Uitje in België: Plopsaland de Panne

Tijdens de zomervakantie zijn wij voor het eerst naar een Plopsaland park gegaan. Omdat we een leuke aanbieding tegenkwamen voor Plopsaland de Panne én omdat K3 ook zou komen optreden kozen we dus voor dit park. Er zijn echter nog veel meer parken, zowel grote als kleine. De een is geschikter voor kleinere kinderen en de ander juist ook voor grotere kinderen. Als het gaat om attracties voor kinderen die echte waaghalzen zijn dan is Plopsaland de Panne het meest geschikt van alle Plopsa parken.

Wat kan je allemaal doen in Plopsaland?

Plopsaland de Panne staat er wel om bekend om het park te zijn waar voor ieder wat wils te vinden is. Het is een groot park met diverse thema gebieden, waaronder Mayaland indoor waar je ook als het even regent jezelf goed kunt vermaken. Dit indoor gebied is voornamelijk geschikt voor de wat jongere kinderen, al moet je voor de meeste attracties wel groter zijn dan een meter geloof ik.

Er zijn ook drie gloednieuwe attracties bij gekomen:

Bol AlgemeenBol Algemeen
  • The Ride to Happiness, dat is een samenwerking tussen Tomorrowland en Plopsaland, een spectaculaire rollercoaster waarbij je maar liefst 2 keer gekatapulteerd wordt en vijf keer over de kop gaat. Daar moet je minimaal 1,30 m voor zijn om erin te mogen.
  • De #LikeMe Coaster, een achtbaanrit waar je al vanaf 90 cm (inclusief begeleider) in mag.
  • En Tik Tak, een attractie voor de allerkleinsten waar je in kleurrijke ronde bootjes over het water de wereld van Tik Tak ontdekt.

Toen wij in de zomervakantie erheen gingen was onze dochter nogal sceptisch. Ze kende Plopsaland niet, want we zijn daar nog nooit heen geweest, maar toen ze op de website alle studio 100 figuren voorbij zag komen dacht ze dat het niets voor haar was. Bij binnenkomst is het eerste wat we zagen ook kabouter plop waarmee je op de foto mocht en even verderop was ook Bumba te vinden. De moed zakte haar in de schoenen totdat ze de diverse attracties zag. Want alhoewel het er misschien uit ziet als een park voor de kleinsten onder ons, zijn er ook zeker veel attracties te vinden voor een achtjarige bijvoorbeeld. Er zijn zeker een stuk of 10 leuke snelle attracties en dan heb ik de zweefmolens en dergelijke niet eens meegeteld.

Uiteindelijk vond onze dochter “Wickie the battle” het leukst omdat je daarbij in een bootje vaart en anderen kan nat spuiten (en zelf natgespoten wordt) en daarnaast vond ze de K3 achtbaan ook erg leuk, maar ook de zweefmolen en eigenlijk alles wel zei ze. Met als echte hoogtepunt het optreden van K3 wat toen plaats vond. Onze jongste van vijf (met beperking) vond de tractors leuk, maar ook de botsauto’s, de bloemenmolen en eigenlijk alles waar hij zelf kon spelen of met water kon spelen.

Voor welke leeftijden is het leuk?

Zoals je misschien wel doorhebt is Plopsaland de Panne eigenlijk leuk voor iedereen. Ben je echt op zoek naar een dag vol achtbanen en thrill-seekers dan kun je misschien beter naar een park als Walibi gaan. Houd je echter van de afwisseling dan is Plopsaland de Panne echt een aanrader.

Wat wij van Plopsaland de Panne vinden

Ik moet toegeven dat ik blij was dat we kortingskaarten hadden gevonden. Ik vind het park echt heel erg duur qua tickets, ook omdat de prijzen in het park zelf zo hoog zijn. Voor een kindermenu met frietjes en een snack betaal je al bijna €10, door het park heen zijn er ook nog diverse spellen waarbij je knuffels kunt winnen waar je dus ook extra voor betaald. Dat is logisch, maar je bent dus zo heel veel extra kwijt. Wij raden het dan ook echt aan om zelf eten en drinken mee te nemen, dat scheelt behoorlijk in de portemonnee. Wij hadden zelf ook eten & drinken bij, vooral voor overdag en toen dit op was hebben we in de avond wel wat gegeten daar.

Verder is het echt een heel leuk park die in mijn ogen een mix is van diverse andere attractieparken. Zo zag ik diverse attracties die je ook bij oa Julianatoren, Toverland, de kermis en de Efteling terug ziet. Wat ik ook leuk aan het park vind is de aankleding. Het ziet er allemaal super mooi uit en je waant je ook in een andere wereld. Daarnaast spraken bijna alle medewerkers zowel Vlaams als Frans, dus ook wij konden ons makkelijk verstaanbaar maken. Alleen bij het eten & drinken stond een meisje wat alleen Frans sprak, maar ook daarin heb ik me weten te redden.

Praktische informatie Plopsaland de Panne

Nog even wat praktische informatie. Die je overigens ook op de website van Plopsaland zelf terug kunt vinden.

Openingstijden

Door het jaar heen zijn er diverse openingstijden. Alhoewel ik ergens heb gelezen dat bijvoorbeeld Mayaland Indoor 365 dagen per jaar open zou zijn, is het park zelf dat niet. In de maanden april t/m augustus zijn ze dagelijks open, al hanteren ze ook dan op diverse dagen weer andere openingstijden. Het beste is dus om op de site zelf te kijken naar de datum van jouw keuze. In alle andere maanden zijn ze voornamelijk op woensdagen en in het weekend open. Met uitzondering van de vakanties waarin ze dagelijks open zijn. Hoe de vakanties vallen en of deze gelijk loopt met die van ons kun je ook weer op hun website vinden. Ik heb al gezien dat hun herfstvakantie gelijk loopt met die van het zuiden in Nederland.

Prijzen

Is je kindje kleiner van 85 cm dan mag hij of zij gratis naar binnen. Is je kindje tussen de 85 cm en 1 meter dan betaal je €16,50 voor je kind. Ben je 1 meter of groter dan kosten de tickets €45,50. Er zijn uitzonderingen zoals wanneer je gehandicapt bent (en hier ‘officieel bewijs’ van hebt), wanneer je 65+ bent of bijvoorbeeld voor sommige woensdagen en avondopeningen. Deze uitzonderingen kun je het beste bekijken op de website zelf zodat je daar ook meer informatie over vindt.

Express pass

Er is sinds kort ook een express pass die je kunt kopen zodat je sneller toegang krijgt tot 9 attracties van jouw keuze. Deze express pass koop je naast je gewone entreeticket dus dit komt er bovenop. Wij hebben tijdens ons bezoek aan het park diverse mensen gezien met zo’n pas. Zij mochten dan via een andere ingang naar binnen en waren altijd heel snel aan de beurt. Wel kun je echt maar 9 keer hiervan gebruik maken. En gezien de prijs €35,- vind ik dat behoorlijk aan de lage kant. Toch is het ook wel weer fijn dat er een limiet aan zit. Anders kunnen mensen met een express pass bij wijze van de hele dag door bij een attractie continu als eerste erin, waardoor anderen elke keer langer moeten wachten.

Ben jij al eens naar een van de Plopsaland parken geweest?