Traktatie voor luie moeders + extra traktatie tips

trakteren-peuterspeelzaal

Herken je dit? Je wilt een creatieve traktatie maken en struint dus het hele internet af voor de leukste ideeën. Vol goede moed verzamel je een aantal leuke traktaties, maar als puntje bij paaltje komt eindig je toch maar weer bij het uitdelen van een mandarijn of doosje krentjes. Ik ben zo’n moeder. Ik heb altijd de leukste ideeën, maar uiteindelijk wordt het altijd anders dan ik gepland had. 

Simpele traktatie voor het afscheid bij de peuterspeelzaal

Mijn dochter nam afscheid van de peuterspeelzaal en ik wilde daar een mooie traktatie bij maken. Als eerste ging ik op zoek op Pinterest. Daar kwam ik een leuke klei traktatie tegen van Moodkids. Ik herinnerde me dat Charlotte van Aukjeswereld deze als inspiratie had gebruikt voor haar traktatie dus ging direct even op zoek. En ja hoor… Een hele simpele maar super leuke traktatie.

Dit kon ik ook wel maken! Dus ik ging naar de Action voor de potjes klei.. Hadden ze niet. Alleen “dure” pakketten met allerlei andere potjes en figuren erin.

Een dierenboel traktatie voor het afscheid

Toen herinnerde ik me de traktatie die Janske had gemaakt voor haar dochter. Super origineel en enorm leuk vooral. Een dieren traktatie waarbij je dus eigenlijk speelgoed geeft en nog wat lekkers om te snoepen. Perfecte combinatie toch? Dus ik ging wederom naar de Action, dit keer voor plastic dieren. Maar je raadt het al: hadden ze niet.

Omdat ik niet zoveel tijd meer had deed ik vlug een oproep op Facebook voor blogartikelen van andere collega’s. Wellicht zat daar wat bij!

Andere traktatie ideeën

Gelukkig heb ik lieve blogcollega’s en kreeg ik al snel vele reacties. Daartussen zat ook deze geweldige giraffen traktatie van MetMirjam. Gewoon wat knakworstjes en blokjes kaas en je hebt al iets heel leuks en lekkers. Moet je wel nog even de girafjes uitknippen.

En dan de Bumba traktatie. Perfect voor de allerkleinsten (mijn dochter vindt Bumba niet leuk meer, maar tot een half jaar geleden nog wel) en nog leuk ook. Op de blog van Voor mijn kleintje vindt je deze leuke traktatie plus een hoop andere ideetjes om een Bumba feestje te geven.

Traktatie voor luie moeders

Tsjah en dan komen we op het punt dat ik over mijn traktatie moet gaan vertellen. Want al bovenstaande ideeën waren super, maar uiteindelijk kwam er dus niks van. Tijdens een van onze bezoekjes aan de Action zag mijn dochter jojo’s liggen en die wilde ze trakteren. Ik wist zo 1,2,3 niets creatiefs ermee te doen dus wat deed ik? Ik kocht een aantal plastic bekers (van Disney), kleine zakjes haribo en natuurlijk de jojo’s.

In de bekers deed ik de jojo en een zakje snoep en klaaaaaaar. Met een watervaste stift (dacht ik) schreef ik ‘xxx Fay’ op de beker en dat was het dan. Gelukkig vond Fay het geweldig om dit uit te delen en de jojo’s waren een succes.

En dat is het belangrijkste, toch?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

12 reacties

 1. janske op 30 januari 2018 om 09:48

  Leuke traktaties. Kindjes vinden vaak alles leuk, dat scheelt ook een hoop 😉

 2. Charlotte op 30 januari 2018 om 11:36

  Noem je mij nou een luie moeder? ? Haha nee hoor geintje. Ik heb besloten om het bij Emmi’s eerste verjaardag nog makkelijker te maken. Die baby’s zien er toch niks van ?

 3. Jamey op 30 januari 2018 om 11:54

  Wat een leuke ideeen. Kan niet wachten tot ik aan de knutsel mag Haha

 4. Rachel op 30 januari 2018 om 12:17

  Die giraf is super leuk en inderdaad lekker makkeijk. Over een half jaar hoef ik pas de eerste traktatie te doen, maar ben me toch alvast aan het voorbereiden hihi.

 5. Judith op 30 januari 2018 om 12:18

  deze had ik gisteren moeten lezen toen ik snel traktaties nog moets halen. Ik heb nu een prinsessenzakje met een stressbal (emoji) een ogen roller ring ding, zakje suikervrij snoepjes en een mandarijn met een prikker erin

 6. Cindy op 30 januari 2018 om 12:48

  Popcorn is ook altijd een winnaar. Gewoon simpel in een herbruikbare beker en die kids vinden dat geweldig. Lekker geen werk aan hihihi

 7. Mama Naturelli op 30 januari 2018 om 14:05

  OH dat herken ik helemaal haha. Hetzelfde met verjaardagsfeestjes, grootste plannen en het wordt toch steeds gewoon pannenkoeken eten ?. Het is de attentie die telt he ?

 8. Nicole Orriëns op 30 januari 2018 om 14:07

  Ik moet bekennen dat ik de traktaties op de foto’s nog best wat werk vind. De allermakkelijkste, zij het politiek incorrecte traktatie vind ik toch wel het zakje chips.

 9. Lazy Bird op 30 januari 2018 om 16:59

  Ik heb hetzelfde met recepten: ik kan uuuuuuuuuuuuren bezig zijn met door pinterest te scrollen om dan uiteindelijk gewoon spaghetti op tafel te zetten, haha!

  X Lazy Bird

 10. Mirjam op 30 januari 2018 om 19:05

  Super lief dat je mijn traktatie ook heb genoemd, dank je! Ik ben ook steeds aan het kijken en ben heel benieuwd wat ik uiteindelijk mee ga geven haha. Jouw traktatie klinkt perfect trouwens – de kinderen vinden dat waarschijnlijk ook het allerleukst!

 11. Daniëlla op 31 januari 2018 om 09:54

  Wat leuk! Ik ben gelukkig voor dit soort dingen voorlopig nog niet aan de beurt, maar tzt zal ik waarschijnlijk ook voor de makkelijke traktatie gaan haha.

 12. Nathalie - Volgmama.nl op 1 februari 2018 om 12:16

  Haha, prima toch! Als je meisje het maar leuk vind. Ik zou het ook niet al te ingewikkeld maken. Je moet er maar net tijd en zin voor hebben.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje