Het mooie weer in Nederland zorgt ervoor dat menig barbecue stel weer uit de schuur gehaald wordt. Ook wij hebben onze BBQ weer onder het stof vandaan gehaald in de afgelopen weken en heerlijk genoten van een stuk vlees, vis en groente van deze gril. Alhoewel je steeds meer ziet dat er grotere lappen vlees op de barbecue komen te liggen kopen we alsnog veelal hetzelfde ‘normale’ vlees. Daarom in deze blog naast de top 10 aan BBQ vlees ook nog een aantal andere suggesties, zoals bijvoorbeeld een lekkere entrecote.
Inhoudsopgave
Top 10 BBQ vlees
Of je nu de barbecue aansteekt voor het avondmaal of dat je zin hebt in een lekkere lunch, er zijn een aantal vleessoorten die iedereen wel eens op de BBQ legt. In willekeurige volgorde:
Hamburgers
Je kunt deze natuurlijk kant en klaar kopen, maar de lekkerste zijn toch echt wel zelfgemaakte hamburgers.
Stokjes saté
Of je de saté nu maakt van kip, varken, lam of kalkoen dat maakt niet uit. Gooi er een lekkere (zelfgemaakte) marinade overheen of koop hem bij de slager al heerlijk gemarineerd.
Speklapjes
Dit is wel echt een klassieker te noemen, geen barbecue zonder een lekker speklapje erbij.
Spareribs
Als er iets is wat ik lekker vind dan is het wel kluiven. Of je houdt ervan of helemaal niet. Gelukkig kun je de spareribs ook zo van de barbecue halen dat het vlees van het bot afvalt. Dan hoef je niet te kluiven maar kun je wel genieten van al dat lekkers.
Worstjes
Het is pas een BBQ feest als ook de barbecue worsten zijn geweest. Dit hebben we mooi overgenomen van onze oosterburen. En geef ons eens ongelijk. Beter goed gejat dan slecht bedacht in zo’n geval tenminste.
Steak
Heb je geen zin om lang te wachten? Gooi er dan een dun lapje steak op. Hiermee laat je menig hart sneller kloppen.
Vis
Het is dan wel geen vlees, maar ook een lekker stuk zalm of een portie scampi’s zijn niet te missen op de barbecue.
Shaslick
Het lijkt op saté maar is net een beetje anders. De shaslick! Grotere stukken kip geregen aan een stok met afwisselend en grof stuk groente ertussen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stukken ui, paprika en courgette.
Drumsticks
Ook (voorgegaarde) drumsticks zijn een favoriet bij de fervente barbecue-meester. Zorg er echter wel voor dat hij zeker niet meer rauw is. In plaats van voorgaren kun je hem uiteraard ook gewoon koken.
Karbonade
Als we dan toch met kluiven bezig zijn dan kan en mag een lekker stuk karbonade ook niet ontbreken. Wij hebben het overigens nog nooit op de barbecue gegooid, maar ik vind het een hele mooie in deze top 10.
Andere (vlees) suggesties voor de barbecue
Alhoewel ik normaal gesproken bij de lokale slager of supermarkt ons barbecue vlees haal heb ik recent ook de online slagerij ontdekt. Wat ik daar zo prettig aan vind is dat ik mij zo thuis kan inlezen en op mijn gemak kan kiezen uit de diverse soorten vlees. Ik hoef de deur niet uit, want het wordt aan huis bezorgd.
Wanneer ik via de online slagerij wat bestel dan ga ik vaak voor de wat minder voorkomende vleessoorten op de BBQ, oftewel ik koop grote stukken vlees zoals bavette of picanha (ook wel staartstuk genoemd). Maar ook ossenhaas, lamskoteletten en een lekkere ribeye doen het goed op de barbecue. Heb je toch alle tijd dan kun je natuurlijk ook zelf pulled pork maken met een lekker stuk procureur.
1 reactie op “Top 10 BBQ vlees + andere suggesties”
Reageren is niet mogelijk.