Tips voor slim zonnen

Het is zomer, de zon schijnt en de mensen op straat zijn opeens een stuk vrolijker. Zodra de eerste zonnestralen ons landje binnendringen zie je de zonaanbidders direct tevoorschijn komen. En geef ze eens ongelijk! De zon maakt vitamine D aan en endorfine oftewel het gelukshormoon. En je gelukkig voelen wil iedereen toch?! De zon is dus de grootste vriend van menig mens, toch kan de zon ook heel gevaarlijk zijn. Vooral als je te lang, onbeschermd in de zon zit… Daarom geef ik tips zonnen met je kindje!

Zonnebrand kopen

De meeste mensen kopen 1 of 2 flessen zonnebrand per zomer en smeren zich daarmee in. Dat is eigenlijk veel te weinig. Er wordt namelijk te weinig gesmeerd, niet alleen qua frequentie maar ook qua hoeveelheid. Normaliter hoort een 200 ml fles na een volle dag in de zon voor driekwart leeg te zijn. Ook als het gaat om de factor is er veel misverstand in de wereld. Mensen zijn bang dat je me een hogere factor niet bruin kunt worden. Maar het heeft helemaal niets met bruin worden te maken. De factor heeft te maken met hoe lang je beschermd in de zon kunt zitten voordat je weer moet smeren.

Wanneer je zonnebrand koopt is het dus aan te raden om meerdere flessen te kopen. Ook is het belangrijk om een zonnebrandcrème te kiezen waar een UVB- en een UVA-filter in zit. Natuurlijk kies je ook voor een crème die waterproef is.

Bol AlgemeenBol Algemeen

tips zonnen met je kindje

Tips zonnen met je kindje

 • Vermijd de hoogstaande zon. Dit is in de zomer tussen 12 en 15uur.
 • Smeer jezelf niet pas in wanneer je al de zon in gaat, maar ruim een half uur ervoor.
 • Laat je kind niet van de een op de andere dag in de volle zon. Bouw het geleidelijk op.
 • Zorg voor een pet of zonnehoedje, dit scheelt niet alleen qua zonnebrand op je hoofdhuid maar ook hoofdpijn door het knijpen met je ogen ivm de felle zon.
 • De zonnebank is net zo schadelijk, laat je kind (onder de 16) dan ook niet onder de zonnebank.
 • Smeer je kind ook in tijdens het buitenspelen, niet alleen wanneer hij gaat zwemmen/zonnen.
 • Smeer ook de volgende plekken in: onder de voeten, de nek, de oren, oksels en knieholtes.

Verbrand jij snel?

4 reacties op “Tips voor slim zonnen

 • Ik hou zelf niet zo van zonnen veelte warm allemaal 🙂 maar mijn dochtertje is wel veel buiten in de zon dus flink smeren met zonnebrand is een echte must x

 • Goede tips!
  Mijn man en ik zijn echte witjes:) wij verbranden beide heel snel en worden maar amper bruin.
  Het irritante is altijd dat wanneer we terugkomen van vakantie, mensen altijd bezorgd vragen of we wel een fijne vakantie hebben gehad. Zo stom vind ik dat, alsof bruin worden het belangrijkste is;)
  Maar stiekem vind ik het altijd wel jammer dat ik zo wit blijf… Maar ach, wit is het nieuwe bruin zeggen ze;)

Reageren is niet mogelijk.