Tips voor vaders

Vorige week plaatste ik een artikel met tips voor aanstaande vaders. Begrijp me niet verkeerd, mijn man was echt super tijdens de zwangerschap. De tips schreef ik dus niet omdat mijn man het verkeerd deed, maar puur om toch een steuntje in de rug te geven aan die papa’s to be! Overal zie je boeken, websites en artikelen gericht op (aanstaande) moeders. De vaders worden een beetje ondergeschoven. En ja, voor de moeders veranderd vaak het meest maar ook voor de vaders gaat er een hele nieuwe wereld open. Daarom besloot ik om eens een artikel te wijden aan tips voor vaders! Ik heb deze lijst samengesteld met hulp van mijn man, het internet en mijn eigen ervaring. Lees je mee?

Tips voor vaders

 • Maak tijd vrij voor je kindje. Ja je leven verandert. Je bent nu naast partner, zoon, collega, broer, vriend ook nog eens papa. Daarom zal je toch wat in moeten leveren.
 • Verdeel de huishoudelijke taken en de zorg voor je kindje goed. Zorgen voor je kindje is niet alleen een taak, iets dat moet gebeuren. Terwijl je de luier verschoont of tijdens het badje creëer je ook direct een band met je kindje. Win-win situatie dus!
 • Zorg goed voor jezelf, anders kun je ook niet goed voor je gezin zorgen. Maak tijd vrij voor jezelf en voor je partner.
 • Speel, knuffel en praat met je kindje. Lees voor uit sprookjesboeken en zing liedjes met hem.
 • Zeg niet dat je gaat oppassen als je tijd met je kind spendeert. Noem het liever ‘papadag’. Zorg er ook voor dat het minimaal 1 dag in de week papadag is. Dit is fijn voor jou maar ook voor je kindje en je partner!
 • Geniet van je kindje. Voor je het weet is hij groot!

En last but not least:

 • Wees de man die zegt: ‘Ik ben vandaag eerder thuis, neem eten mee en wil met de baby wandelen zodra ik thuis ben.’ Vanaf dat moment ben je de koning in huis! (bron: famme.nl)

Heb jij nog tips voor vaders?IMG_20140806_141850

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

11 reacties

 1. Petra op 9 augustus 2014 om 08:13

  Op zich goede tips. Ik ben blij dat manlief ze niet nodig heeft gehad. Die deed het allemaal uit zichzelf.

  • Nicole (misseagles) op 9 augustus 2014 om 08:49

   Mijn man ook hoor! Gelukkig maar…

 2. Joyce op 9 augustus 2014 om 09:18

  Van de laatste tip ga ik me geen koningin voelen 😉 Joost neemt Luuk standaard van me over als hij thuis komt, Luuk begint ook net zo lang te kraaien tot Joost hem heeft opgepakt 😉

  De huishoudelijke taken worden hier niet verdeeld, die neem ik op me, dan kunnen we ’s avonds namelijk gewoon rustig blijven zitten allebei 🙂

  Maar ik ben het zeker met je eens dat je als vader ook echt tijd voor je kindje moet nemen. Toen ik nog als gastouder werkte heb ik gemerkt dat echt niet alle vaders dat doen, toch jammer, want kinderen zien hun vader meestal echt als hun grote voorbeeld! 🙂 En het is ook zo leuk, die vaders missen echt wat 🙂

  • Nicole (misseagles) op 9 augustus 2014 om 10:44

   Tsjah omdat ik zelf lichamelijk niet 100% ben verdelen we het wel en als ik buitenshuis weer werk dan ook. Wel zo handig! En volgens mij lees je die laatste tip verkeerd, het gaat erom dat je man dan de koning des huis is 😉 En het zijn uiteraard algemene tips. Geen enkel gezin is hetzelfde…

   • Joyce op 9 augustus 2014 om 17:22

    Proest. Het is de koning IN huis 😛 Wuhahahaha, ik heb het serieus 3 keer gelezen voor ik ging reageren, volgens mij was ik nog niet helemaal wakker 😉

    • Nicole (misseagles) op 9 augustus 2014 om 17:24

     Hahaha ja het was ook vroeg toen je reageerde 😉

 3. Miranda op 9 augustus 2014 om 09:44

  Ah wat een geweldige foto:)

  Fijn weekend!

 4. Bianca op 9 augustus 2014 om 09:57

  Kijk dit is een handig artikel , iets voor de (bijna) papa’s! x

 5. Minke op 9 augustus 2014 om 11:07

  Leuke tips!

  Jammer dat een echte papadag per week soms wat onhandig is. Mijn man werkt onregelmatig en 6 dagen achter elkaar. De 7e dag slaapt hij de helft van de dag. Maar hij is dan gemiddeld ook iets meer thuis als iemand die 5 dagen werkt. Dus papa tijd is hier zeker heel veel!

  Wij wij ook deden is voedingen verdelen. Makkelijk als je fles voeding geeft of anders misschien kolven. Zo kon ik ’s avonds slapen als ik moe werd, mijn man deed de voeding van 11 uur. En kon hij uitslapen, ik deed de voeding van 7 uur. Wel hielpen we beide even met bijvoorbeeld flesje maken of luier doen. Maar hadden we toch iets meer rust op de momenten dat we het nodig hadden. Vond ik erg fijn.

 6. Monique op 9 augustus 2014 om 21:55

  Leuk! Mijn tip: praat met je vriendin/vrouw over jullie kindje, de verzorging, wat er wel en minder goed gaat, etc. Communiceren is zo belangrijk!

 7. Blogmama op 10 augustus 2014 om 11:12

  Wij hebben ook een papa dag sinds de geboorte van ons dochtertje. Mijn vriend heeft er wel een werkdag voor moeten inleveren. Gelukkig lukt het ons om met minder geld ook rond te komen. Vader en dochter genieten er onwijs van!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje