Uitjes in de herfstvakantie omgeving Eindhoven

Dit jaar, in 2022, valt de herfstvakantie voor het zuiden samen met het midden. Namelijk van 22 oktober t/m 30 oktober. Regio noord heeft een week eerder herfstvakantie. Het kan natuurlijk zijn dat jij zelf gewoon door werkt tijdens deze vakantie terwijl de kinderen naar de opvang gaan of naar opa en oma. Maar wellicht heb je toch ook nog een of meerdere dagen vrij. Hoe leuk is het dan om ook iets te ondernemen samen?! Daarom heb ik een aantal leuke uitjes op een rij gezet voor deze herfstvakantie. Wel voornamelijk gericht op omgeving Eindhoven, maar ook als je verder weg woont zijn deze uitjes de moeite waard!

Leuke herfstvakantie uitjes (omgeving Eindhoven)

Er zijn altijd een aantal standaard uitjes die je kunt maken tijdens een vakantie. Dat het standaard is betekent namelijk niet dat het niet leuk is. Integendeel, voor de kinderen is het vaak heel speciaal. Zo draaien altijd hele leuke kinderfilms in de bioscoop. Wat dacht je van de nieuwste Sinterklaas film? Lekker een grote bak popcorn erbij en de kinderen zijn wel weer even zoet. Het fijnste van zo’n uitje is dat er overal wel een bioscoop te vinden is waar leuke films draaien. Je hoeft dus niet speciaal ergens heen.

Hetzelfde geldt voor een uitje naar het zwembad. Misschien niet direct iets waar je aan denkt tijdens de herfst, maar wie zegt dat je alleen kunt zwemmen als het mooi weer is? Juist leuk en goed om ook in de andere seizoenen te gaan zwemmen. Zowel voor kinderen met diploma (zo houden ze hun technieken bij) als voor kinderen zonder diploma (zo raken ze watervrij). En of je nu in een dorp of stad woont, een zwembad is altijd op goede afstand te vinden.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Naast deze uitjes die je overal kunt maken zijn er ook leuke activiteiten die wat meer locatie gericht zijn. Hieronder een aantal hele leuke dagjes uit die je kunt maken in de omgeving van Eindhoven.

Pompoendagen (Asten)

Met uitzondering van het jaar 2020 worden er elk jaar de Pompoendagen georganiseerd in en bij het Klok en Peel museum in Asten. Voor ons is het haast een traditie geworden om daarheen te gaan samen met de kinderen. Vorig jaar vierden ze zelfs hun 30e jubileumjaar. De Pompoendagen zijn in de eerste plaats gericht op jonge gezinnen – basisschoolkinderen met ouders of grootouders – die samen van een leuke herfstvakantieactiviteit willen genieten. Een bezoek aan de Pompoendagen in Museum Klok &  Peel is niet alleen genieten van najaarskleurenpracht, maar ook je steevast verbazen over de creatieve gebruiksmogelijkheden van pompoenen en kalebassen en niet in de laatste plaats over de lekkere gerechten die je ervan kunt maken.

Bezoekers van de Pompoendagen mogen rekenen op geweldige activiteiten voor kinderen – denk aan het populaire pompoensnijden – en daarnaast op een mooie mix van luisteren, kijken & doen. Op hun website vindt je meer info over deze leuke dagen.

pompoendagen asten

Taartrovers Film Festival (Eindhoven)

Nadat ze afgelopen zomer al in Amsterdam en Groningen zijn geweest strijkt nu het Taartrovers Film Festival neer in Eindhoven. Bij filmtheater Natlab worden tussen woensdag 26 en zondag 30 oktober oogstrelende kinderfilms vertoond voor kinderen tussen twee en negen jaar oud. Het is meer dan “een filmpje pakken” tijdens de herfstvakantie. Je kijkt er namelijk spannende, grappige en ontroerende films die met veel liefde en aandacht gemaakt zijn. Bijvoorbeeld de minimarathon van Dropje of de frisse slapstick Kleine Vogel.

Met één en hetzelfde kaartje kun je zowel naar de film als naar de Speeltuin van de Verbeelding. Je vindt er kunstzinnige installaties waarmee je al je zintuigen kunt inzetten. Ga op onderzoek uit en laat van alles bewegen. Speel met licht, maak een flipperkast of breng auto’s in beweging met stop motion.

Pompoen uithollen inclusief Halloween speurtocht bij De Brandevoortse Hoeve (Helmond)

Elk jaar kun je bij De Brandevoortse Hoeve (die ook een grote binnenspeeltuin heeft) pompoenen uithollen in de herfstperiode. Echter hebben ze dit jaar iets nieuws en extra’s erbij! Namelijk een Happy Halloween speurtocht! Nadat je hier de pompoen uitgehold en uitgesneden hebt, ga je met een puzzelplaat naar de kelder waar je verschillende puzzels en opdrachten moet uitvoeren. De sfeer van de speurtocht is spannend maar zeker niet eng. Op die manier is het zeker ook geschrikt voor kleinere kinderen in de leeftijd van 4 – 8 jaar oud.

De prijs is €8,90 per kind, en dat is inclusief: een pompoen om uit te hollen, uitholmaterialen en voorbeelden, een kleur/puzzelplaat, de speurtocht in de kelder en aan het einde ranja en iets lekkers. Volwassenen mogen als begeleiding gratis mee(doen).

DippieDoe wordt DippieBoe (Best)

DippieBoe is het leukste Halloween-event (van 25 t/m 30 oktober) van Nederland speciaal voor kinderen van 2 t/m 12 jaar! Tijdens DippieBoe is Attractiepark DippieDoe volledig omgetoverd tot een griezelig Halloweenparadijs voor de allerkleinsten. Rek en strek samen met Vincent de vrolijke vogelverschrikker, teken jouw spannendste monster op het krijtplein, geniet van spectaculaire vuurshows, wonderbaarlijke illusieshows, ontmoet de wonderbaarlijke wezens in het park en stap in het spannende spookhuis…als je durft…! 

Vonden de kinderen Attractiepark DippieDoe al leuk, dan kunnen ze hun plezier niet op tijdens dit leuke Halloween-event.

Motion Experience – Happy Halloween (Eindhoven)

Motion is een indrukwekkend belevingsspektakel voor jong en oud. Stap in een totaal nieuwe fantasiewereld vol verbeelding, emotie en plezier! Schommel tussen de wolken. Speel met kunst. Ontdek, lach en verwonder. Geef je over aan een nieuwe vorm van kunst en beleef een state of the art verbeeldingsshow met meeslepende muziek en enorme vloerprojecties. Ben jij klaar voor een nieuw avontuur?

Vorig jaar was heel de maand oktober Motion Experience omgetoverd in Happy Halloween sferen. Niet alleen had alles een herfstachtig tintje, maar ook diverse lichtinstallaties hadden een speciale Halloween metamorfose ondergaan en waren er extra dingetjes te beleven. Draai aan het Motion lichtrad en win een leuke Halloween give-away of korting in de Color Bar. Happy Halloween is voor iedereen toegankelijk! Meer info via de website van MotionExperience. Ook dit jaar is er vanaf 19 t/m 31 oktober Happy Halloween en elke ochtend Kids time.

De Romeinse tijd – Prehistorisch Dorp (Eindhoven)

Zowel twee jaar geleden als dit jaar zijn wij in de zomervakantie naar het Prehistorisch Dorp in Eindhoven geweest. Het is een openluchtmuseum gericht op, je raadt het vast al, de prehistorie. Dit prachtige museum is er niet om alleen maar dingen te bewonderen, nee je gaat juist zelf ontdekken hoe het was om vroeger te leven. Tegenwoordig is het namelijk allemaal zo makkelijk; je trekt de koelkast open en er ligt eten in. Vroeger was het leven echter niet zo eenvoudig en was overleven een echte kunst. Van 22 t/m 30 oktober staan de Romeinen voor je klaar in dit prachtige openluchtmuseum. 

Musicals en voorstellingen

In diverse theaters zijn er tijdens de herfstvakantie ook leuke voorstellingen en musicals te zien. Wat dacht je van Assepoester de musical van Van Hoorne Entertainment in het parktheater in Eindhoven. Ondanks dat dit keer Fien en Titus niet te zien zijn in deze musical verwacht ik er veel van. Mijn kinderen gaan er dan ook heen samen met hun opa en oma. En er zijn nog diverse tickets beschikbaar.

Daarnaast is ook Superjuffie te zien in onder andere Venray en Veldhoven. Nog geen genoeg van het theater? Voor de kleintjes is er Nijntje de musical op 30 oktober in het parktheater.

Herfstkasteel Helmond

Herfstkasteel Helmond, van 15 tot en met 30 oktober, belooft weer een gezellig, leuk en leerzaam evenement te worden. Het eeuwenoude Kasteel Helmond wordt hiervoor omgetoverd tot een echte herfstburcht. Met herfsttierelantijnen en herfstlekkernijen! Een kaartje kan je aanschaffen via de kasteelbalie of online via de website van Museum Helmond.

Wat ga jij doen in de herfstvakantie? Zit er iets bij voor jou?

2 reacties op “Uitjes in de herfstvakantie omgeving Eindhoven

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *