Uitkijken naar het Sinterklaas feest

Komende zaterdag is het zover. Sinterklaas komt dan met zijn stoomboot aan in Zaandijk. En wat hebben we er lang op moeten wachten zeg. En met we bedoel ik natuurlijk mijn dochter. Want het hele jaar door ging het over Sinterklaas en sinds een paar maanden (!!) vraagt ze wanneer hij weer komt. Dat wij uitkijken naar het Sinterklaas feest is dus zeker niet vreemd.

Al weken voorpret

Wij hebben zelf ook al weken voorpret. Zo hebben we de Sinterklaas cd’s weer van zolder gehaald en ook alle pieten pakken. Elke dag staat er wel een cd aan en wordt er volop gedanst op de muziek van onder andere Party Piet Pablo. Met vriendinnetjes wordt er Sinterklaasje en Piet gespeeld en ook Milo is af en toe de pineut.

Lees ook: Een goede Sinterklaas voorbereiding

Bol AlgemeenBol Algemeen

Nog een paar cadeautjes te gaan

Verder hebben we vrijwel alle cadeaus in huis inmiddels. Ondanks dat ik zelf al eens tips gaf voor Sint cadeaus voor een baby vond ik het nu erg lastig om iets voor Milo te bedenken. Hij is natuurlijk geen baby meer, maar een dreumes. En zijn zus heeft al veel waar hij ook mee speelt. Daarom geven wij niet alleen speelgoed, maar ook dingen die ze nodig hebben zoals handschoenen, een muts en een pyjama.

Aftellen naar het Sinterklaas feest met een aftelkalender

Eindelijk kunnen we echt gaan aftellen. Het liefst had mijn dochter al vanaf de zomer elke dag een kruisje gezet, maar dat vond ik iets teveel van het goede. Nu hebben we een hele toffe aftelkalender gevonden waarbij we vanaf afgelopen maandag kunnen gaan aftellen tot zowel de aankomst van Sinterklaas als pakjesavond.

Ook op zoek naar leuke aftelkalenders voor Sinterklaas? Linda van Mamaliefde zette er veertien op een rijtje.

Veel leuke activiteiten op de planning

Wat wij ook op de aftelkalender gaan markeren zijn alle leuke activiteiten die we op de planning hebben. Zo gaan we naar het feest van De Club van Sinterklaas in Utrecht, mogen we naar Toverland waar de Sint en zijn toverpieten rondlopen én hebben we kaartjes voor het kasteel van Sinterklaas in Helmond. Daarnaast komt Sinterklaas ook nog op het werk van mijn vader (en kleinkinderen mogen ook komen) en zijn we ook door Phoxy, de mascotte van PSV, uitgenodigd om daar een Pieten Party te vieren.

Ontzettend veel leuks, maar ook wel veel prikkels dus. De dagen daaromheen zullen we dus wel rustig houden.

Kijken jullie ook zo uit naar het Sinterklaasfeest?