Uitnodiging voor een (eerste) verjaardag

Al vanaf dat mijn oudste kind voor het eerst haar verjaardag vierde maak ik al uitnodigingen voor de familie en een aantal vrienden. Ja, ik stuur ook een appje met daarin een ‘save the date’. Maar uiteindelijk valt er ook altijd een uitnodiging op de deurmat. Een uitnodiging voor een (eerste) verjaardag is dan ook erg leuk om te krijgen en daarom maakte ik er uiteraard ook weer eentje voor ons jongste kind. 

Iets minder dan een maand geleden werd ons zoontje een jaar. Zo’n eerste verjaardag is een behoorlijke mijlpaal en ondanks dat het kindje in kwestie er waarschijnlijk niet veel van mee krijgt blijft het bijzonder om te vieren. Al is het maar omdat je na een jaar nog steeds rechtop staat na al die zorgen en slapeloze nachten, haha. Geintje natuurlijk. Of niet.

Persoonlijke uitnodigingen

Zelf houd ik enorm van persoonlijke uitnodigingen. Waar dus een of meerdere foto’s op staan. Bij mijn dochter hielden we een cake smash vlak voor haar eerste verjaardag dus deze foto’s kwamen natuurlijk ook op de uitnodiging. Bij ons zoontje kwam er geen cake smash maar hadden we wel een fotoshoot speciaal voor zijn uitnodiging.

Charlotte van Fotografie Charlotte maakte de foto’s en ondanks dat we van te voren wat ideeën hadden opgedaan werd het uiteindelijk toch iets anders. Dat is dan wel weer het fijne van een goede en flexibele fotograaf. Als het kindje niet helemaal “meewerkt” dan moet je iets anders verzinnen. We besloten om binnen foto’s te maken en dat vond mijn zoontje toch leuk! Dat zie je dan ook wel aan de foto’s…

Uitnodigingen maken

Wanneer je zelf een uitnodiging wilt maken dan kan dat natuurlijk met een programma als Canva. Hiermee kun je helemaal zelf bepalen hoe hij eruit komt te zien. Echter zit je er dan wel mee dat je het ook nog ergens moet laten afdrukken. Je kunt het natuurlijk wel online versturen, maar hoe leuk is het om anderen blij te maken met een echte kaart. Zo stuur ik elk jaar de uitnodigingen in ieder geval naar de opa’s en oma’s en oom’s en tante’s. Want ik weet dat zij het leuk vinden om iets tastbaars te hebben.

Daarom kies ik zelf het liefst voor een website als Kaartje2go. Daar heb je standaard templates maar je kunt er ook je eigen afbeelding uploaden. Dus mocht je alsnog bij Canva een collage hebben gemaakt dan kun je dat hier gewoon gebruiken. Dit keer maakte ik geen collage of een aparte template, maar gebruikte ik gewoon onderstaande foto van Milo.

Is het geen knapperd? Ik weet zeker dat hij bij een hoop mensen een mooi plekje heeft gekregen. Ja ik houd er wel van, zelf uitnodigingen maken. Daarom kijk ik ook wel uit naar volgend jaar. Dan mag ik naast gewone uitnodigingen ook een uitnodiging voor een kinderfeestje maken. Super leuk om te doen.. En om te krijgen!

1 reactie op “Uitnodiging voor een (eerste) verjaardag

Reageren is niet mogelijk.