Uitslag slaaponderzoek

Een aantal weken geleden had ik opnieuw een slaaponderzoek. In tegenstelling tot de eerste keer mocht ik nu gewoon thuis slapen en hoefde ik dus alleen maar aangesloten te worden door een verpleegster aan het apparaatje wat mijn slaap zou registreren. Ik kreeg dit tweede slaaponderzoek om te kijken hoe het, na het verwijderen van de keelamandelen en het vele afvallen, nu gesteld zou zijn met mijn slaapapneu.

Vorige week donderdag was het eindelijk zover. Ik moest om 16uur bij de longarts zijn waarbij ik de uitslag van mijn slaaponderzoek zou krijgen. Stiekem was ik best gespannen want ik was erg bang voor slecht nieuws. Ik had vanaf de keeloperatie eigenlijk niet meer met mijn cpap (apparaat tegen slaapapneu) geslapen omdat ik het gewoon niet fijn vind om met een masker te slapen. Maar ik was dus bang dat de longarts me zou vertellen dat ik echt niet zonder masker kon. Dat mijn apneu wellicht verminderd was, maar nog ernstig genoeg om behandeld te worden.

Gelukkig voor mij hoefde ik dit keer niet lang te wachten in de wachtruimte en mocht ik vrij snel al naar binnen. Daar kwam de arts al direct tot zaken:

Bol AlgemeenBol Algemeen

Mijn slaapapneu was vrijwel volledig verdwenen!!

Ik moest echt even het nieuws tot me laten doordringen terwijl mijn man (en dochter) beide enorm enthousiast waren. Geen slaapapneu meer? Betekent dat werkelijk wat ik denk dat het betekent? Maar ja hoor, zowel het verwijderen van de keelamandelen als het vele afvallen heeft ervoor gezorgd dat ik gewoon zo gezond als een hoentje ben. Nou ja, wat mijn apneu betreft dan.

Of eigenlijk.. het is helemaal niet ‘mijn apneu’ meer. Want hij is foetsie. Net zoals mijn cpap apparaat, want deze heb ik zo snel mogelijk terug gestuurd naar de fabrikant.

Bye bye… Tot nooit meer ziens!

22 reacties op “Uitslag slaaponderzoek

Reageren is niet mogelijk.