Dagje Roermond: Tover Route en shoppen

Ben jij al bekend met de Tover Route in Roermond? Wanneer je op zoek bent naar een leuke interactieve wandeling én een leuk uitje dan is dit echt iets voor jou. Vorig jaar was de eerste editie en ook toen ben ik samen met mijn gezin naar Roermond gegaan. De Tover Route was zo’n succes dat wij hem zeker dit jaar ook weer wilden lopen. Het leuke aan dit uitje is dat het bijna gratis is. Voor slechts €2 koop je bij de theaterkassa van Theaterhotel de Oranjerie een speciaal toverstokje en daarmee kun je de Tover Route lopen.

Wat is de Tover Route Roermond?

De Tover Route in Roermond is een wandelroute door de binnenstad van Roermond. Deze route is vernieuwd ten opzichte van vorige jaar én het is vooral ook een muzikale Tover Route. Samen met jouw toverstokje en een telefoon kun je magische instrumenten verlichten en ook nog eens spectaculaire muzieknummers tevoorschijn toveren. Er zijn door de gehele binnenstad maar liefst 20 locaties met meer dan 40 toverpunten te vinden.

Er zit ook een heuse wedstrijd verbonden aan de Tover Route, je kunt namelijk een Nintendo Switch winnen. In 15 etalages (deze staan genummerd op de plattegrond) staan 3 muziekinstrumenten. Met je toverstokje verlicht je het juiste instrument en ook in het muziekfragment hoor je om welk instrument het gaat. Wanneer je het nummer van de plattegrond combineert met het muziekinstrument dat je hoort komt daar een letter uit en deze omcirkel je in de Tover puzzel. Deze puzzel staat op de Tover Route flyer die je krijgt bij de theaterkassa van TheaterHotel de Oranjerie.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Samengevat:

  • De Tover Route is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat te bewandelen in Roermond t/m 29 januari 2023
  • Er zijn 15 locaties en meer dan 30 toverpunten verspreid over de binnenstad.
  • Toveren kan met een speciaal toverstokje die je voor €2 kunt kopen.
  • Je kunt ook het Toverstokje van vorig jaar hergebruiken.
  • Heb je de oplossing van de Tover puzzel gevonden dan maak je kans op een Nintendo Switch

Wat vonden we dit jaar van de Tover Route?

Vorig jaar gingen we alleen naar Roermond om de Tover Route te lopen. Dit jaar besloten we om er echt een dagje uit van te maken. We parkeerden onze auto bij parkeergarage Kazerneplein, daar kun je namelijk voor slechts €4,- een hele dag staan. Je moet dan wel een uitrij kaart kopen bij een van de verkooppunten, deze vind je op de website van WeAreRoermond. Vanuit de parkeergarage is het nog geen twee minuten lopen tot de markt. We hadden dit keer wel de rolstoel voor Milo meegenomen omdat we niet alleen de Tover Route wilden lopen, maar ondertussen ook wilden shoppen.

Op de Markt stond ook een heuse markt en er waren ook allerlei leuke eettentjes. We zijn dus eerst op een verwarmd terrasje gaan zitten om te lunchen. Daarna was het tijd om te starten met de Tover Route. Het leuke ervan is dat de verschillende locaties gewoon in winkeletalages zitten. Dus terwijl je de route loopt kom je ook langs alle leuke winkels die Roermond heeft. Vorig jaar liepen we de route eind december op een zondagochtend en was er niks open. Wat een verschil. Het heeft overigens allebei wel zo zijn charme.

De hele stad is prachtige versierd in het kerst thema. Overal zie je groen en lichtjes. Het is dan ook niet voor niets Roermondvol licht! Wij hadden ook nog het geluk om zelfs de Kerstman en zijn elfje tegen te komen. Alhoewel Fay wel weet dat de Kerstman niet bestaat, vindt ze hem wel erg leuk. De Tover Route zelf was voor de kinderen ook weer een groot feest. Dat ze met hun toverstokje de lichtjes aan konden laten gaan van de instrumenten vonden ze geweldig. Het was alleen soms wel heel erg moeilijk om het instrument te benoemen. Daar hadden ze wel de hulp van papa en mama bij nodig.

Aangezien onze Milo vandaag vooral in een rolstoel zat konden we ook meteen ontdekken hoe toegankelijk Roermond is voor gehandicapten. En ik moet zeggen dat ik blij verrast was. We konden alle winkels gewoon binnenrollen, zelfs degenen waarbij de entree hoger lag. Daar was dan een ramp gemaakt. Als een winkel meerdere verdiepingen had dan was er naast een roltrap ook een lift aanwezig en ook de straat zelf was prima te doen met een rolstoel. Op die manier konden we dus zorgeloos genieten van het shoppen en de Tover Route.

Ik heb zelf overigens ook enorm genoten van de rijke historie die Roermond heeft. Het is een prachtige oude Limburgse stad aan de rivieren de Roer en Maas. Met prachtige oude gebouwen zoals de Sint Christoffelkathedraal op de Markt en de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk op het Munsterplein. Echter hebben we eigenlijk nog niet eens de helft van al het moois wat Roermond te bieden heeft gezien. Aangezien we slechts een half uur van Roermond af wonen is het voor ons heel makkelijk om er vaker heen te gaan. En dat gaan we dan zeker ook doen. Bijvoorbeeld voor de Roerkade en het Cuypershuis.

We hebben op uitnodiging van WeAreRoermond de Tover Route gelopen, maar zijn zoals altijd eerlijk over onze bevindingen. 

 

1 reactie op “Dagje Roermond: Tover Route en shoppen

Reageren is niet mogelijk.