Leuke uitjes in de voorjaarsvakantie in Noord Brabant (Carnavalsvakantie)

Leuke uitjes in de voorjaarsvakantie brabant carnavalsvakantie

Van 10 t/m 18 is het in het zuiden des lands weer Carnavalsvakantie. Je kunt het ook wel voorjaarsvakantie noemen of krokusvakantie. De eerste dagen van deze vakantie staat volop in het teken van Carnaval, maar er zijn ook nog een heleboel andere leuke dingen te doen. In deze blog heb ik een aantal leuke uitjes voor in de carnavalsvakantie op een rijtje gezet.

Leuke uitjes in de voorjaarsvakantie

Natuurlijk zijn er diverse Carnavalsoptochten en leuke kindermiddagen die worden georganiseerd door heel Brabant heen. Echter aangezien vrijwel elke gemeente wel iets doet heb ik me er niet aan gewaagd dit allemaal op een rijtje te zetten. Wel heb ik een paar andere leuke uitjes gevonden. Sommige gerelateerd aan Carnaval, sommigen helemaal niet.

Alpacalaaf – AlpacaFarm Vorstenbosch

Op 15 en 16 februari organiseert AlpacaFarm Vorstenbosch een leuk kinderevenement, genaamd Alpacalaaf. Voor slechts €10 kun je een knipkaart bestellen via de website, daarbij kies je dan een tijdsblok waarbinnen je onder begeleiding een half uur de alpaca’s mag voeren. De rest van de tijd vul je zelf in. Er is een leuke knutselactiviteit, je kunt meedoen aan een puzzel speurtocht en natuurlijk kun je ook wat drinken en iets lekkers halen met de knipkaart.

Bestel dus snel jouw strippenkaart via https://alpacavorstenbosch.nl/product/alpacalaaf/.

Boulder Veldhoven

Per 2 februari opent Boulder Veldhoven de deuren in, jawel, Veldhoven. Je kunt hier lessen nemen (vanaf 8 jaar), een introductie les volgen en zelfs je kinderfeestje houden. Check de website voor meer informatie.

Light safari – Beekse Bergen

Alhoewel we er zelf nog steeds niet zijn geweest hoor ik van vele anderen dat de Light Safari in de Beekse Bergen echt de moeite waard is. De Light Safari is een wandelroute door de dierentuin en in de voorjaarsvakantie kun je hem elke avond bewandelen van 17.00 uur tot 21.30 uur.

Je kunt natuurlijk ook altijd naar een binnenspeeltuin gaan. Ik zette de leukste op een rijtje!

Koud! – Kasteel Heeswijk in wintertijd

Tot en met 24 maart heerst de wintertijd in Kasteel Heeswijk. Het is nu misschien niet meer in te denken, maar vroeger waren de winters in de oude kastelen heel anders. Er heerste namelijk ook binnen bittere kou! Denk aan ijsbloemen op de ramen, slapen in wollen onderkleding en sleeen op de bevroeren slotgrachten.

Speciaal voor de jonge kasteelbezoekers is er een leuke speurtocht waarbij ze Drakie helpen in zijn zoektocht naar warmte.

Museum Kids Factory – Philips Museum Eindhoven

In de carnavalsvakantie is er weer een leuk uitje bij het Philips Museum in Eindhoven. Tijdens Museum Kids Factory worden kinderen ondergedompeld in de wereld van techniek. De oudere kinderen gaan dingen ontdekken zoals mechanisch bouwen, solderen en 3D-tekenen en ook voor de jongere kinderne is er genoeg leuks te doen!

Je kunt van 12 t/m 18 februari terecht in het museum voor deze leuke activiteit. Schrijf je daarvoor wel even in via de website. Om hieraan mee te kunnen doen heb je namelijk een reservering nodig, plus een kaartje voor het museum.

Oertijdmuseum – Boxtel

Omdat het Oertijdmuseum dit jaar maar liefst 25 jaar bestaat hebben ze het hele jaar door leuke acties. Zo staat de maand februari in het teken van Carnaval. Iedereen van 3-11 jaar oud die verkleed naar het museum komt (het liefst als dino natuurlijk) krijgt een dinomasker cadeau.

Verder is er op 13 februari in de middag iemand die komt schminken en op 16 februari komt er een ballonartiest. (Let op: op maandagen gesloten!)

Speel- DOE boerderij De Steenuil – Oirschot

Bij De Steenuil in Oirschot hebben ze op 10 en 11 februari sowieso een kindercarnaval ochtend. Dit is echt voor kinderen tot maximaal 8 jaar. Echter ook na Carnaval hebben ze erg leuke activiteiten.

Van woensdag 14 februari tot en met zondag 18 februari zijn er diverse activiteiten. Zoals je lievelingsdier op de boerderij knuffelen en voeren op hartjesdag, met de huifwagen mee rijden, kabouterneuzen zaklampjes tocht, schminken en nog veel meer. Via de website vind je de complete agenda terug.

Na het uitje nog gezellig pannenkoeken eten?
Ik zette de leukste pannenkoekenrestaurants op een rij!

Museum Klok & Peel – Tuurke reist naar de prehistorie

Tijdens de voorjaarsvakantie weken reist Tuurke, de mascotte van Museum Klok & Peel, naar de prehistorie. Van 14 februari tot en met 25 februari zijn er voor (basisschool)kinderen en hun ouders diverse activiteiten te beleven. Denk aan een stoere dinosaurus knutselen, mammoet maskers maken, naar een tentoonstelling en nog veel meer.

Natuurmuseum Brabant

Tijdens de voorjaarsvakantie bieden ze in het Natuurmuseum Brabant verschillende activiteiten aan. Betreed de IJstijdzaal en ervaar het leven als een Neanderthaler. Duik ook in de carnavalssfeer door je eigen Kikkermasker te maken. Verder heb je de kans om in de schoenen van een collectiebeheerder te stappen tijdens de workshop Onder de Loep, waar je zelf een verzameling stenen, schelpen of zand kunt samenstellen.

Safari speurtocht Coppelmans Nuenen

Net als voorgaande jaren staat februari ook weer in het teken van de Safari speurtocht bij Coppelmans Nuenen. Een superleuke speurtocht die dit jaar blijkbaar voor het eerst geld kost om aan mee te doen. Gelukkig is het nog steeds een budget uitje van slechts €1,50 per kind.

Het leuke van deze speurtocht is dat terwijl de kinderen enthousiast de dino’s zoeken jij als ouder kunt rondneuzen in dit leuke tuincentrum. En je kunt eindigen bij de binnenspeeltuin waar de kinderen zich vermaken en jij lekker een kopje koffie kunt drinken.

op safari tuincentrum coppelmans

Dino weken bij Intratruin Veghel

Bij een ander tuincentrum, namelijk Intratuin Veghel zijn er van 12 februari t/m 10 maart de Dino weken! De dino’s nemen het tuincentrum over! Je kunt in het tuincentrum op zoek naar dinosaurussen die zich verspreid hebben en je lost de puzzels op. Ook zijn er twee speciale Dino weekenden, namelijk op 2 en 3 maart en 9 en 10 maart waarbij er nog meer leuke activiteiten zijn en een bezoek van echte dino’s!

Kinderfilm festival – De Cacao Fabriek Helmond

Van 10 februari t/m 18 februari is er bij De Cacao Fabriek in Helmond weer het kinderfilm festival. Dit is iedere schoolvakantie (met uitzondering van de zomervakantie) vaste prik. Er worden dan de leukste kinderfilms gedraaid en voor maar €9,50 geniet je van die film inclusief een glaasje fris en chips.

In deze vakantie draaien de volgende films:

  • De legende van familie Vos
  • Beestenboel aan boord
  • Gewoon Super!

Check de website van De Cacao Fabriek om te weten welke film wanneer draait!

The Gaming Factory – Tilburg

Bij The Gaming Factory in Tilburg (en Vlissingen) hebben ze een leuke voorjaarsactie. Van 10 tot en met 18 februari zijn ze iedere dag extra lang open én kun je drie uur gamen voor de prijs van 2! Ze zijn dan ook dagelijks geopend… Super leuk om met de kinderen urenlang plezier te hebben met oude en nieuwere arcade games. Denk aan spellen zoals Fortnite, maar ook Airhockey en bordspellen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *