Toen en nu: wat een verschil!

Vorige week kwam mijn vierde Weight Watchers update online en vertelde ik jullie al dat ik inmiddels al tien kilo kwijt was. Wat ik echter telkens vergeet, en daarom dus ook nooit vertel, is dat ik voor mijn Weight Watchers avontuur ook al wat kilo’s was afgevallen. De vaste bezoekers herinneren het zich wellicht nog wel, op 2 januari startte ik het nieuwe jaar met een detox; clean 9 van forever. En ondanks dat ik daar echt ziek van werd is dat wel het startsein geweest van zowel mijn afvalproces als ook het verwijderen van mijn keelamandelen. Ik heb er dus alleen maar mooie dingen aan overgehouden. 

Omdat ik nu zo gefocust ben op Weight Watchers was ik dus even vergeten welk getal er eind 2015 nog op de weegschaal stond. Namelijk 115 kg! Aangezien ik aan het begin van mijn Weight Watchers avontuur begon met 109 kg betekent dit dus dat ik telkens nog 6 kg erbij mag tellen wat betreft het afvallen. En dát betekent weer dat ik inmiddels niet 11,4 kg ben afgevallen (jaja afgelopen week was de weegschaal weer erg lief voor me).. Maar ik ben maar liefst 17,4 kg afgevallen sinds 2 januari!!! En als klap op de vuurpijl had ik mezelf op dat moment ook opgemeten en dat deed ik afgelopen week weer. En qua centimeters zijn er in totaal 46 af (gemeten op 6 verschillende plekken).

Doordat dit besef me opeens doordrong ben ik dus ook foto’s gaan zoeken van mezelf in november en december en vergeleek deze met hoe het nu is. Hoe ik eigenlijk zelf maar niet zag hoeveel ik was afgevallen als ik in de spiegel keek, ik besef het me nu heel goed. En ik zie het inmiddels zelf ook. En vooral dat laatste is echt heel belangrijk en daar ben ik ook heel blij mee. Het is weer extra motivatie om door te gaan en om lief te blijven voor mijn lichaam.

Wat een verschil!

Alhoewel ik besef dat ik nog een lange weg te gaan heb en ik me toch een beetje (veel) schaam voor hoe ik eruit zag en er nog steeds uitzie. Vind ik het wel belangrijk (vooral voor mezelf) om hier foto’s te plaatsen. Ik heb helaas geen echte ‘begin’ foto’s gemaakt, daar ben ik vorige week pas mee begonnen. Maar ik denk dat onderstaande foto’s toch goed het verschil laten zien van 17,4 kg en 46 cm! (let niet op beide blikken, de foto van ’toen’ is nog van de hot mama challenge en op de foto van nu had ik last van de zon in mijn ogen haha)

afval foto

pasfoto toen en nu

Zoals ik al zei, ik heb nog een lange weg te gaan. Ik zit nu op 97,6 kg en ik wil in ieder geval weer naar de 79 kg toe. Dat betekent dat ik minimaal nog 18,6 kg moet afvallen dus ik zit nog niet eens op de helft. Maar ik kom erbij in de buurt en elke gram telt. Na die 79 kg wil ik waarschijnlijk wel verder afvallen nog want ik zit dan nog steeds 11kg boven een gezond bmi. Maar toen ik trouwde woog ik 79 kg en dat is dus mijn eerste echte streven!

Laat gerust een reactie achter!

66 reacties op “Toen en nu: wat een verschil!

Reageren is niet mogelijk.