De top 5 van.. Mama’s met thee

De laatste maand van de top 5 met bloggers is aangebroken. Ik heb nog precies genoeg voor de maand maart, maar vanaf april gaat de top 5 een andere vorm krijgen. Maar tot die tijd nog aandacht voor een aantal leuke blogs. Dit keer Mama’s met thee. Een blog geschreven door twee zussen; Marijke en Hanneke. Vandaag vertel Marijke wat meer over zichzelf en over haar top 5.

Stel je zelf eens voor

Ik ben dus Marijke (1977), getrouwd en heb de twee leukste kinderen, die je af en toe terug vindt achter het behang. A uit 2007 en T uit 2013. Ik ben werkloos na jaren in de verzekeringen gewerkt te hebben. Maar daardoor nu even de tijd genomen voor het gezin en de kinderen. Een soort niet vrijwillige sabatical. Toen dus ook het bloggen weer opgepakt. Heerlijk om te doen. En ook leuk om eens op een andere manier naar mijn blog te kijken. Want mijn top 5, hoe vaak denk ik daar over na? Elke dag een artikel, dus er verdwijnt nog wel eens wat naar de achtergrond.

2015-08-19 19.09.34

Bol AlgemeenBol Algemeen

Welke artikelen moeten mensen echt gelezen hebben op je blog?

Het ultieme kerstgevoel

Een blog die ik ooit nog schreef op Hyves, maar op Mama’s met thee toch nog een keer herhaalde, omdat ik het zo zonde vond dat hij naar de achtergrond verdween. Het ultieme kerstgevoel van onze dochter toen ze een peuter was. Stel je voor: Bijna kerst, het sneeuwde en een groep peuters komt zingend met een lampion naar buiten. Een beter kerstplaatje krijgen we nooit meer in ons leven ben ik bang.

Het is geen perfecte wereld

Ik plaatste een foto op Facebook toen mijn oom uit Australie over was. Het was nu eens geen vrolijke foto, maar ik was blij ik een foto met hem maakte. Want zo vaak zien we elkaar niet. En toen ik heel klein was, was hij mijn favoriete oom. De reacties op Facebook lieten mij inzien dat Facebook toch wel weer een echte schijnwereld is. Daarom schreef ik er een stuk over, waar ik best trots op ben uiteindelijk.

Terug in de tijd: vijf jaar geleden

Alweer 5 jaar geleden werd mijn vader plotseling ziek. Ook toen schreef ik het even van me af. Een post die ik toch nog regelmatig even teruglees. Zeker als ik het soms lastig heb, dat mijn vader toch niet helemaal meer dezelfde vader is, als voor deze periode. En omdat ik heel trots op mijn ouders ben hoe ze nog steeds er zijn voor elkaar, maar ook voor ons.

Een frisse start, nieuwe baan

Vorig jaar schreef ik vanaf januari een reeks, 10x een frisse start, van een nieuw jaar, nieuw schooljaar tot een nieuwe baan. Eigenlijk een niets zeggend artikel in eerste instantie. Had er niet verder over nagedacht. Tot het ineens een hit werd voor mijn statistieken. Blijkbaar dacht iedereen dat ik een nieuwe baan had, en was iedereen heel nieuwsgierig. Dus achteraf was ik wel trots dat ik een leuke clickbait had gecreëerd.

6 redenen waarom mijn dochter zo speciaal is
En deze kan ik niet achterwege laten, maar dat is natuurlijk mijn moederhart dat spreekt. Ik denk dat verdere uitleg niet nodig is.

Vooral dat laatste artikel in de top 5, de zes redenen waarom haar dochter zo speciaal is, vind ik erg herkenbaar en mooi. Ik had het geschreven kunnen hebben. De dingen die zij noemt over wat haar eerstgeborene nu zo speciaal voor haar maakt, dat is iets wat denk ik meerdere moeders kunnen beamen als het gaat om hun eerstgeborene. Echt een must read dus. Net zoals de rest van de artikelen!

Volg jij Mama’s met thee al?

4 reacties op “De top 5 van.. Mama’s met thee

Reageren is niet mogelijk.