5 redenen waarom de Tripp Trapp newborn set een musthave is

Tijdens mijn zwangerschap van Milo ontving ik van Stokke de newborn set voor de Tripp Trapp en nadat ik hem inmiddels maanden heb kunnen testen wordt het tijd voor een review. Maar eigenlijk zegt de titel alles al, want de Tripp Trapp newborn set is een musthave!

Al voor de geboorte van onze dochter ontvingen wij de Stokke Tripp Trapp van mijn schoonouders. Een ideaal cadeau want inmiddels bijna vier jaar later gebruiken we de stoel nog steeds voor haar. Wel gebruikten we hem pas vanaf het moment dat Fay kon zitten. We hadden namelijk alleen een baby set erbij zitten. Op dat moment miste ik de newborn set niet, al kan ik me nu niet meer indenken hoe ik bepaalde dingen gedaan heb.

Waarom is de Tripp Trapp newborn set een musthave?

Wij gebruiken de newborn set inmiddels dagelijks, maar hebben hem ook in het begin af en toe gebruikt. Ik vertel waarom wij het een echte musthave vinden.

Vanaf jongs af aan gebruiken

Al met ongeveer een week oud hadden we Milo in de newborn set zitten. Het zag er heel gek uit zo’n klein mannetje erin, maar handig was het wel. Zo kon hij toch even bij ons aan tafel zitten terwijl wij aten of kon ik hem even omhoog houden na zijn voeding terwijl ik bijvoorbeeld ging koken.

Handen vrij

Zoals ik hierboven eigenlijk al noemde is het heel erg handig om je baby in een stoel te kunnen zetten zodat je de handen vrij hebt. Natuurlijk heb je ook wipstoeltjes en dergelijke, maar mijn dochter vond de wipstoel bijvoorbeeld al niks plus die staan vaak op de grond. Op een stoel of tafel een wipstoel zetten vind ik zelf best gevaarlijk. In de newborn set zitten ze op een mooie hoogte.

newbornset tripp trapp review

Handig met hapjes

Ook vind ik de Tripp Trapp newborn set ontzettend handig met hapjes geven. Hij zit dan op een fijne hoogte voor mij. Of ik nu op de bank zit en hem het hapje geef of we zitten aan tafel..

Samen eten

Wanneer wij aan het eten zijn en Milo wil ook eten of is wakker dan zetten we hem er gezellig bij aan tafel. De newborn set is zo gemaakt dat je kindje er ook echt bij zit en dat is vooral wanneer je kindje iets ouder is erg fijn. Vooral in de fase waar Milo nu in zit (verlatingsangst, altijd rechtop willen zitten maar zelf nog niet kunnen).

Langer gebruiken maken van de Tripp Trapp

De Tripp Trapp is geen goedkope aanschaf. Maar het is echt een stoel voor jong en oud dus je doet er erg lang mee. Wanneer je dan ook nog de newborn set hebt is het echt van newborn tot tiener bij wijze van..

Review Tripp Trapp Newborn set

Zoals je hierboven wel hebt kunnen lezen zijn wij erg blij met de newborn set. Het is echt een aanwinst in ons gezin. Daarnaast is hij ook gewoon erg makkelijk in gebruik. Hij is veilig doordat hij een goede vijfpuntsgordel heeft en indicaties om te zien of het setje goed op de stoel bevestigd is. Daarnaast is de hoes uitwasbaar en verwisselbaar.

Hij is wel prijzig; maar te gebruiken voor meerdere kindjes en echt zijn geld waard. Enthousiast over de newbornset? Klik hier voor meer informatie.

tripp trapp newborn set musthave

4 reacties op “5 redenen waarom de Tripp Trapp newborn set een musthave is

  • Jaaaaah… ik vind het ook zo ideaal. Ik had dit niet bij Oz en ik vond dat zo’n gemis. Op een gegeven moment kon hij natuurlijk wel in goedkopere stoeltjes, maar ik miste echt wat in de beginfase. Maar ik vond deze zo duur. Voor Zola vroegen we gewoon een bijdrage als kraamcadeau. Want inderdaad, wat een fijn ding. Ze kon zo vanaf de geboorte al met ons aan tafel als ze wakker was of gewoon mee kijken. Of aanschuiven terwijl ik kookte of… what ever. Als je één ding moet aanschaffen. is het deze combi wel. En daarna kan je er inderdaad nog jaren mee. En als je er echt klaar mee bent, zet je hem op marktplaats. Dan haal je het er zo ook weer uit. Dus, ik ben het helemaal met je blog eens.

    • Haha mooi! En wat je zegt, hij verkoopt ook nog gewoon goed naderhand. Vriendin van me heeft bijna de koopprijs ervoor terug gekregen.

Reageren is niet mogelijk.