Uit tip: maak een herfstwandeling

IMG_7480

Het is misschien overbodig om deze tip te geven, maar toch doe ik het. Omdat het echt een geweldig uitje is, niet alleen voor jezelf maar vooral ook voor je kind(eren). En mocht je ook een hond hebben, dan ook voor je hond(en). Een herfstwandeling maken, niet alleen omdat het gewoon gezond is om lekker in de buitenlucht te wandelen, maar ook omdat je enorm veel ziet in de herfst. Wacht echter niet tot het einde van de herfst, want dan zijn alle bladeren dor of weg, de paddenstoelen kapot of verdwenen en het weer veel te guur. 

Herfst wandeling met kinderen

Nu zijn er afgelopen week ook al een aantal hele gure en koude dagen geweest, maar we mogen eigenlijk niet klagen. Zaterdag was het bijvoorbeeld heel zacht weer en, ook heel belangrijk, droog! Er lagen wel wat plasjes maar dat maakt het eigenlijk af. Een herfstwandeling dus. Wij maakten hem vlakbij het huis van mijn oom en tante, samen met hen en hun hond Luca. Fay wilde natuurlijk de hele tijd zelf lopen en dat was af en toe wachten, maar dat maakte het wel extra leuk. Ze keek haar ogen uit en genoot echt zichtbaar!

Zijn de kinderen wat ouder kun je er ook een leuke speurtocht van maken. Neem een blaadje mee met diverse afbeeldingen van paddenstoelen, kastanjes, bomen, enzovoort en laat de kinderen maar zoeken.

_MG_9284
IMG_7481
IMG_7484

Deze foto is door mij gemaakt.Bovenste 2 foto’s zijn door mijn tante gemaakt met haar mobiel.

De paddenstoelen

Ik had tijdens een andere herfstwandeling al wat foto’s van paddenstoelen gemaakt, echter kon ik amper de rood met witte stippen vinden. Dit vind ik super jammer want dat zijn vaak de mooiste. Gelukkig stonden er in dit gebied echt een heleboel, mijn oom wist precies waar dus ik kon mijn geluk niet op!

paddenstoelenjacht
herfstwandeling

Wel erg vervelend dat er velen kapot waren. De paddenstoel linksboven was zelfs uit de grond getrokken. Dit leverde wel een mooie foto op, maar toch..

De kleuren van de herfst

_MG_9307

Het allermooiste aan de herfst vind ik vooral ook de gekleurde bladeren. Echt een prachtig aanzicht is dat al die kleuren door elkaar; groen, geel, rood, oranje, bruin en soms zelfs paarsachtig. We liepen op een gegeven moment langs de muur van de snelweg en die klimop was gewoon zo prachtig om te zien, ik moest er een foto van maken!

bloemen

Eenmaal terug bij het huis van mijn oom en tante ging ik ook nog even de achtertuin in voor wat mooie foto’s. Er stond nog best veel in bloei.. 

Maak jij ook wel eens een herfstwandeling?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

16 reacties

 1. Marion op 19 oktober 2015 om 06:44

  Ik kan niet wachten tot ik weer kan wandelen. Dit zijn de momenten dat ik baal van mijn ziek zijn. Gelukkig is het bos nog heel lang mooi, wordt nog mooier zelfs, dus mijn tijd komt nog wel. De herfst is echt zo mooi in het bos!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 19 oktober 2015 om 10:52

   Ja kan ik me voorstellen. Ik heb er ook erg lang op moeten wachten door mn apneu. En nog heb ik afgelopen weekend veel te veel gedaan. Nu ik eindelijk slaap denk ik dat ik alles weer kan *bloos*

 2. Jenny - ikreis.net op 19 oktober 2015 om 07:50

  Wandelen in de herfst is geweldig! Zelfs zonder kinderen en zonderen hond 🙂

  Ik lag een paar weken geleden uren op m’n buik in het bos voor de paddo’s…

 3. Barbara op 19 oktober 2015 om 08:39

  schitterende foto’s!!! Hier ligt een wandeling zeker in de planning, maar ik wacht op het zonnetje, dat maakt alles nog mooier!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 19 oktober 2015 om 10:53

   Hopelijk wacht je niet voor niets!

 4. Sas op 19 oktober 2015 om 08:47

  Wat een heerlijke foto’s! Echt genieten. Ik wil vaker een leuke wandeling maken. Vorige week nog een shoot gehad met mijn vriendinnen in de bossen.. Zo mooi met al die herfst<3

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 19 oktober 2015 om 10:53

   Oh ja dat is zeker prachtig… Fotografeer zelf ook graag in het bos nu, Fay is dan mijn modelletje!

 5. Anita op 19 oktober 2015 om 09:38

  Wat een schitterende foto’s van de paddenstoelen. Ik moet ook snel even het bos in gaan, vind de herfstkleuren namelijk prachtig!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 19 oktober 2015 om 10:54

   Kunnen ook keer samen gaan!

 6. Tamara op 19 oktober 2015 om 09:55

  1 voordeel van de herfst, de mooie wandelingen. Mooie foto’s! Hier al 2 flinke herfstwandelingen gemaakt. Binnenkort ook wat foto’s hiervan online 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 19 oktober 2015 om 10:54

   Ja leuk!! Ik heb een hoop foto’s nog niet eens laten zien 😛

 7. Marijke op 19 oktober 2015 om 16:43

  JA heerlijk wandelen in de herfst. Ik had alleen geen paddestoelen, nou ik bedoel, geen rode met witte stippen. Maar wel andere en blaadjes, en kastanjes, appels. Heerlijk vind ik het in de herfst buiten.

 8. Mama van Vesper op 19 oktober 2015 om 16:47

  wij hebben dit weekend ook een herfstwandeling gemaakt, Vesper vond het super!

 9. Lilian op 19 oktober 2015 om 22:35

  Wat een mooie foto’s! En een mooi meisje! 🙂

  Wij gingen vorige week wandelen in het bos en toen nam Anna een loep mee. Liep ze de hele tijd met die loep voor haar oog het bos af te speuren, zag er zo hilarisch uit haha.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje