Ik ben trots op mijn dochter, want..

Soms komen er van die momenten voorbij dat je echt mega trots bent op je eigen kind. Dat wil je dan het liefst van de daken schreeuwen maar meestal doe je dat niet. Want je beseft je dat die momenten bij elk kind wel eens voorkomen en het eigenlijk helemaal niet zo bijzonder is. Stom eigenlijk, want je mag best trots zijn op je kind en je mag dat ook laten weten. Aan je kind, aan de mensen om je heen en aan de hele wereld. En daarom besloot ik ook om gewoon dit blogje te schrijven.

Ik ben trots op mijn dochter, want…

  • Na de zomer bracht ik haar sinds lange tijd weer zelf naar de peuterspeelzaal. Ik bereidde me weer voor op een huilend kind wat mama niet wil loslaten. Maar dat was helemaal niet nodig. Want ze liet me gaan, zonder traan! Ze zei zelf nog dat mama haar straks kwam halen, kreeg wel een beetje vochtige oogjes maar hield zich enorm groot. Wat een geweldig gevoel krijg je daarvan zeg!
  • Sinds de zomer is onze kleine dame zindelijk zowel overdag als ’s nachts. En ze kwam er ook gewoon helemaal zelf mee! Zo een keer in de week gebeurd er nog wel een ongelukje maar daar blijft het bij…
  • Onze kleine dame wordt echt groot want ze kan voortaan bijna al haar kleding zelf uit en aan trekken. Alleen de bovenkleding is nog lastig dus daar help ik bij.
  • Ze is zo super lief voor onze honden (en eigenlijk alle dieren). Het liefst knuffelt ze er de hele dag mee, ze kletst er gezellig tegenaan. En zorgt ook nog goed voor ze. “Mama, de honden hebben geen drinken meer. Oh en ze hebben honger, mag ik ook koekje geven?”
  • Ze weet zichzelf steeds meer en steeds beter uit te drukken. Hele verhalen komen er tegenwoordig uit en dan ook echt in volledige zinnen. Soms merkt ze zelf al dat een zin niet klopt en probeert ze hem zelf te verbeteren.
  • Ze kan (meestal) enorm goed met andere kindjes spelen. Grote kinderen en kleine kinderen. Voor de kleine kinderen is ze extra lief en brengt ze allerlei speelgoed, speentjes en flesjes drinken er naartoe. En tegen de grote kinderen kijkt ze enorm op en volgt ze op de heup haha.

img_9396

  • Ze is echt dol op dansen en zingen en probeert dit dan ook de hele dag te doen. Ze doet dansjes na die ze op tv ziet en blijft dingen herhalen tot ze het kan.
  • Onze dochter is echt weg van groenten. Niet alle groenten helaas, maar ja ik vind ook niet alle groente lekker. Maar als ze mag kiezen tussen een koekje of bijvoorbeeld paprika dan kiest ze paprika. Benieuwd hoe lang dat nog duurt haha..
  • Ze kan zo lekker opruimen. “Kijk mama, tafel opgeruimd. Voor jou!” Dat vervolgens alle spullen op de grond of op de bank liggen maakt niet uit. Ze doet iets speciaal voor mama omdat het me blij maakt. Want een schatje!

En zo kan ik nog wel even doorgaan.. Er zijn zoveel momenten waarop ik trots ben. Om wie ze is, om wat ze doet en hoe ze dingen uitprobeert.

Waarom ben jij trots op je kind?

17 reacties op “Ik ben trots op mijn dochter, want..

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *