Top 10 Sint boeken

Op zoek naar de leukste Sinterklaas boeken? Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet. De ene is vooral leuk voor peuters of kleuters. Een ander boek is juist weer erg handig voor de wat oudere kinderen. 

Sint boeken

SinterWoezel en Pietje Pip
Auteur: Guusje Nederhorst

Woezel en Pip doen het eigenlijk altijd goed bij de kleintjes. En geef ze eens ongelijk, de twee beste vriendjes beleven de dolste avonturen en zijn nog lief ook. Guusje Nederhorst heeft met de twee hondjes echt een succes op poten gezet. Niet voor niets dat ook na haar dood de hondjes immens populair blijven. Dit leuke kleine boekje over Sinterklaas is al jaren een grote hit bij mijn dochter en ook dit jaar haal ik hem weer tevoorschijn. Oh ja, wellicht een leuk idee: geef het boekje als schoencadeautje!

Jip en Janneke: Sinterklaas komt!
Annie MG Schmidt & Fiep Westerdorp

Sinterklaas komt! Jip en Janneke kunnen niet langer wachten, Veel te vroeg zetten ze hun schoen en maken ze ruzie over welk liedje ze zullen zingen. Maar dan komt Sinterklaas eindelijk écht bij ze op bezoek en worden Jip en Janneke beloond met de allermooiste cadeaus. Voor vele kinderen waarschijnlijk een heel herkenbaar boek.

Jip en Janneke: Sinterklaas komt kun je onder andere hier bestellen.

Dag, Sinterklaasje
Auteur: Jacques Vriens

Er wordt afgerekend met de grootste angst dat stoute kinderen in de zak zouden moeten: dat hebben de grote mensen verzonnen. De vele zwart-witte gewassen tekeningen van wisselende grootte ademen een veilige sfeer; het vrolijk gekleurde omslag is erg aantrekkelijk. De verhalen over Mieke en kleine Wouter waren zelfs bij mij in mijn kindertijd al favoriet.

Dag, Sinterklaasje van Jacques Vriens is hier onder andere te bestellen.

Sinterklaas voor grote kinderen
Auteur: Chariva

Zijn jouw kinderen op de leeftijd dat ze niet meer (gaan) geloven in Sinterklaas? En wil je weten hoe je hen kunt vertellen: Sinterklaas bestaat niet? Dan is dit boek een echte aanrader. Op de website van Mamaliefde (zie link hierboven) kun je een uitgebreide review lezen.

Sinterklaas
Auteur: Charlotte Dematons

Een boek zonder tekst die tóch antwoord heeft op allerlei vragen rondom Sinterklaas. Dat kan alleen Charlotte Dematons. Net zoals in haar boek De gele ballon weet zij met de meest prachtige illustraties de fantasie van kinderen (en volwassenen!) te prikkelen. Wil je weten waar de Sint woont? Hoe zijn kamer eruit ziet en hoeveel Pieten hij heeft? Alle antwoorden op deze vragen, en nog veel meer, vind je in dit boek.

Het boek Sinterklaas is onder andere hier te koop.

Zie de maan schijnt door de bomen
Auteur: Mies van Hout

Hardkartonnen prentenboek in oblong formaat met twaalf oude en vertrouwde Sinterklaasliedjes. Iedereen, van heel jong tot hartstikke oud zal genieten van de prenten en meezingen met de cd. Met een kriebel in de buik omdat ieder moment aan de deur geklopt kan worden…

De spiekpietjes – een nieuwe Sinterklaastraditie
Auteur: Thais Vanderheyden

De Sint moet zich goed voorbereiden om naar ons land te komen. Hij wil weten welke kinderen braaf zijn en welke ondeugend. Daar heeft hij zijn Spiekpietjes voor. Het zijn kleine Pieten die zich bij kinderen in huis of in een klasje verstoppen. Dit verhaal is zeker niet geschikt voor kinderen onder de vier jaar en kinderen die niet weten te relativeren. Je moet er dus wel zeker van zijn dat je kind hier niet bang van wordt.

Sint met Fien en Milo
Pauline Oud

Fien en Milo staan met vlaggetjes te zwaaien in het park: Sinterklaas is in het land! Fien en Milo bereiden alles voor; ze maken een mooie tekening, en zoeken naar het juiste schoentje voor bij de schouw. Wanneer ze iets lekkers klaarleggen voor het paard, gaat het bijna mis. Zou de Sint vannacht wel komen?

Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje
Youp van ’t Hek

Tussen de vrolijke hulpjes van Sinterklaas is één Pietje niet zo blij. Hij moet daken op, kinderen blij maken met cadeautjes, maar dat durft hij niet. Hij is bang. Een dak is nog veel hoger dan zijn bed, en daar slaapt hij al liever ónder. ‘Toch proberen,’ zegt de Sint. Pietje wil niet, maar hij moet wel. Stukje bij beetje klimt hij en grote Piet helpt hem… Kan hij zijn hoogtevrees overwinnen?

Dikkie Dik viert Sinterklaas
Jet Boeke

In deze mini-editie van Dikkie Dik viert Sinterklaas staan vier verhalen over Dikkie Dik, die samen met zijn vriendjes Poes Muis en Beer kennismaakt met Sinterklaas.

Heb jij een van bovenstaande boeken in huis voor je kinderen?

top 10 sint boeken-2

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *