Top 10 leukste Kerst liedjes

favoriete kerst liedjes

Onlangs deelde ik de leukste Sinterklaas liedjes maar nu die goede oude man weer naar Spanje is, wordt het echt tijd voor kerstliedjes. Stiekem draai ik al weken kerstliedjes omdat ik deze zelf zoveel leuker vind dan Sinterklaasliedjes. Maar nu kan het de hele dag door. Hier staat dan ook vaak Skyradio Christmas station op, maar soms pak ik er lekker mijn eigen lijst bij op Spotify. Hieronder de top tien van leukste kerst liedjes. Ik had ook wel een top 50 kunnen maken, maar dat duurde me te lang ­čśë

Top 10 kerst liedjes

Deze top tien is in willekeurige volgorde. Ik zal proberen bij elk liedje uit te leggen waarom ik deze zo leuk of mooi vind.

Coldplay – Christmas lights

Bol AlgemeenBol Algemeen

Dit nummer is ‘slechts’ 11 jaar oud want hij kwam in 2010 uit. Ik vind het een prachtig nummer ten eerste omdat de stem van Chris Martin gewoon geweldig is. Maar ook omdat het eigenlijk heel goed het gevoel beschrijft die veel mensen hebben rondom de kerst tijd. Hier in huis hangen wij altijd al eind oktober of begin november lichtjes en lampjes op in huis, omdat dit ons een fijn warm en liefdevol gevoel geeft. En dat is wat dit nummer ook doet met je.

Queen – Thank God it’s Christmas

Als we het dan toch over Britse bands hebben dan is Queen natuurlijk iconisch. De nummers van Queen zijn eigenlijk allemaal legendarisch en zo ook dit nummer.

Cee lo Green – Whats Christmas means to me

Dit nummer werd in 1967 uitgebracht door Stevie Wonder en is daarna een aantal keer gecoverd. Onder andere door John Legend en Train. Maar ook Cee lo Green bracht een versie uit en deze vind ik door het rauwe van zijn stem toch wel heel erg gaaf.

Bianca Ryan – Why couldn’t it be Christmas everyday

Op 11jarige leeftijd won Bianca Ryan het allereerste seizoen van America’s got talent. Het jaar daarop bracht ze haar eerste (kerst) single uit “Why couldn’t it be Christmas everyday”. Dit is een heerlijk vlot aanstekelijk nummer die de harten van velen veroverende.

Faith Hill – Where are you Christmas

Waarom dit nummer in deze top tien staat hoef ik je wellicht niet uit te leggen, maar ik doe het toch. Naast dat het gewoon echt een prachtig nummer is, heel zacht en subtiel, heeft het nog een andere reden. Dit nummer is namelijk gelinkt aan de film ‘How the Grinch stole Christmas’ en dat is toch echt een van mijn favoriete kerstfilms.

Mariah Carey – All I want for Christmas

Je zat er vast op te wachten. Dit nummer is niet weg te denken als het gaat om kerstnummers. Zodra je de eerste noten hoort weet je ook al om welk nummer het gaat. En zodra je hem hebt gehoord gaat hij ook niet meer uit je hoofd. Of dat positief is of niet mag jij bepalen…

Miss Montreal – Being alone at Christmas

Dit nummer werd in 2010 uitgebracht toen ik nog single was en ik draaide hem echt grijs. Een jaar later had ik wel een relatie (die overigens nooit uit is gegaan), maar ik bleef dit nummer draaien. Miss Montreal heeft gewoon een geweldige stem en het nummer is aanstekelijk.

Youp van ’t Hek – Flappie

Of je het echt een kerstliedje kunt noemen weet ik niet, maar er kan geen kerst bestaan zonder Flappie. Daarom moest deze gewoon in dit rijtje.

Michael Bubl├ę – It’s beginning to look a lot like Christmas

Heb je het over kerstliedjes dan mag Michael Bubl├ę niet ontbreken. Een heel album vol met nummers om uit te kiezen maar deze blijft toch mijn favoriet. Net als Michael zijn stem, zo herkenbaar en zo mooi. Dit nummer is overigens niet origineel van hemzelf maar werd al in de jaren tachtig uitgebracht door Johnny Matis.

Nick & Simon ft Katie Melua – Baby it’s could outside

Ook Nick & Simon hebben een kerstalbum uitgebracht met nummers die een cover zijn van al bestaande kerstliedjes. Toch wordt zo’n nummer uniek door de stemmen van beide heren. Dit nummer is er overigens eentje met drie stemmen want Katie Melua neemt de vrouwen partij voor rekening. Ik vind vrijwel alle versies van dit nummer erg goed maar wilde Nick en Simon graag in dit lijstje opnemen.

Wil je liever niet via Spotify of Apple music naar kerst liedjes luisteren, maar draai je het liefst nog een cd? Dan is onderstaande cd misschien wel wat voor je. Ook leuk voor de cdspeler van je kind bijvoorbeeld.

Ik ben benieuwd, staat jouw favoriete kerstlied erbij? En zo nee, wat is jouw favoriet?