Uit tip: maak een herfstwandeling

Het is misschien overbodig om deze tip te geven, maar toch doe ik het. Omdat het echt een geweldig uitje is, niet alleen voor jezelf maar vooral ook voor je kind(eren). En mocht je ook een hond hebben, dan ook voor je hond(en). Een herfstwandeling maken, niet alleen omdat het gewoon gezond is om lekker in de buitenlucht te wandelen, maar ook omdat je enorm veel ziet in de herfst. Wacht echter niet tot het einde van de herfst, want dan zijn alle bladeren dor of weg, de paddenstoelen kapot of verdwenen en het weer veel te guur. 

Herfst wandeling met kinderen

Nu zijn er afgelopen week ook al een aantal hele gure en koude dagen geweest, maar we mogen eigenlijk niet klagen. Zaterdag was het bijvoorbeeld heel zacht weer en, ook heel belangrijk, droog! Er lagen wel wat plasjes maar dat maakt het eigenlijk af. Een herfstwandeling dus. Wij maakten hem vlakbij het huis van mijn oom en tante, samen met hen en hun hond Luca. Fay wilde natuurlijk de hele tijd zelf lopen en dat was af en toe wachten, maar dat maakte het wel extra leuk. Ze keek haar ogen uit en genoot echt zichtbaar!

Zijn de kinderen wat ouder kun je er ook een leuke speurtocht van maken. Neem een blaadje mee met diverse afbeeldingen van paddenstoelen, kastanjes, bomen, enzovoort en laat de kinderen maar zoeken.

_MG_9284
IMG_7481
IMG_7484

Deze foto is door mij gemaakt.Bovenste 2 foto’s zijn door mijn tante gemaakt met haar mobiel.

De paddenstoelen

Ik had tijdens een andere herfstwandeling al wat foto’s van paddenstoelen gemaakt, echter kon ik amper de rood met witte stippen vinden. Dit vind ik super jammer want dat zijn vaak de mooiste. Gelukkig stonden er in dit gebied echt een heleboel, mijn oom wist precies waar dus ik kon mijn geluk niet op!

paddenstoelenjacht
herfstwandeling

Wel erg vervelend dat er velen kapot waren. De paddenstoel linksboven was zelfs uit de grond getrokken. Dit leverde wel een mooie foto op, maar toch..

De kleuren van de herfst

_MG_9307

Het allermooiste aan de herfst vind ik vooral ook de gekleurde bladeren. Echt een prachtig aanzicht is dat al die kleuren door elkaar; groen, geel, rood, oranje, bruin en soms zelfs paarsachtig. We liepen op een gegeven moment langs de muur van de snelweg en die klimop was gewoon zo prachtig om te zien, ik moest er een foto van maken!

bloemen

Eenmaal terug bij het huis van mijn oom en tante ging ik ook nog even de achtertuin in voor wat mooie foto’s. Er stond nog best veel in bloei.. 

Maak jij ook wel eens een herfstwandeling?

17 reacties op “Uit tip: maak een herfstwandeling

Reageren is niet mogelijk.