Traktaties bij het afscheid van het kinderdagverblijf

De afgelopen jaren hebben wij met veel plezier gebruik gemaakt van het kinderdagverblijf. Beide kinderen hebben het daar enorm naar hun zin gehad en we hebben vooral onze dochter daar ook echt zien groeien. Toch nemen wij aan het einde van deze maand afscheid van deze kinderopvang en dus ben ik ook al bezig met het uitzoeken van traktaties.

Ons zoontje neemt namelijk afscheid van de babygroep en onze dochter van de BSO. En dan mag er natuurlijk getrakteerd worden.

Traktaties voor baby’s / dreumessen

Ons mannetje mag gaan trakteren op de babygroep en daar zitten kindjes van 0-2 jaar. Dus vandaar de traktaties voor baby’s en dreumessen. Voor een baby heb je niet zo super veel keus, want ze kunnen nog niet zoveel. Maar je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan nijntje koekjes in een plastic bootje of een langevinger met een vingerpoppetje erop.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Voor de dreumessen kun je al wat meer en zag ik een hele leuke traktatie bij Marlijne op Instagram.

https://www.instagram.com/p/Bml3ekNFWJV/?taken-by=love.laugh.loet

Maar wat ook heel erg leuk is, is om zandbakvormpjes te kopen en deze te gebruiken als bakjes voor fruit erin. Zo geef je een gezonde traktatie maar ook meteen iets waar ze mee kunnen spelen.

Traktatie kleuter / BSO

Ons zoontje kan zelf nog niet echt trakteren met zijn 14 maanden, maar onze dochter natuurlijk wel. En die kijkt daar dan ook echt naar uit. Wat ze precies gaat trakteren weet ze nog niet, maar er zijn natuurlijk allerlei traktaties mogelijk.

Ze heeft al van alles in haar hoofd wat ze wil. Zo had ze al hele leuke feestzakjes gezien bij Tuf-Tuf met eenhoorns, maar ook roltongen in allerlei kleuren en met allerlei plaatjes. En natuurlijk bellenblazen en uitdeelspeeltjes. En als je ervoor kiest om het bijvoorbeeld te combineren met snoepgoed, kun je daar ook terecht. Heb je fijn alles bij elkaar.

Lees ook: Traktatie voor luie moeders + extra traktatie tips

Traktatie kinderdagverblijf

Naast dat je iets leuks koopt kun je natuurlijk ook zelf aan de bak met wat lekkers te maken. Wil je het liefst iets gezonds denk dan eens aan fruitspiesjes. Maar je kunt natuurlijk ook samen met je kind cakejes bakken die je samen versierd. Dat maakt een traktatie nog extra speciaal.

Wat het precies gaat worden weet ik niet, maar ik doe in ieder geval veel leuke ideetjes op via Pinterest. Plus ook hier vind je een leuke én lekkere afscheid traktatie kinderdagverblijf.

Heeft jouw kind al eens getrakteerd? Zo ja wat?

1 reactie op “Traktaties bij het afscheid van het kinderdagverblijf

  • Wij gaan toevallig vandaag weer trakteren voor Coco’s 2e verjaardag. Trakteren vind ik zelf super leuk, dus maak ik er altijd een klein feestje van. Dit keer heb ik het simpel gehouden, Nijntje koekjes met een vingerpopje er op, zakje er omheen met vrolijke strik en een foto van Coco in feestoutfit (staat ook op haar uitnodiging) met “Hoera, Coco 2 jaar” er op. Super eenvoudig, maar toch leuk. Voor de juffen heb ik ook altijd een leuk cadeautje 🙂 Genoeg inspiratie op mijn blog zou ik zeggen 😉 Veel plezier alvast!

Reageren is niet mogelijk.