Top 10 leukste Sinterklaas liedjes

Het is Sinterklaastijd en dat merk je aan alles. De winkels liggen vol Sinterklaas snoepgoed, het Sinterklaas journaal is dagelijks te zien, de kinderen stuiteren alle kanten op, schoentjes worden gezet en gevuld en… Je hoort overal weer Sinterklaas muziek. Zijn het de kinderen niet die zingen dan hoor je wel weer iets op de radio voorbij komen. De meeste Sinterklaas liedjes kunnen mij gestolen worden, maar er zijn toch stiekem ook wel een aantal liedjes die wél leuk zijn. Daarom heb ik een top tien gemaakt van de leukste Sinterklaas liedjes. Ik ben benieuwd of je mijn mening deelt…

Sinterklaas liedjes (anno 2022)

Als het gaat om liedjes over en voor Sinterklaas dan denk je misschien aan traditionele Sinterklaasliedjes zoals ‘Sinterklaas kapoentje’ en ‘Zie ginds komt de stoomboot’. Dat zijn liedjes die al tientallen jaren worden gezongen. Echter staan die liedjes niet in deze top 10. De meeste liedjes die ik (wij, want mijn kinderen delen mijn mening) leuk vinden zijn van de Club van Sinterklaas of Party Piet Pablo.

Kinderen voor Kinderen – Ik ben toch zeker Sinterklaas niet

Dit is echt een oudje, dus anno 2022 kun je hem niet noemen, maar ik blijf hem echt leuk vinden. Plus het onderwerp past nog steeds in deze tijd. Onze kinderen hebben nog vrij weinig besef van geld. De oudste steeds meer overigens maar dat weerhoud haar er niet van om ook veel dure cadeaus te vragen. Ze kijkt gewoon niet naar de prijzen en vraagt wat ze leuk vindt. En dat zijn hele dure cadeaus, maar ook goedkopere, dat scheelt.

Frans Duijts & Pietje Fernando – Pepernoot (2021)

Alhoewel dit lied uit de ‘Club van Sinterklaas’ film komt van 2021 blijven mijn kinderen dit echt een heel leuk liedje vinden. De combinatie van Frans Duijts die uiteraard een geweldige stem heeft samen met Pietje Fernando is een grote hit hier. Dus deze blijft lekker in de top 10 staan.

Coole Piet & Danspiet – Race tegen de klok (2022)

Ook dit jaar is er weer een nieuwe Sinterklaas film van ‘De Club van Sinterklaas’. Wij hebben hem nog niet gezien, maar de liedjes wel al gehoord via YouTube. Vandaar dat deze ook al in dit top 10 lijstje staat van leukste Sinterklaas liedjes! Sowieso zijn de meeste liedjes van Coole Piet en/of Danspiet altijd een succes.

Party Piet Pablo & Love Piet – Pietenliefde

Party Piet Pablo maakt ook vele nummers én diverse films. Ik moet zeggen dat de nummers die hij voorheen maakte hier nog steeds favoriet zijn. De nieuwste vinden ze wat minder leuk. Dus vandaar dat ik dit ‘oudje’ er even tussen zet.

Coole Piet & Luan Bellinga – Paniek op het kasteel (2020)

Sinds het jaar 2020 doen ook de Bellinga’s mee aan de films van De Club van Sinterklaas. Dat resulteert uiteraard ook in een nummer samen met Coole Piet. Alhoewel er in 2021 en 2022 zeker weer nieuwe liedjes bij zijn gekomen blijft dit de favoriet van mijn kinderen. Ze zingen het beide uit volle borst mee.

Sportpiet – Roei de boot (2020)

Als het gaat om mijn eigen favoriet dan kan ik wel zeggen dat dat dit nummer is. Het is aanstekelijk, de dansjes zijn leuk en ja ik ben gewoon fan haha. Zet het volume dus lekker hard, ga staan en doe mee… Het is een nummer uit 2020 maar we gaan hier nog steeds lekker op!

KADO – KADO (2020)

Het ziet er een beetje gek uit, twee keer KADO maar in dit geval heet de Pietengroep KADO en het nummer zelf ook. De dames van KADO hebben overigens nog meer nummers gemaakt dus zoek zeker even op YouTube naar deze leuke Pieten meidengroep.

Monique Smit (& Jan Smit) – Sinterklaas is in het land

Dit liedje is minder hip dan de andere liedjes die je in deze blog terug vindt. Maar ik blijf het leuk vinden. Vooral ook onze zoon probeert hier heel hard bij mee te zingen. Monique heeft overigens ook nog andere leuke kinderliedjes. Vooral voor de jonge kinderen, dus zeker de moeite waard om eens op te zoeken.

KADO – Geheimen van de Sint (2022)

Op Videoland kun je de serie ‘Geheimen van de Sint’ bekijken en daar hoort dit liedje ook bij. Wij hebben sinds kort dus ook Videoland, mede door alle leuke Sint films en series, dus dit is uiteraard ook een succes!

Meester Jesper & Love Piet – Pietendiploma (2021)

Wanneer je op Tiktok zit of regelmatig Reels kijkt dan is Meester Jesper vast en zeker wel eens voorbij gekomen. Deze echte meester is nogal een hit en dus kon het ook niet anders dan dat hij samen met een Piet (in dit geval Love Piet) ook een nummer uit zou brengen.

Nou dit waren ze dan. Er zijn zeker nog wel meer leuke Sinterklaas liedjes. Bijvoorbeeld van De Club van Sinterklaas en van Party Piet Pablo, maar dit zijn onze favorieten.

Wat is jouw favoriete Sinterklaasliedje?

2 reacties op “Top 10 leukste Sinterklaas liedjes

Reageren is niet mogelijk.