Mijn tweede maand als ZZP-er | Doelen bereikt?

Het is alweer twee maanden geleden dat ik startte als ZZP-er. Tot nu toe bevalt het me best wel, al merk ik ook dat ik tegen een hoop dingen aanloop. Mijn vorige update werd heel positief door jullie ontvangen dus besloot ik om ook dit keer mijn maand reflectie in een artikel te zetten.

Doelen bereikt?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen en eerst terug kijken op de doelen die ik had gesteld. Heb ik alle doelen ook bereikt? En waarom wel of waarom niet?

Virtual Assistant

Ik had een drietal doelen en ik moet beschamend toegeven dat ik er geen enkele van heb behaald. Ik wilde zes offertes de deur uit doen, maar dit waren er uiteindelijk maar twee. Daarnaast wilde ik drie opdrachten binnen halen, maar ik heb er slechts twee gehad afgelopen maand. Eentje daarvan was wel een terugkerende klant, dus dat vind ik erg fijn. Betekent dat ik iets goed doe 🙂

De reden dat ik niet meer offertes de deur uit heb gedaan is omdat ik zelf maar weinig oproepjes ben tegen gekomen afgelopen maand. Ik haal mijn opdrachten vooral van Facebook of LinkedIn, maar dit keer leek ik er amper tegen te komen.

Het marketing plan voor Facebook is me ook nog niet helemaal gelukt, puur door tijdgebrek. Of door een slechte planning van mijn taken. Dat kan ook.

Mijn blog

Hiervoor had ik slechts 1 doel. En dat was 6 betaalde opdrachten online hebben. En die heb ik gehaald, zelfs eentje extra. Zeven betaalde opdrachten dus. Daarnaast kwamen er ook een aantal reviews online, meer dan wat ik normaal heb of doe. Maar dat komt vooral door de feestdagen. Grote kans dat dit na december weer een stuk minder is. Al vind ik zelf reviews nooit zo vervelend, ik kan me voorstellen dat niet iedereen er zo over denkt.

Maar daarom heb ik ook zeker afgewisseld met persoonlijke artikelen, zoals over het leven na weight watchers en van postnatale depressie naar roze wolk. Dit soort artikelen zullen altijd een onderdeel blijven van mijn blog, net zoals de weekend- of weekoverzichten die ik heb.

Wat doe je precies als VA?

Dan nog een leuke vraag van iemand over het Virtual Assistant zijn. Want wat doe je eigenlijk als VA? Laat ik eerst voorop stellen dat niet iedereen Virtual Assistant hetzelfde doet. Iedereen heeft zo zijn specialisatie en de mijne is toch wel het content creëren. Dat kan zijn in de vorm van blogs, maar ook nieuwsbrieven, content voor Social Media, een Ebook en nog veel meer.

Zo heb ik dus afgelopen maand blogs geschreven voor webshop, categorie teksten SEO gemaakt en pagina’s herschreven voor een ontwerper. Maar ik maak ook afbeeldingen in Canva voor op social media, zoek spelletjes, bedenk een fijne marketing strategie en nog veel meer.. Van veel markten thuis dus!

Doelen voor komende maand?

Wat de komende maand betreft.. Ik ga geen echte doelen opstellen. Dit omdat het echt een hele drukke maand is en ik wel heb gemerkt dat ik wellicht niet in de meest handige periode ben begonnen. Wel heb ik een takenlijstje en zou ik graag zien dat ik aan het einde van december (en dus aan het einde van dit jaar) mijn planning voor FB af heb, al grotendeels mijn website gebouwd heb en ik visitekaartjes heb gemaakt.

Wat mijn blog betreft, daarvoor heb ik ook nieuwe visitekaartjes nodig, wellicht combineer ik de twee op 1 kaartje. Met een voor- en achterkant ofzo. Maar ik heb ook een idee voor mijn vlog qua intro, echter heb ik daar iemand voor nodig. Dus eerst daar achteraan!

Hopelijk vonden jullie het ok dit keer weer interessant om te lezen over mijn “leven” als ZZP-er. Mochten er nog vragen zijn, schroom ze niet te stellen. En heb je een virtual assistant nodig.. I’m your girl 😉

9 reacties op “Mijn tweede maand als ZZP-er | Doelen bereikt?

Reageren is niet mogelijk.