op probeert te nemen. Oh ja en eentje die zwaait naar al die mooie poppen en handkusjes geeft. Tenminste, dat deed die van ons dus! 

Ook het winkeltje waar je doorheen moet ná de Droomvlucht was voor de kleine meid (en stiekem ook voor mama) een attractie op zich. Aangezien onze foto was mislukt mocht Fay van de medewerkster wel even vleugeltjes om voor de foto. Nou dat liet IK me geen 2x zeggen natuurlijk.. De knuffel konijntjes waar ze aan de rechterkant bij staat waren trouwens bij onze Fee Fay een succes. Uiteindelijk heeft ze er ook eentje mogen uitkiezen. De rest van de dag liet ze hem niet meer los!

Efteling met dreumes

Wat wij ook nog gedaan hebben was in de Oude Tufferbaan gaan met Fay. Het was al redelijk donker dus dat maakte het nog extra gaaf ook. Het zijn namelijk van die oldtimer auto’s die een bepaald traject volgen. Je moet zelf sturen en dat zorgde bij ons voor hilarische momenten. En Fay? Die keek wederom haar ogen uit! Bij de oude tufferbaan vind je trouwens ook het kinderspoor, Polka Marina en de stoomtrein waar je met de dreumes makkelijk in kunt. 

Naast bovengenoemde attracties is er nog veel meer voor de kleintjes. Zo heb je de stoom carrousel, daar zijn wij overigens ook in geweest, het land van laaf, kindervreugd, avonturen doolhof, de bootjes (oftewel de Gondoletta), de Pagode (die was echter dicht afgelopen zaterdag) en de kleuterhof. Ook zijn wij met Fay in de Piraña geweest. Je mag er niet met een baby in, maar zodra ze zelf kunnen lopen mogen ze mee. Onder de 1 meter moet je ze wel op schoot houden maar dat was geen probleem.

Twee mini filmpjes van onze dreumes in de Efteling

Ook nog even twee leuke kleine filmpjes van wat momenten die we hebben gehad. Het eerste filmpje is gewoon super leuk omdat je Fay helemaal in haar element ziet. Het tweede filmpje is super omdat we, op verzoek van Bart, de Piraña ingingen en zeiknat werden!

Andere leuke uitjes

Er zijn nog veel meer leuke uitjes met kinderen. Wat dacht je van een leuke speeltuin? Of naar de dierentuin?

17 reacties op “Uitstapje: de Efteling met een dreumes

 • Eline kwam weer razendsnel kijken toen ik zei kom eens kijken filmpje van jouw vriendinnetje :-). En ze begon ook meteen te dansen. Wij hadden het laatst ook goed naar onze zin gehad in de Efteling met neefje van 3. Die wees ons wel even de weg want die hebben ook een abonnement. Bij de Piranha zou ik ook flink schreeuwen heb niet zoveel met koud water..x

 • Leuk om te lezen dat er genoeg vermaak is voor de allerkleinste…en die outfit van Fay…super cute! Binnenkort maar eens naar de Efteling toe 🙂

 • Oh de Efteling, dat is alweer te lang geleden eigenlijk. Vroeger hadden wij een abonnement en gingen er dus ontzettend vaak naartoe. Leuk dat jullie zo genoten hebben! Ja duur is het zeker geworden 🙁

 • Efteling is geweldig voor kleintjes, ook de grote speeltuin is een mega aanrader. Gewoon lekker laten spelen terwijl jij iets te drinken pakt, echt heerlijk.

  Wij hebben sinds Elena twee was een abbo, en gaan er regelmatig naartoe, al ik het maar om een rondje droomvlucht te doen 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Ja ik zit er ook aan te denken om met haar 2e verjaardag een abonnement te pakken! Leuk cadeau toch?!

 • Leuk en herkenbaar! Sprookejsbos was een groot succes hier ook en Carnaval ook uiteraard. Ik vind Fata Morgana niet geschikt voor Olivia trouwens, het is best ‘eng’ en dat besef heeft ze nu, die gezichten zeg maar. Maar een dreumesje heeft dat nog niet en ziet die bewegende poppen. Polka Marina gaat verbazend hard vond ik, maar Olivia vond hem heel erg leuk. En de draaimolens, zucht, kreeg ze geen genoeg van! Ik heb trouwens een soortgelijk blogje in mijn concepten staan, maar goed: er staan er nog zo’n 12 voor die ik ook allemaal wil schrijven haha, dus tegen de tijd dat ik hem publiceer zijn we misschien wel nog een keer geweest haha.

 • Oh heel leuk om dit te lezen en wat een leuk filmpje! Wij twijfelen al heel lang om met Jay erheen te gaan, maar omdat het voor ons bijna 2 uur rijden is twijfelde ik. Die carnival en de droomvlucht zijn echt leuk! Ik denk toch dat we maar snel een dagje moeten gaan!

 • Leuk leuk leuk! Ik hou van de Efteling! Dit jaar gaan we voor het eerst naar Bosrijk, 4 dagen, daar heb ik heel erg zin in 🙂 Dat van de Piraña wist ik niet, ben er zelfs nog nooit met mijn jongens (4 en 7) in geweest, daar moet dus maar snel verandering in komen:P Bedankt voor de tip!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Oh wat geweldig leuk zeg! Lijkt me ook super om eens te doen, Bosrijk!

Reageren is niet mogelijk.