Uitjes in de herfstvakantie omgeving Eindhoven

uitjes-herfstvakantie-eindhoven

Alhoewel het noorden en het midden deze week al herfstvakantie hebben is het zuiden volgende week aan de beurt. Het kan natuurlijk zijn dat jij zelf gewoon door werkt terwijl de kinderen naar de opvang gaan of naar opa en oma. Maar wellicht heb je toch ook nog een of meerdere dagen vrij. Hoe leuk is het dan om ook iets te ondernemen samen?! Daarom heb ik een aantal leuke uitjes op een rij gezet voor deze herfstvakantie. Wel voornamelijk gericht op omgeving Eindhoven, maar ook als je verder weg woont zijn deze uitjes de moeite waard!

Leuke herfstvakantie uitjes (omgeving Eindhoven)

Er zijn altijd een aantal standaard uitjes die je kunt maken tijdens een vakantie. Dat het standaard is betekent namelijk niet dat het niet leuk is. Integendeel, voor de kinderen is het vaak heel speciaal. Zo draaien altijd hele leuke kinderfilms in de bioscoop. Wat dacht je van de Oddbods of de nieuwste Sinterklaas film? Lekker een grote bak popcorn erbij en de kinderen zijn wel weer even zoet. Het fijnste van zo’n uitje is dat er overal wel een bioscoop te vinden is waar leuke films draaien. Je hoeft dus niet speciaal ergens heen.

Hetzelfde geldt voor een uitje naar het zwembad. Misschien niet direct iets waar je aan denkt tijdens de herfst, maar wie zegt dat je alleen kunt zwemmen als het mooi weer is? Juist leuk en goed om ook in de andere seizoenen te gaan zwemmen. Zowel voor kinderen met diploma (zo houden ze hun technieken bij) als voor kinderen zonder diploma (zo raken ze watervrij). En of je nu in een dorp of stad woont, een zwembad is altijd op goede afstand te vinden.

Naast deze uitjes die je overal kunt maken zijn er ook leuke activiteiten die wat meer locatie gericht zijn. Hieronder een aantal hele leuke dagjes uit die je kunt maken in de omgeving van Eindhoven.

Pompoendagen (Asten)

Met uitzondering van vorig jaar (goh hoe zou dat toch komen) worden er elk jaar de Pompoendagen georganiseerd in en bij het Klok en Peel museum in Asten. Voor ons is het haast een traditie geworden om daarheen te gaan samen met de kinderen. Dit jaar vieren ze zelfs hun 30e jubileumjaar. De Pompoendagen zijn in de eerste plaats gericht op jonge gezinnen – basisschoolkinderen met ouders of grootouders – die samen van een leuke herfstvakantieactiviteit willen genieten. Een bezoek aan de Pompoendagen in Museum Klok &  Peel is niet alleen genieten van najaarskleurenpracht, maar ook je steevast verbazen over de creatieve gebruiksmogelijkheden van pompoenen en kalebassen en niet in de laatste plaats over de lekkere gerechten die je ervan kunt maken.

Bezoekers van de Pompoendagen mogen rekenen op geweldige activiteiten voor kinderen – denk aan het populaire pompoensnijden – en daarnaast op een mooie mix van luisteren, kijken & doen. Op hun website vindt je meer info over deze leuke dagen.

pompoendagen asten

Taartrovers Film Festival (Eindhoven)

Nadat ze afgelopen zomer al in Amsterdam en Groningen zijn geweest strijkt nu het Taartrovers Film Festival neer in Eindhoven. Bij filmtheater Natlab worden tussen woensdag 27 en zondag 31 oktober oogstrelende kinderfilms vertoond voor kinderen tussen twee en negen jaar oud. Het is meer dan “een filmpje pakken” tijdens de herfstvakantie. Je kijkt er namelijk spannende, grappige en ontroerende films die met veel liefde en aandacht gemaakt zijn. Bijvoorbeeld de minimarathon van Dropje of de frisse slapstick Kleine Vogel.

Met één en hetzelfde kaartje kun je zowel naar de film als naar de Speeltuin van de Verbeelding. Je vindt er kunstzinnige installaties waarmee je al je zintuigen kunt inzetten. Ga op onderzoek uit en laat van alles bewegen. Speel met licht, maak een flipperkast of breng auto’s in beweging met stop motion. In deze blog over het Taartrovers Film Festival vindt je meer informatie én maak je kans op gratis kaartjes.

DippieDoe wordt DippieBoe (Best)

DippieBoe is het leukste Halloween-event (van 26 t/m 31 oktober) van Nederland speciaal voor kinderen van 2 t/m 12 jaar! Tijdens DippieBoe is Attractiepark DippieDoe volledig omgetoverd tot een griezelig Halloweenparadijs voor de allerkleinsten. Rek en strek samen met Vincent de vrolijke vogelverschrikker, teken jouw spannendste monster op het krijtplein, geniet van spectaculaire vuurshows, wonderbaarlijke illusieshows, ontmoet de wonderbaarlijke wezens in het park en stap in het spannende spookhuis…als je durft…! 

Vonden de kinderen Attractiepark DippieDoe al leuk, dan kunnen ze hun plezier niet op tijdens dit leuke Halloween-event.

Motion Experience – Happy Halloween (Eindhoven)

Motion is een indrukwekkend belevingsspektakel voor jong en oud. Stap in een totaal nieuwe fantasiewereld vol verbeelding, emotie en plezier! Schommel tussen de wolken. Speel met kunst. Ontdek, lach en verwonder. Geef je over aan een nieuwe vorm van kunst en beleef een state of the art verbeeldingsshow met meeslepende muziek en enorme vloerprojecties. Ben jij klaar voor een nieuw avontuur?

Heel de maand oktober is Motion Experience omgetoverd in Happy Halloween sferen. Niet alleen heeft alles een herfstachtig tintje, maar ook diverse lichtinstallaties hebben een speciale Halloween metamorfose ondergaan en zijn er extra dingetjes te beleven. Draai aan het Motion lichtrad en win een leuke Halloween give-away of korting in de Color Bar. Happy Halloween is voor iedereen toegankelijk! Meer info via de website van MotionExperience.

Overleef het verleden – Prehistorisch Dorp (Eindhoven)

Vorig jaar zijn wij in de zomervakantie naar het Prehistorisch Dorp in Eindhoven geweest. Het is een openluchtmuseum gericht op, je raadt het vast al, de prehistorie. Dit prachtige museum is er niet om alleen maar dingen te bewonderen, nee je gaat juist zelf ontdekken hoe het was om vroeger te leven. Tegenwoordig is het namelijk allemaal zo makkelijk; je trekt de koelkast open en er ligt eten in. Vroeger was het leven echter niet zo eenvoudig en was overleven een echte kunst. Tijdens deze herfstvakantie duik je in het preHistorisch Dorp in overlevingstechnieken.

Belle en het Beest de musical (Eindhoven en Helmond)

Zowel in het Parktheater in Eindhoven als bij het Speelhuis in Helmond is deze herfstvakantie ook een geweldig leuke musical te zien. Namelijk Belle en het Beest de musical. Echte schoonheid zit diep vanbinnen; zo vertelt het bijzondere verhaal van de dertiende sprookjesvoorstelling van Van Hoorne Entertainment. Met ruim 125.000 bezoekers per theaterseizoen zijn de magische familiemusicals, waaronder De Kleine Zeemeermin en Doornroosje, al vele jaren échte publiekstrekkers. In 2020-2021 gaat de sprookjestraditie verder met Belle en het Beest De Musical!

In één van de meest romantische volkssprookjes spelen Sita én Bettina afwisselend de rol van Belle: een slim, sprankelend meisje dat verder leert kijken dan het woeste uiterlijk van het Beest. Natuurlijk komt ook in dit kleurrijke koninkrijk het altijd populaire, groene tovenaarsduo Titus & Fien tevoorschijn. Uiteraard zorgen zij weer voor een flinke dosis beestachtig goede humor voor jong én oud! Er zijn nog kaartjes beschikbaar. 

Wat ga jij doen in de herfstvakantie? Zit er iets bij voor jou?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje