Toch weer een stoffen bank?

Montel-Chicago

In 2015 kochten we onze huidige bank. Het was echt een koopje en we waren er dol blij mee. Ik vond het ook, met het oog op onze honden en kinderen, een slimme keus. Want leer is makkelijker schoon te maken dan een stoffen bank. Toch ben ik er inmiddels, na drie jaar, op uit gekeken. Ik vind hem niet mooi meer plus hij is wit en oogt dus heel snel vies.

Een nieuwe bank?

Dus ik ben hard aan het nadenken over een nieuwe bank. Alhoewel ik het eigenlijk zonde vind om de huidige na slechts drie jaar in te ruilen. Want hij is nog in prima staat, plus een nieuwe bank kost vaak toch meer dan je er eigenlijk aan wilt uitgeven.

Maar ik vind het wel heel belangrijk om me fijn te voelen in huis. Nu in de zomer leef ik vooral buiten en zit ik amper op de bank. Maar straks in de herfst en vooral in de winter is de bank mijn vaste plekje. Ik vind het heerlijk om me in een hoek te nestelen met een dekentje en een kop thee naast me. Fijn met mijn laptop op schoot aan het werk of, als ik mezelf dat gun, een boek lezen of een serie kijken op Netflix.

Wat voor een bank wil ik?

Maar dan komt de moeilijke keuze, want wat voor een bank wil ik? We hebben nu een hoekbank, maar wellicht is een drie- en tweezitsbank ook wel leuk en handig. Deze kun je namelijk wat makkelijker op een andere plek zetten. Dat is fijn met schoonmaken, maar ook als je net zoals ik nogal snel de boel om gooit in huis.

Terwijl ik me aan het oriënteren was bij een mooie collectie banken besefte ik me echter dat mijn oog toch telkens viel op de hoekbanken. Sinds ik op mezelf woon heb ik ooit één keer iets anders gehad, maar eigenlijk kies ik toch altijd weer voor een hoekbank. En als ik dan heel eerlijk ben dan is er eigenlijk ook geen keus in het materiaal, want ik vind een stoffen bank echt tien keer mooier dan eentje van leer.

Hoe maak je een stoffen bank schoon?

We gaan dus voor een stoffen hoekbank. Maar met inmiddels twee harige honden en twee smeerkezen van kinderen sta ik wel doodsangsten uit voor het schoonhouden van die bank. Want hoe maak je een stoffen bank nu schoon? Al die hondenharen die erop komen, en de vieze handen van de kinderen. Bij een leren bank poets je dat er zo vanaf. Dat vind ik dan wel weer een groot voordeel. Maar hoe doe je dat met een stoffen bank?

Wie heeft er tips voor mij?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 reactie

  1. Esther op 9 augustus 2018 om 17:55

    Ik was echt anti leren bank. We hebben die van mijn man zelfs verkocht toen we samen gingen wonen haha. Maar nu hebben we er toch één. Ik was de stoffen bank dagelijks aan het stofzuigen door de hondenharen en dat kostte zoveel energie en tijd iedere dag dat ik het heel beu was. Dus nu hebben we een lederen en oh oh wat moest ik daar aan wennen. Maar veel minder onderhoud, veeg het zo schoon en hoef niet meer met vlekkenspray in de weer.
    Als de hond er niet meer is en de kinderen groter dan komt er wel zeker weer een stoffen bank.. zo’n mooie lichtgrijze.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje