Tips voor een stressvrije ochtend

Ken je dat gevoel? Je wordt wakker en weet dat je om een bepaalde tijd ergens moet zijn. Dit kan zijn je werk, een afspraak, voor je sport, op de school van je kids, enzovoort. Je hebt direct een soort van haast gevoel, ook al ben je op tijd uit je bed gekomen. Wellicht niet meteen, maar zeker wel een minuut of 10 voordat je wegmoet en je doorhebt dat je nog zoveel moet doen. Wanneer je kinderen hebt is dit vaak nog erger dan  zonder kinderen. Maar… ik heb tips voor je om er een stressvrije ochtend van te maken!

De avond ervoor
Dek alvast de ontbijttafel, scheelt een hoop in de ochtend. Leg alvast kleding klaar. Voor jezelf en/of voor je kinderen. Heb je oudere kinderen betrek hen er dan bij, anders krijg je in de ochtend weer gemor. Moet je iets meenemen? Pak die tas dan ook alvast in voor zover dat kan.

photo-1431499012454-31a9601150c9Verleng je ochtend
Zet je week 10 minuten eerder. Zo heb je net wat langer de tijd. En nee… Het is dan niet de bedoeling om die 10 minuten te blijven snoozen, want dan heb je er nog niets aan!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Tien minuten eerder beginnen = minder stress

Vrolijke boterham
Maak van de boterham een feestje. Bijvoorbeeld door hem in vieren te delen en op elk deel iets anders te doen. Of maak een gezichtje met komkommer, kaas en/of worst. Dit is leuk voor de kids, maar wedden dat je man het ook leuk vindt, hihi.

Samen ontbijten
Samen ontbijten zorgt ervoor dat je weet dat iedereen een goed begin van de dag heeft gehad qua eten. Daarnaast kun je samen doornemen wat je allemaal gaat doen die dag en.. het is ook gewoon gezellig!

Slim ontbijten
In plaats van die boterham kun je ook gewoon wat yoghurt met vruchten en fruit in een blender gooien en je drinkt je ontbijt zo op. Vind je dit een te slap ontbijt kun je er wat brinta vlokken of havermout vlokken ingooien. Begin je extreem vroeg (bijv om 7 uur starten met werken) neem dan gewoon een weckpot mee met je yoghurt en vruchten. photo-1424847651672-bf20a4b0982b

Maak het leuk
Hou wedstrijdjes met je kinderen. Bijvoorbeeld door zich dansend aan te kleden binnen de tijd van een liedje. Als het liedje afgelopen is moeten zij klaar zijn. Of zing een liedje tijdens het tandenpoetsen.

Tandenpoetstip: leg extra tandenborstels beneden in een keukenkastje, samen met tandpasta. Zo hoef je niet meer naar boven om je tanden te poetsen, scheelt tijd!

Focus
Laat je niet afleiden door telefoon, tv en tablet. Concentreer je op de ochtendspits.

Tosti’s
Koop een casinobrood, plakjes kaas en ham en maak tosti’s voor de hele week. Even 10 minuten de tijd nemen om de tosti’s te maken, je vriest ze in en zo heb je in tijden van nood altijd snel iets achter de hand. Ook handig voor de lunch of wanneer je spitsuur hebt (lees kinderen na school naar hun sport en hobby clubjes moet brengen en ze ook nog moeten eten tussendoor).

Met al deze tips moet het lukken om een wat rustigere start te hebben van je dag! Ik ben benieuwd of je deze tips al in gebruik neemt of wellicht nu in gebruik gaat nemen! Laat je reactie hieronder achter… 🙂

11 reacties op “Tips voor een stressvrije ochtend

  • Ik jan me voorstellen dat je zo iets minder stressvol begint ja. Als er al stress is. Want dat ken ik hier gelukkig (nog?) niet echt. Alleen dat van die tosti’s dat lijkt me dan niet zo lekker haha.

  • Het klinkt wel leuk die gezellige boterhammen, maar voor doordeweeks is me dat wat te veel van het goede… hier hebben we een soort van vast schema, dus duidelijkheid en dat scheelt stress.

    • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

      Een boterham is snel opgeleukt met een stukje komkommer, ook direct wat groente inname 😛

  • Leuke tips! De wekker eerder zetten doe ik al wel een tijd, maar ik merk ook dat té vroeg juist niet handig is. Als ik bijvoorbeeld een half uur later moet beginnen dan normaal sta ik wel op dezelfde tijd op. Gevolg: een half uur extra voordat ik weg moet, waardoor ik het idee heb alle tijd te hebben, vanalles ga doen in die tijd en uiteindelijk nog moet haasten haha.

  • Leuke tips! Ik ontbijt ’s ochtends altijd erg licht, namelijk met kwark. Ten eerste zitten er veel eiwitten in wat goed is voor het sporten, en daarnaast is het gewoon niet zo zwaar op de maag.

  • Ik schreef toevallig vorige week dezelfde blog! Maar ik kende nog niet alle tips, zeker niet die van de tosti’s. Had er eigenlijk helemaal niet aan gedacht dat je die ook kunt invriezen… Goed idee!

Reageren is niet mogelijk.