De top 5 van… website4mama

Deze top 5 van.. is van Esmée. Zij heeft een website waarop ze niet alleen blogt maar waar ook hele leuke webshops voor mama’s te vinden zijn. Sowieso alleen daarvoor al een kijkje waard. Ik zet graag anderen in het zonnetje en geef daarom andere bloggers de kans om zichzelf en hun blog voor te stellen in deze rubriek. Ook benieuwd naar de andere artikelen in deze rubriek?

Stel jezelf eens voor

Hoi! Mijn naam is Esmée. Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens. De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik sinds ongeveer 17 jaar in een gehucht in Noord-Brabant.

Website4Mama was een tweede droom die ik realiseerde. Hierop verzamel ik de leukste webshops van Nederland en blog ik dagelijks samen met nog 6 andere vrouwen. Website4Mama ben ik nog maar 6 maanden geleden gestart, maar heel mijn ziel en zaligheid (en tijd) zit in dit platform voor moeders met jonge kids. Ontzettend leuk om te doen. Ik kan echt mijn ei kwijt met het schrijven van artikelen en het actief zijn op social media als Facebook, Twitter en Instagram. Maar het leukste is als ik mensen blij mag maken met een mooie prijs.

dochterenik-1

Welke artikelen moeten mensen echt gelezen hebben op je blog?

Help ik heb HELLP. Ik beviel 8 weken te vroeg van mijn dochter Marisa vanwege een pré-eclampsie die uiteindelijk HELLP-syndroom werd. Wat het precies is, waar je op moet letten en hoe ik het ervaren heb, schreef ik in dit artikel.

Prematuur: je baby in het ziekenhuis. En dan ben je dus veel te vroeg bevallen. Na een week mag jij naar huis, maar je baby blijft achter. Hoe moeilijk is dat?! Hoe ik die 6 weken ziekenhuistijd beleefd heb, lees in je in dit artikel. En wat een reacties kreeg ik hierop. Overweldigend en hartverwarmend!

Prematuur en toch borstvoeding. Alle mama’s met een blog schrijven wel een keer in hun leven een artikel over het al dan niet geven van borstvoeding. Dit is die van mij. Borstvoeding geven met je baby in het ziekenhuis is een behoorlijke opgave. Die kolf en jij zijn zo’n beetje met elkaar vergroeid in die periode. Of het me lukt om uiteindelijk ook echt borstvoeding uit de borst te geven, lees je in dit artikel. Ook hier waren de reacties geweldig. Het maakte heel wat los bij vrouwen.

Prematuur en ontwikkeling. Dit artikel is verreweg het best gelezen van deze 5. Men zegt altijd dat een kind z’n achterstand vanuit een vroeggeboorte binnen een jaar of 2 ingehaald heeft. Dat is niet het geval. Ook eenmaal op de lagere school kunnen achterstanden zich openbaren.

Vroeggeboorte, hoe kun je helpen. Het is zó fijn, als je omgeving begrip toont als je met een vroeggeboorte te kampen krijgt. Maar niet zelden staat die omgeving ook machteloos. Toch niet helemaal, want er zijn wel degelijk dingen die jij kunt doen voor je (schoon)zus, nicht, vriendin en (schoon)dochter om het allemaal wat draaglijker te maken.

logo-Website4MamaBedankt Esmée voor het delen van je mooie artikelen. Ik denk dat je hiermee zeker anderen kunt helpen. Al is het alleen al voor herkenning!

5 reacties op “De top 5 van… website4mama

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *