Favorieten: top 5 Guus Meeuwis songs!

Aangezien ik afgelopen zaterdag samen met mijn man naar één van de Groots met zachte G concerten ben geweest van Guus kon het niet anders dan dat vandaag in het teken zou staan van onze grote Brabantse held. Al vanaf het begin af aan ben ik een groot ‘fan’ van deze meneer en zijn liedjes en ik probeer ook elk jaar naar zijn concerten in het stadion te gaan. Er is een tijd geweest dat ik er zelfs werkte, dat was pittig maar leuk!

Het was voor mij de 7e keer dat ik ging, heb 2 jaar gemist.. De eerste keer miste ik zijn concert doordat ik op Aruba zat en de tweede keer was vorig jaar toen we op huwelijksreis waren. Beide met een goede reden dus, haha! Ik moet zeggen dat ik het vrij lastig vond om slechts 5 nummers uit te kiezen want hij heeft echt geweldig mooie teksten. Vind ik dan. Maar ik ben dan ook een emotioneel wrak tegenwoordig en heb tijdens het concert wellicht bij 5 liedjes (van de 30 ofzo?) niet gehuild.. haha dat betekent bij de rest wel. Soms sluit het hele liedje aan bij mij of mijn dierbaren of mijn leven en soms een gedeelte eruit. Hoe dan ook… Hieronder dus een select aantal van mijn favoriete Guus Meeuwis nummers!

Nummer 1: Simpelweg gelukkig zijn.
Dit nummer MOET wel op 1 staan want dit nummer stond en staat centraal in onze relatie. Bij ons trouwen was het ons openingsnummer, een zin uit het liedje stond op de trouwkaart. De titel van dit nummer stond ook op het geboortekaartje van Fay en 2 jaar geleden had mijn man me net ten huwelijk gevraagd en zong Guus voor het eerst (en laatst) dit nummer op zijn concert toen we daar waren met onze (schoon)familie en toenmalige vrienden.

Nummer 2: Brabant.
Ja als echte Brabander is dit echt ons volkslied. Ik krijg er altijd kippenvel van en vooral als een heel stadion vol met mensen het nummer uit volle borst meezingt. Het was ook het lied wat ik het meeste gedraaid heb op Aruba wanneer ik een tikje last had van heimwee en het nummer wat me trots maakt om Brabander te zijn!

Nummer 3: Duizend kleine stukjes.
Dit nummer heb ik een lange tijd op repeat gehad. Ik heb vele (diepe) dalen gekend en had soms het geval dat ik in duizend stukjes was gevallen. Maar sinds mijn man (weer) in mijn leven is heb ik het gevoel weer heel te zijn. Alles weer aan te kunnen. Natuurlijk heb ik nog steeds dalen en diep zijn sommige ook, maar hij zorgt ervoor dat ik niet meer in zoveel stukjes val. Hij is de lijm van mijn puzzelstukjes!
http://youtu.be/944WEaPK4z4

Nummer 4: Mooier dan ik dacht.
Dit nummer schreef Guus voor één van zijn kinderen en telkens als ik het hoor denk ik aan mijn kleine meid. Mijn hele leven is zoveel mooier geworden nu zij er is. En het moederschap is zoveel mooier dan ik ooit had kunnen bedenken. Dit heb ik al een aantal keer geschreven op mijn blog, maar er zijn gewoon niet genoeg woorden die dat kunnen omschrijven!
http://youtu.be/YW6Fi9fZGNQ

Nummer 5: Je leeft één keer.
Dit nummer is echt geweldig. De tekst is gewoon zo raak en eigenlijk ook heel simpel. Want je leeft inderdaad maar 1 keer dus je moet het er NU van nemen. Je moet er nu iets van maken. Er komt geen tweede kans, doe wat je wilt doen. Ga ervoor! Echt zo’n nummer waar je even een flinke dosis energie van krijgt!
http://youtu.be/ndotv4Xqf64

Zoals ik aan het begin al zei, er zijn zoveel meer mooie nummers, zoals ’tranen gelachen’, ‘jouw hand’, ‘hoe ik lopen moet’ en ‘ik ook van jou’. Ik moest er echter 5 kiezen van mezelf dus bij deze.. Hoop dat jullie ze leuk vinden!

Vind jij de nummers van Guus leuk? Zo ja, wat is jouw favoriete nummer?

11 reacties op “Favorieten: top 5 Guus Meeuwis songs!

  • Jouw nummer 1 en 2 staan ook absoluut in mijn top 5. Daarna is het moeilijk kiezen. Zelf vind ik ‘liefde is een werkwoord’ ook erg mooi.

  • Brabant!!! Dat nummer draaien we altijd als we Nederland in rijden na een vakantie. En ik kom niet eens uit Brabant haha. Maar voelt als thuiskomen en altijd als ik dat liedje hoor, denk ik aan fijne reizen. Het is een nacht brul ik ook moeiteloos mee haha

  • Guus is gaaf! Ik ben met de vorige wk bij het eerste concert met voetbalwedstrijd geweest en een paar keer naar de clubtour. Zo gaaf! Snap helemaal dat je het super vind om te gaan en naar te luisteren.

  • Dat komt door jou. Dat is ‘ons’ liedje. Ook op onze bruiloft gedraaid.

    Maar kiezen is moeilijk, wij zijn ook gek van Guus:) ik zei het al op instagram, ik wil nodig eens naar een concert.

    Wat me tegen houdt is de gezondheid. Dat is voor mij helaas echt een hele heftige onderneming. Ik hoop volgend jaar… Misschien een hotelletje in de buurt:)

  • Heerlijk ik hou van Guus. Ben een keer in Eindhoven geweest en in Heerenveen. Beide keren geweldig. Ik zou echt goed moeten nadenken welke 5 nummers mijn favoriet zijn. Maar igg Brabant en haven in zicht.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *