Top 10 leukste Sinterklaas liedjes

favoriete-sinterklaas-liedjes

Het is Sinterklaastijd en dat merk je aan alles. De winkels liggen vol Sinterklaas snoepgoed, het Sinterklaas journaal is dagelijks te zien, de kinderen stuiteren alle kanten op, schoentjes worden gezet en gevuld en… Je hoort overal weer Sinterklaas muziek. Zijn het de kinderen niet die zingen dan hoor je wel weer iets op de radio voorbij komen. De meeste Sinterklaas liedjes kunnen mij gestolen worden, maar er zijn toch stiekem ook wel een aantal liedjes die wél leuk zijn. Daarom heb ik een top tien gemaakt van de leukste Sinterklaas liedjes. Ik ben benieuwd of je mijn mening deelt…

Sinterklaas liedjes

Als het gaat om liedjes over en voor Sinterklaas dan denk je misschien aan ‘Sinterklaas kapoentje’ en ‘Zie ginds komt de stoomboot’. Dat zijn liedjes die al tientallen jaren worden gezongen. Echter staan die liedjes niet in deze top 10. De meeste liedjes die ik (wij, want mijn kinderen delen mijn mening) leuk vinden zijn van de Club van Sinterklaas of Party Piet Pablo.

Kinderen voor Kinderen – Ik ben toch zeker Sinterklaas niet

Dit is echt een oudje, maar ik blijf hem echt leuk vinden. Plus het onderwerp past nog steeds in deze tijd. Onze kinderen hebben nog vrij weinig besef van geld. De oudste steeds meer overigens maar dat weerhoud haar er niet van om ook veel dure cadeaus te vragen. Ze kijkt gewoon niet naar de prijzen en vraagt wat ze leuk vindt. En dat zijn hele dure cadeaus, maar ook goedkopere, dat scheelt.

Frans Duijts & Pietje Fernando – Pepernoot

Als we het over een oud nummer hebben dan kan het nieuwe liedje van De Club van Sinterklaas ook niet ontbreken. Dit liedje komt uit hun nieuwste film (2021) en onze dochter is er helemaal weg van. Dat dit waarschijnlijk door Pietje Fernando komt zeg ik er maar even niet bij 😉

Party Piet Pablo – De Pieten Sinterklaas Move

Naast De Club van Sinterklaas heb je ook Party Piet Pablo. Wij zijn een aantal jaar terug zelfs naar een show van deze Piet geweest. De liedjes die hij maakt zijn bijna altijd aanstekelijk en leuk. Dit liedje komt uit 2013 dus is eigenlijk al vrij oud, maar hij blijft hier een echte hit.

Party Piet Pablo & Love Piet – Pietenliefde

Als er het dan toch over Party Piet Pablo hebben dan kan zijn mega hit samen met Love Piet niet achterblijven. Aangezien onze dochter nu verliefd is en een vriendje heeft vindt ze dit helemaal een geweldig nummer. En ik moet zeggen dat ik zelf ook altijd volop meezing met dit nummer.

Coole Piet & Luan Bellinga – Paniek op het kasteel

Sinds vorig jaar doen ook de Bellinga’s mee aan de films van De Club van Sinterklaas. Dat resulteert uiteraard ook in een nummer samen met Coole Piet. Alhoewel we de films van dit jaar (2021) erg leuk vinden is het liedje van vorig jaar toch net iets leuker dan dit jaar. Volgens mijn kinderen dan.

Sportpiet – Roei de boot

Als het gaat om mijn eigen favoriet dan kan ik wel zeggen dat dat dit nummer is. Het is aanstekelijk, de dansjes zijn leuk en ja ik ben gewoon fan haha. Zet het volume dus lekker hard, ga staan en doe mee…

KADO – KADO

Het ziet er een beetje gek uit, twee keer KADO maar in dit geval heet de Pietengroep KADO en het nummer zelf ook. De dames van KADO hebben overigens nog meer nummers gemaakt dus zoek zeker even op YouTube naar deze leuke Pieten meidengroep.

Monique Smit (& Jan Smit) – Sinterklaas is in het land

Dit liedje is minder hip dan de andere liedjes die je in deze blog terug vindt. Maar ik blijf het leuk vinden. Vooral ook onze zoon probeert hier heel hard bij mee te zingen. Monique heeft overigens ook nog andere leuke kinderliedjes. Vooral voor de jonge kinderen, dus zeker de moeite waard om eens op te zoeken.

Meester Jesper & Love Piet – Pietendiploma

Wanneer je op Tiktok zit of regelmatig Reels kijkt dan is Meester Jesper vast en zeker wel eens voorbij gekomen. Deze echte meester is nogal een hit en dus kon het ook niet anders dan dat hij samen met een Piet (in dit geval Love Piet) ook een nummer uit zou brengen.

Nou dit waren ze dan. Er zijn zeker nog wel meer leuke Sinterklaas liedjes. Bijvoorbeeld van De Club van Sinterklaas en van Party Piet Pablo, maar dit zijn onze favorieten.

Wat is jouw favoriete Sinterklaasliedje?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje