Uitgerekende datum: het eerste pakje

Vandaag is het acht juni 2017. Mijn uitgerekende datum. De datum waar ik maandenlang naar uit heb gekeken. Slechts 4% van de zwangere vrouwen bevalt werkelijk op de uitgerekende datum, maar het is een fijne houvast. Je hebt een datum om naar uit te kijken. Om deze speciale datum niet zomaar voorbij te laten gaan laat ik jullie vandaag het eerste pakje van onze kleine man zien.

Ik moet wel toegeven dat we ons eigenlijk de hele zwangerschap niet bezig hebben gehouden met dat eerste pakje. Ik zag bij andere (bloggende) mama’s to be allerlei berichten voorbij komen over het eerste pakje. Zelfs al vroeg in de zwangerschap. Maar ik hield me daar vooralsnog niet mee bezig.

Totdat ik me met 36 weken bedacht dat het wel eens handig zou zijn om de vluchttas in orde te maken. En wat hoort er nu in een vluchttas? Juist ja, een eerste pakje! Ik dook dus in de kledingkast van onze zoon en kwam tot het besef dat ik slechts één (nieuw) broekje had in maat 50 en ook in maat 56 waren er slechts twee. Maar het waren wel hele mooie broekjes en ze pasten ook precies wat ik in mijn hoofd had. Echter had ik voor erop dus niet echt iets. Dus moest ik nog op zoek naar wat leuks. Ik had wel wat in mijn hoofd maar vond niet wat ik wilde. Totdat ik een fijne tip kreeg van Roos.

Het eerste pakje – maat 50

Het enigste nieuwe broekje in maat 50 is er eentje van het merk Z8. Ik heb wel nog wat tweedehands broekjes in de maat maar durf eigenlijk niet zoveel te kopen in maat 50. Dit omdat onze dochter met 37 weken al bijna 4 kilo woog. En ze vermoeden dat onze zoon ook die kant op gaat. Ik was er wel blij mee dat het een donkerblauw broekje was, want dat was ook precies wat ik voor ogen had voor het eerste pakje.

het eerste pakje

Verder had ik het rompertje wat erbij past ook al snel gevonden. Deze ontving ik namelijk een tijd geleden van Sweetest Design en heeft precies dat donkerblauw van het broekje. Het is een maatje 50/56 en valt ook gewoon op maat dus ik verwacht daarmee sowieso geen problemen.

Maar ja toen kwam het dilemma. Wat doe ik daar bovenop aan? Want lange mouwen zijn wel een must bij pasgeborenen, maar eigenlijk kon ik helemaal niet veel leuks vinden qua shirts. Al snel besloot ik voor een vest te gaan, maar ook dat was nog best lastig. Ik kwam vele vesten tegen met capuchon. Maar deze hadden een rits. Of het waren echt meisjes vestjes. Of.. en dat vond ik ook wel belangrijk.. ze waren vrij prijzig. Gelukkig kwam Roos met de tip bij het merk Dirkje te kijken en daar vond ik een geweldig grijs vestje voor een mooi prijsje.

het eerste pakje

Nog leuke sokjes voor erbij van Bambino en de outfit is compleet!

Het eerste pakje – maat 56

Omdat ik verwacht een grote baby te baren wilde ik ook nog een reserve pakje in maat 56 meenemen in de vluchttas. Dat ik daarvoor het okergele broekje van Noppies zou gebruiken stond ook al snel vast. Maar ja, wat doe je erop? De trouwtjes zijn donkerblauw dus er kon niet iets zwarts op. Dus ook hiervoor ging ik op zoek naar een rompertje en een vestje. Het rompertje vond ik bij de Zeeman. Ik koos ervoor om geen lange mouwen te doen omdat ik dit bij Fay ook niet prettig vond, 2x lange mouwen over elkaar.

het eerste pakje

Ook hier moest natuurlijk een vest overheen en alhoewel ik denk dat het grijze vest van het eerste pakje maat 50 ook wel hierbij zal passen wilde ik toch nog een grijs vest in maat 56. En deze vond ik toevallig ook bij de Zeeman.

Ook hierbij nog de sokjes van Bambino en klaar is kees!

Ik ben zeer benieuwd wat je van beide outfits vind, dus laat een reactie achter met jouw mening 🙂

22 reacties op “Uitgerekende datum: het eerste pakje

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *