Ik ben trots op mijn dochter, want..

IMG_8487-2

Soms komen er van die momenten voorbij dat je echt mega trots bent op je eigen kind. Dat wil je dan het liefst van de daken schreeuwen maar meestal doe je dat niet. Want je beseft je dat die momenten bij elk kind wel eens voorkomen en het eigenlijk helemaal niet zo bijzonder is. Stom eigenlijk, want je mag best trots zijn op je kind en je mag dat ook laten weten. Aan je kind, aan de mensen om je heen en aan de hele wereld. En daarom besloot ik ook om gewoon dit blogje te schrijven.

Ik ben trots op mijn dochter, want…

 • Na de zomer bracht ik haar sinds lange tijd weer zelf naar de peuterspeelzaal. Ik bereidde me weer voor op een huilend kind wat mama niet wil loslaten. Maar dat was helemaal niet nodig. Want ze liet me gaan, zonder traan! Ze zei zelf nog dat mama haar straks kwam halen, kreeg wel een beetje vochtige oogjes maar hield zich enorm groot. Wat een geweldig gevoel krijg je daarvan zeg!
 • Sinds de zomer is onze kleine dame zindelijk zowel overdag als ’s nachts. En ze kwam er ook gewoon helemaal zelf mee! Zo een keer in de week gebeurd er nog wel een ongelukje maar daar blijft het bij…
 • Onze kleine dame wordt echt groot want ze kan voortaan bijna al haar kleding zelf uit en aan trekken. Alleen de bovenkleding is nog lastig dus daar help ik bij.
 • Ze is zo super lief voor onze honden (en eigenlijk alle dieren). Het liefst knuffelt ze er de hele dag mee, ze kletst er gezellig tegenaan. En zorgt ook nog goed voor ze. “Mama, de honden hebben geen drinken meer. Oh en ze hebben honger, mag ik ook koekje geven?”
 • Ze weet zichzelf steeds meer en steeds beter uit te drukken. Hele verhalen komen er tegenwoordig uit en dan ook echt in volledige zinnen. Soms merkt ze zelf al dat een zin niet klopt en probeert ze hem zelf te verbeteren.
 • Ze kan (meestal) enorm goed met andere kindjes spelen. Grote kinderen en kleine kinderen. Voor de kleine kinderen is ze extra lief en brengt ze allerlei speelgoed, speentjes en flesjes drinken er naartoe. En tegen de grote kinderen kijkt ze enorm op en volgt ze op de heup haha.

img_9396

 • Ze is echt dol op dansen en zingen en probeert dit dan ook de hele dag te doen. Ze doet dansjes na die ze op tv ziet en blijft dingen herhalen tot ze het kan.
 • Onze dochter is echt weg van groenten. Niet alle groenten helaas, maar ja ik vind ook niet alle groente lekker. Maar als ze mag kiezen tussen een koekje of bijvoorbeeld paprika dan kiest ze paprika. Benieuwd hoe lang dat nog duurt haha..
 • Ze kan zo lekker opruimen. “Kijk mama, tafel opgeruimd. Voor jou!” Dat vervolgens alle spullen op de grond of op de bank liggen maakt niet uit. Ze doet iets speciaal voor mama omdat het me blij maakt. Want een schatje!

En zo kan ik nog wel even doorgaan.. Er zijn zoveel momenten waarop ik trots ben. Om wie ze is, om wat ze doet en hoe ze dingen uitprobeert.

Waarom ben jij trots op je kind?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

17 reacties

 1. Josan op 19 oktober 2016 om 07:01

  Smelt, tafel opgeruimd voor jou. 🙂 Ik vind haar ook steeds groter worden. Toen ik haar zaterdag zag vond ik dat echt al. Vooral omdat ik haar eerst natuurlijk ook wel zag is het grappig om te zien.

 2. MARIJKE op 19 oktober 2016 om 07:46

  Zo lief geschreven over je dochter. Mijn dochter is dus ook al zo gek op groente. Eet echt alles en wil ook liever tomaatjes dan snoep haha.

 3. Geertje - Stay At Home Mama op 19 oktober 2016 om 07:47

  Er zijn zo veel redenen om trots te zijn op je kind!! Vooral van genieten, want juist op die momenten besef je dat JIJ dr moeder bent en dat deze trotse momenten grotendeels door jou komen!! Lekker ding is het….

 4. Monique op 19 oktober 2016 om 07:53

  En terecht dat je trots bent! Ik ben trots op Lise omdat ze zo zorgzaam en lief is. Zo vraagt ze bijvoorbeeld regelmatig of ik ook lekker geslapen heb en helpt ze me extra goed mee nu ik ‘een baby in de buik heb’. Dat maakt me dan zo trots! Oh en zij is opeens ook vrijwel zindelijk! 🙂

 5. Merel op 19 oktober 2016 om 07:56

  Mooi overzicht! Knap hoor, dat ze zichzelf kan aan- en uitkleden. En fijn dat ze zo lekker geniet van groenten. Kan best zo blijven hoor, m’n oudste eet nog steeds liever paprika dan een snoepje. Alleen chocola zal ze niet afslaan haha.

 6. Tineke op 19 oktober 2016 om 08:10

  Oh zo’n heerlijk gevoel he? <3 wat knap dat ze zo maar zindelijk was!!

 7. Charlotte op 19 oktober 2016 om 08:36

  Ah wat een mooi en liefdevol lijstje! Ik vind het zo knap dat ze al zindelijk is, zo fijn!

 8. MetMirjam op 19 oktober 2016 om 08:37

  Een hele trotse mama! Echt knap dat ze zo snel zindelijk is geworden! Hier ook een hele trotse mama om heel veel redenen 🙂 Fiene is ooke cht een groentemonstertje, ik hoop dat het zo blijft 😉

 9. Romy op 19 oktober 2016 om 08:56

  Wat mooi om te lezen! Ze klinkt als een heerlijk zelfstandig meisje, echt een dochter om trots op te zijn!

 10. Mama's Jungle op 19 oktober 2016 om 09:16

  Ahww wat een heerlijk liefdevol blogje. Ik ben ook zo trots op mijn kindje bijv dat ze al zo wijs en zelfstandig is en gezellig tegen iedereen kletst, niet verlegen 🙂

 11. Leonie van Mil op 19 oktober 2016 om 09:25

  Wat een heerlijk fijn blogje. Heerlijk om die trots zo te uiten. Ik ben ook super trots op mijn mannetje van 6 maanden. Hij is altijd zo ontzettend vrolijk en tevreden, hij kletst de hele dag en knuffelt ook al graag en geeft zelfs kusjes.

 12. Kim op 19 oktober 2016 om 12:09

  Heerlijk om dit te lezen. Ik kan me voorstellen dat je trots bent op je dochter. Een hele mooie blog… Ik hoop dat je deze bewaart voor later, zodat ze hem zelf kan/mag lezen.
  Ik heb zelf geen kindje, maar ik ben wel enorm trots op mijn neefjes en nichtjes. Puur om wat ze doen. Om hoe lief ze (kunnen) zijn… Ik vind het mooi om te zien hoe verschillend ze allemaal zijn. Mooi hoe ze kunnen aangeven wat ze willen, ook al zijn een aantal van hen nog maar erg klein.

 13. Anita op 19 oktober 2016 om 12:12

  Wat en mooi artikel! Gisteren deed ze het ook al zo super goed 🙂

 14. Jessica op 19 oktober 2016 om 12:45

  Het is een heel mooi meisje! En tuurlijk dat je daar trots op bent. Mooi artikel

 15. Jodi - liefthuis op 19 oktober 2016 om 17:21

  Mooi hoor logisch dat je daar allemaal ontzettend trots op bent

 16. Els op 19 oktober 2016 om 18:33

  Wat lief geschreven :-).

 17. Yvonne op 19 oktober 2016 om 20:21

  Wat leuk en wat lief!! Heerlijk gevoel he, hoe trots je op je kind kunt zijn.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje