Traktatie voor luie moeders + extra traktatie tips

Herken je dit? Je wilt een creatieve traktatie maken en struint dus het hele internet af voor de leukste ideeën. Vol goede moed verzamel je een aantal leuke traktaties, maar als puntje bij paaltje komt eindig je toch maar weer bij het uitdelen van een mandarijn of doosje krentjes. Ik ben zo’n moeder. Ik heb altijd de leukste ideeën, maar uiteindelijk wordt het altijd anders dan ik gepland had. 

Simpele traktatie voor het afscheid bij de peuterspeelzaal

Mijn dochter nam afscheid van de peuterspeelzaal en ik wilde daar een mooie traktatie bij maken. Als eerste ging ik op zoek op Pinterest. Daar kwam ik een leuke klei traktatie tegen van Moodkids. Ik herinnerde me dat Charlotte van Aukjeswereld deze als inspiratie had gebruikt voor haar traktatie dus ging direct even op zoek. En ja hoor… Een hele simpele maar super leuke traktatie.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Dit kon ik ook wel maken! Dus ik ging naar de Action voor de potjes klei.. Hadden ze niet. Alleen “dure” pakketten met allerlei andere potjes en figuren erin.

Een dierenboel traktatie voor het afscheid

Toen herinnerde ik me de traktatie die Janske had gemaakt voor haar dochter. Super origineel en enorm leuk vooral. Een dieren traktatie waarbij je dus eigenlijk speelgoed geeft en nog wat lekkers om te snoepen. Perfecte combinatie toch? Dus ik ging wederom naar de Action, dit keer voor plastic dieren. Maar je raadt het al: hadden ze niet.

Omdat ik niet zoveel tijd meer had deed ik vlug een oproep op Facebook voor blogartikelen van andere collega’s. Wellicht zat daar wat bij!

Andere traktatie ideeën

Gelukkig heb ik lieve blogcollega’s en kreeg ik al snel vele reacties. Daartussen zat ook deze geweldige giraffen traktatie van MetMirjam. Gewoon wat knakworstjes en blokjes kaas en je hebt al iets heel leuks en lekkers. Moet je wel nog even de girafjes uitknippen.

En dan de Bumba traktatie. Perfect voor de allerkleinsten (mijn dochter vindt Bumba niet leuk meer, maar tot een half jaar geleden nog wel) en nog leuk ook. Op de blog van Voor mijn kleintje vindt je deze leuke traktatie plus een hoop andere ideetjes om een Bumba feestje te geven.

Traktatie voor luie moeders

Tsjah en dan komen we op het punt dat ik over mijn traktatie moet gaan vertellen. Want al bovenstaande ideeën waren super, maar uiteindelijk kwam er dus niks van. Tijdens een van onze bezoekjes aan de Action zag mijn dochter jojo’s liggen en die wilde ze trakteren. Ik wist zo 1,2,3 niets creatiefs ermee te doen dus wat deed ik? Ik kocht een aantal plastic bekers (van Disney), kleine zakjes haribo en natuurlijk de jojo’s.

In de bekers deed ik de jojo en een zakje snoep en klaaaaaaar. Met een watervaste stift (dacht ik) schreef ik ‘xxx Fay’ op de beker en dat was het dan. Gelukkig vond Fay het geweldig om dit uit te delen en de jojo’s waren een succes.

En dat is het belangrijkste, toch?

13 reacties op “Traktatie voor luie moeders + extra traktatie tips

Reageren is niet mogelijk.