Top 5 favo Babytv programma’s

Onze dochter mag af en toe tv kijken. Bijvoorbeeld als ik aan het koken ben of wanneer ik stofzuig. We hebben geen box meer dus ik zet haar dan in de stoel en laat haar dan naar Babytv kijken. Aan de ene kant vind ik het niet echt goed dat we haar nu al tv laten kijken, maar aan de andere kant zijn sommige programma’s best leerzaam. Ook is het niet zo dat bij ons de tv dag en nacht aanstaat. Hij staat eigenlijk alleen maar aan als we haar iets willen laten kijken.

Het is wel erg grappig om te zien hoe Fay nu al haar voorkeuren heeft voor programma’s. Zo vindt ze lang niet alles leuk hoor en dat merk je direct aan haar gedrag. Door haar zo af en toe te observeren heb ik ontdekt welke programma’s ze leuk vindt en welke niet.

Hierbij dus de top 5 babytv programma’s!

Charlie en de getallen. charlie en de getallenIn dit programma gaat Charlie, het jongetje, telkens op avontuur met één van de getallen. Aan het einde gaan ze samen naar het getallenfeestje. Daarbij wordt er gezongen en komt elk getal aan bod. Vooral dit liedje vindt Fay enorm leuk. Hij blijft ook lekker de hele dag in je hoofd zitten, haha.

Henri heeft honger.henri

In dit programma draait het telkens om hetzelfde, Henri wil eten maar dat wat hij besteld hebben ze telkens niet in het restaurant. Henri gaat dan zelf op zoek naar het ingrediënt bijvoorbeeld avocado’s. Eerst in de supermarkt, daarna op de markt en dan op het land. Uiteindelijk vindt hij altijd wat hij wil en heeft Henri geen honger meer.

Jammers.jammersAls de Jammers op tv zijn dan kan Fay niet stilzitten. Ze maken, uiteraard, muziek en dat vindt ze geweldig. Lekker dansen en zwaaien. Vooral de trom is haar grote held.

Draco. dracoWat er leuk is aan Draco weet ik niet, maar onze kleine meid zit aan de buis gekluisterd. Het is wel zo dat Draco telkens iets leert. Bijvoorbeeld over groot en klein, snel en langzaam. Dus wie weet pikt onze meid er wat van.

Stick met Mick.stick met mickMick is leuk, haha dat vind ik zelfs. Ook dit is weer een leerzaam programma want er worden telkens voorwerpen genoemd die ergens bij horen. Bijvoorbeeld bij het slapen gaan hoort een bed, een deken, een nachtlampje, een knuffel, enzovoort. Ook heeft Mick een schattig stemmetje hihi.

Kijkt jouw kindje wel eens babytv?

1 reactie op “Top 5 favo Babytv programma’s

  • Hier wordt vrijwel alleen maar Netflix gekeken… Tristen is helemaal weg van Kikker en vriendjes. Iets anders hoeven we ook echt niet aan te zetten. Inmiddels zijn we al wel 20 keer rond geweest, maar echt vervelend is het gelukkig niet.

Reageren is niet mogelijk.