Tweedaags blogger event in Groningen

Blogger event. Eind januari maakte ik een wereldreis naar Groningen. Vooruit, het is geen echte wereldreis maar met een heenreis die 4 uur duurde en een terugreis van 5 uur voelde het wel een klein beetje zo. Echter vond ik dat helemaal niet erg want ik heb me prima vermaakt tijdens het reizen plus Groningen is gewoon een leuke provincie. Ik heb het er dus ook graag voor over.

Ik was namelijk door Kim Buining uitgenodigd voor een tweedaags blogger event.

Reizen met de trein

Op dinsdagochtend stapte ik om 6.10 uur de deur uit om naar het station te gaan. Erg vroeg en ik had verwacht een van de weinige te zijn maar het was druk haha! Al snel moest ik overstappen op station Eindhoven en toen bleek dat mijn trein was uitgevallen. Ik moest dus een andere nemen en zou zo ook de aansluiting op Utrecht missen waardoor ik bijna een half uur daar moest wachten. Jammer joh…

Bol AlgemeenBol Algemeen

Gelukkig heb ik veel kunnen werken in de trein, zo schreef ik een aantal blogs en werkte ik aan de tekst voor op mijn andere site. Rond 10.15 kwam ik aan in Groningen..

Werken en lunchen in het centrum

Omdat we pas om 16uur vanaf het station opgehaald zouden worden ben ik zelf eerst even het centrum van Groningen in gegaan. Ik wilde een plek hebben waar ik lekker kon werken en ook meteen kon lunchen. Na een fijne tip via Instagram had ik hem snel gevonden: Drie Gezusters.

Er waren daar zoveel inspirerende zitjes maar ik besloot om in een soort ‘booth’ te gaan zitten werken. Voelt dan een beetje afsloten van de rest van de wereld en daar kon ik ook lekker doorwerken. Ik had met de lunch wel weer even keuzestress, maar besloot een 13uurtje te pakken. Grote fout! Niet omdat het niet lekker was, in tegendeel. Het was alleen veel te veel haha!

Het enige nadeel daar vond ik het licht. Ik kon er geen fijne/goede foto’s maken dus die lunch staat er ook niet op.

Hotelkamer hotel Aduard

Tegen een uur of drie besloot ik terug naar het station te gaan omdat ik daar zowel Patricia van Twijfelmoeder en Cassandra van Momambition zou treffen. Voor Patricia en mij was het de eerste keer dat we elkaar “offline” zagen maar er was direct een klik. Na even zoeken vonden we Cassandra ook en na een telefoontje vonden we ook onze taxi. Rael van het hotel pikte ons op. Wat een service!

We konden gelukkig ook al meteen in onze hotelkamers.. En wat voor eentje! Ik had een enorm grote kamer met uitzicht op de polder. Ik kon er niet over uit hoe mooi en groot hij was dus ik ging meteen even live op Instagram. Ook heb ik een mini roomtour in de vlog zitten dus als je nieuwsgierig bent… Hieronder in ieder geval een kleine indruk.

Nadat ik mezelf even lekker had geïnstalleerd en klaar was met filmen ben bij het raam gaan genieten van de zonsondergang. Dit was echt even een rust momentje voor me. Ik kan daar zo van genieten en ook echt even op adem komen, als je snapt wat ik bedoel.

Rondleiding en diner

Rond 6 uur ontmoette ik de rest in het restaurant waar we eerst een kort praatje kregen van Kim Buining en daarna Jenze van het hotel aan het woord kwam. Vol enthousiasme vertelde hij over het hotel en restaurant en over de reden van dit event. Provincie Groningen krijgt te weinig aandacht en zij willen daar verandering in brengen.

Daarna volgde de rondleiding door het hotel en mochten we zelfs een kijkje in de keuken nemen. Echt een pracht keuken waar enorm veel rekening wordt gehouden met allerlei allergieën. Je hoeft, wanneer je in het restaurant gaat eten, ook niet van te voren te bellen en vragen of ze er rekening mee kunnen houden. Uiteraard moet je het wel vermelden bij het bestellen van je eten, maar dus niet ruim van te voren. Super fijn lijkt me dat!

Na de rondleiding werd het tijd voor de eerste groepsfoto en uiteraard voor het diner! Ik had mega honger aangezien ik rond 12 uur voor het laatst had gegeten. Gelukkig konden we kiezen uit een pracht menu en ik ging (naast de gin tonic die ter plekke voor ons gemaakt werd) voor de kaassoep en het stoofpotje waar het hotel bekend om staat.

Dat stoofpotje was zo lekker… alsof er een engeltje over je tong piest. Wel was het veel te veel, wat een geluk was voor de andere bloggers want zo konden ze een stukje proeven. Echt een aanrader dus!

Borreltijd

Na het diner gingen de meesten rond half 11 richting hun kamer om te slapen, echter bleven wij met een groepje tot een uur of 12 lekker naborrelen. Super gezellig want voor die dag kenden we elkaar niet of amper en nu zaten we gewoon heerlijk samen aan tafel. Na een tijdje kregen we toch wel weer trek (vreetzakken for life haha) en vroegen we over de frituur nog aan stond. Dit was helaas niet meer het geval maar al snel werd er iets anders lekkers op tafel gezet..

Kaaskop & Martinitoren beklimmen

Na een lekkere (maar korte) nachtrust was het de volgende ochtend tijd voor een uitstapje met zijn allen. We reden naar het centrum van Groningen waar we eerst naar De Kaaskop gingen voor een proeverij. Aangezien ik ook echt een kaaskop ben, letterlijk en figuurlijk, was dit bijna alsof ik in de zevende hemel was. Ik proefde ook voor het eerst Groningse worst en was direct verkocht!

De kaaskop Groningen

Daarna was het tijd voor een heel andere activiteit. Om de kaas en worst er weer af te trainen volgens mij. Want we gingen de Martinitoren beklimmen. Super gaaf, ik houd wel van dat soort historische gebouwen en het was dan ook erg leuk om een stukje achtergrond te horen van een gids.

Het was wel een pittige klim naar boven want de treden waren vrij hoog. Naar boven was erg vermoeiend maar naar beneden ook nog best eng haha. Wel krijg je een prachtig uitzicht als je boven bent. Ik ben ook toen weer live gegaan op Instagram om dit te delen maar mocht je het gemist hebben (of nog een keer willen zien) dan raad ik je weer de vlog aan haha. Ik waaide bijna er vanaf, zo hard waaide het..

Speeddates

Na dit uitstapje (en een bliksembezoek naar de TK Maxx) was het tijd voor de lunch en het belangrijkste onderdeel: de speeddates. Van te voren hadden we een lijst met ondernemers doorgekregen die graag met bloggers willen samenwerken en daaruit konden we dus een aantal kiezen. Uiteindelijk waren er een aantal ondernemers die dus gewoon niet op kwamen dagen. Enorm zuur voor ons en voor de organisatie natuurlijk. En wat mij betreft ook geen goede reclame voor hun bedrijf.

Gelukkig waren er wel een aantal andere ondernemers waar we (in tweetallen) mee in gesprek gingen. Ik sprak een aantal enorm gepassioneerde ondernemers waaronder Elsbeth Hoekstra (fotografe), Almar Kuchlein van Groningen Buiten en de ondernemersvereniging en Rael & Jenze van Hotel Aduard.

Helaas moest had ik wel een abrupt einde bij de speeddates, omdat mijn taxi (Linda van Mamaliefde) vertrok en ik anders mijn trein niet zou halen. De terugreis zou vijf uur duren dus ik wilde dit ritje niet missen 😉

Behind the scenes: het filmpje!

Natuurlijk heb ik tijdens dit geweldige event ook gevlogd. Ik had bijna een uur aan materiaal, maar met knippen en plakken is het toch onder de 20 minuten gebleven 😉

Al met al was het een enorm geslaagd blogger event en keer ik zeker eens, samen met mijn gezin, terug naar deze prachtige provincie!

5 reacties op “Tweedaags blogger event in Groningen

Reageren is niet mogelijk.