Uitgebreid thuis Pasen vieren

Het is alweer bijna Pasen. Veel gezinnen hebben dan allerlei leuke plannen om erop uit te gaan. Er zijn allerlei leuke braderieën, events of andere leuke paas uitjes. Voorgaande jaren kon Pasen wellicht niet doorgaan op de manier zoals je zou willen. Maar gelukkig is er toch weer een heleboel mogelijk. Wil je het liefst lekker uitgebreid thuis Pasen vieren dan is deze blog speciaal voor jou.

Geen Pasen vieren?

In voorgaande jaren hebben wij nooit echt iets met Pasen gedaan. Ja wel eitjes zoeken maar daar bleef het vaak bij. Het was voor ons niet echt een hele bijzondere dag. Echter door de Corona periode zijn we dit soort feestdagen gaan waarderen en ook echt gaan vieren. We maakten er iets bijzonders van en daarom ook dat we vanaf nu echt uitpakken.

Dit keer pak ik dus echt uit en ga ik aan de slag met een Paas ontbijt, een heerlijk uitgebreide brunch en leuke Paas spelletjes. Misschien zelfs een speurtocht in de bossen of in ieder geval ergens waar weinig mensen zijn. En we sluiten de dag af met een bbq of met gourmetten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Lees ook: Pimp je (Paas)ei!

Leuke Paas spelletjes

Er zijn natuurlijk een heleboel spelletjes te bedenken. Sowieso het eieren zoeken is al een belevenis op zich. Maar er is nog veel meer te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Eieren geluiden memory. Deze tip kreeg ik van mamaminke via Instagram. Je koopt bij de Kruidvat of Action of waar dan ook van die plastic eieren waar je iets in kunt stoppen (in kleur). En dan stop je in twee eieren (met een andere kleur om het moeilijk te maken) hetzelfde product. Denk bijvoorbeeld aan rijst, pasta, een knikker, kraaltjes, knoopjes, enzovoort. Door de eieren te rammelen hoor je een geluid en het is dan de bedoeling om het ei erbij te zoeken die hetzelfde geluid maakt.
  • Ganzenbord speciaal Paas editie. Bij Juf Maike zag ik een heel leuk Ganzenbord spel speciaal voor Pasen. Onze dochter is gek op ganzenborden en deze editie is wel erg leuk. Er zijn zelfs speciale spelregels bijvoorbeeld “eet een paasei” of “zing een paasliedje”.
  • Dobbelsteen spel Pasen. Een ander spel wat ik bij Juf Maike voorbij zag komen is het dobbelsteen spel Pasen. Het is een heel simpel spel waarbij je met een dobbelsteen gooit en het getal wat gegooid wordt dat kleur je op je kaart. Je kunt het met 1 dobbelsteen doen, dan is het goed voor de getalherkenning tot zes. Of met twee dobbelstenen voor de getalherkenning tot 12. Vooral leuk voor kleuters dus. Echter kun je natuurlijk ook altijd zelf een variant maken met meerdere dobbelstenen om het zo moeilijker te maken.
  • Paas Bingo. Nadat ik de vorige spelletjes gevonden had besloot ik te Googlen op Paas Bingo. Want ook dat vindt onze kleuter erg leuk. Een van de eerste die ik tegenkwam was die van MelDIY. Super voor vooral de kleintjes onder ons. Voor peuters en kleuters dus. Via Google en Pinterest vond ik er overigens nog meer. Of je gaat zelf even aan de knutsel natuurlijk.

Nog een leuke extra tip. Bij Juf Maike kun je voor een heel laag bedrag hele toffe werkbladen over de lente downloaden. Denk bijvoorbeeld aan een lente pakket, of kleuren op code voor kleuters en kleuren op code voor groep 3. Super leuk om te doen ook in de dagen voor Pasen of gewoon tijdens de lente zelf.

Paas ontbijt en/of brunch

Naast eieren zoeken en leuke spelletjes is er natuurlijk ook tijd om lekker te eten. Als Bourgondiër ben ik sowieso liefhebber van eten en daar neem ik graag de tijd voor. Het liefst ga ik wel ergens heen om te eten. Dat is dan meteen een uitje en voelt altijd zo speciaal. Maar je kunt ook thuis gewoon heel lekker ontbijten of brunchen. Je kunt dan precies datgene maken wat jij zo lekker vindt. En jee kunt lekker samen staan bakken en braden.

In 2018 maakte ik al een blog met 11 lekkere ideetjes voor de paasbrunch. Dus als je tips en ideeën nodig hebt dan kijk daar ook zeker nog even. Maar ik heb ook nog wat extra ideetjes.

  • Eimuffins. Stiekem heb ik hier natuurlijk een recept van op de website staan. En hij staat ook in het overzicht met ideetjes voor de paasbrunch. Echter heb ik inmiddels een ander recept die ik enorm lekker vind. En de ingrediënten deel ik hier even kort met je. Bacon (met de plakjes bacon bekleed je de muffin vorm), cherrytomaatjes, ei en geraspte kaas. Eigenlijk kun je alles in stukjes snijden en door elkaar mengen en daarna in de cupcake vorm gieten. Zelf doe ik er ook altijd nog wat geraspte kaas bovenop.

  • Knakworst croissants. Normaal gesproken maken wij altijd ‘pigs in a blanket’ oftewel bladerdeeghapjes met een mini worstje erin. Echter vertelde iemand mij over de knakworst croissants die zij altijd maakt en dat klonk veel lekkerder. En eigenlijk is het heel simpel. Je haalt een blik croissantdeeg, rolt deze uit, snijd het in zes stukken (op de stippellijn) en legt een knakworstje aan de brede kant. Vanuit daar rol je de croissant op, besmeert de buitenkant met ei en legt het op de bakplaat. Daarna 12 minuten in de oven en klaar ben je.
  • Kaneelbroodjes. Ik moet toegeven, ik heb nog nooit kaneelbroodjes gegeten of zelfs gemaakt. Maar het klinkt gewoon zo lekker. Ik vond een lekker recept bij Laura’s Bakery dus als je deze wilt maken, even op haar website kijken dus.

Niet zelf in de weer met de Paasbrunch?

Heb je toch geen zin om zelf aan de slag te gaan met een Paaasontbijt of Paasbrunch? Dan kun je het ook bestellen. Ik ben niet voor heel Nederland op zoek gegaan, maar ik kwam sowieso voor mijn eigen omgeving en al vrij snel een aantal restaurants en eetgelegenheden tegen die brunches bezorgen. Of je haalt ze af.

Normaliter kun je bij De Brandevoortse Hoeve (Helmond) lekker komen brunchen met de hele familie. Helaas door deze corona crisis gaat dat niet door, maar als alternatief hebben zij een lekker brunchpakket samen gesteld die je af kunt halen. Zowel voor volwassenen als kinderen.

En ook Buutvrij voor de hele pot in Best heeft lekkere Paasbrunches in een menu gezet. Deze kun je afhalen op locatie. Zorg er wel voor dat je op tijd besteld en het ook op tijd af haalt. Voor ons is het iets te ver weg, maar mocht je in de buurt wonen: doe er je voordeel mee.

Ga jij uitgebreid Pasen vieren of dit jaar toch maar niet?