6 tips voor een goede nachtrust

Dat een goede nachtrust erg belangrijk is dat is wel bekend. Het zorgt voor energie, goede concentratie en vermindert de kans op een depressie. Dat je door te weinig uren slaap zelfs je genen kunt beschadigen wist ik tot voor kort niet. Maar dit leerde ik dus op de Gezondheidsbeurs tijdens de lezing van Eveline Ubachs van Thermae2000.

Van wat ik me kan herinneren heb ik vrijwel mijn hele leven 7 uur of minder geslapen per nacht. Echter sinds mijn dochtertje er is en zij ook uitslaapt merk ik dat ik toch meer uren pak in de nacht dan eerst. Waar dit door komt weet ik niet, maar fijn is het wel. Toch zijn er wel eens nachten dat ik niet goed slaap. Als dit af en toe zo is dan maakt dat niet zoveel uit, maar het moet geen gewoonte worden.

Om ervoor te zorgen dat je een goede nachtrust krijgt heb ik een paar tips voor jullie:

Tip 1. Eet niet voor het slapen gaan. Ik merk dat wanneer ik na 8 uur nog chips eet of een kroketje ofzo, dan heb ik echt moeite met inslapen.

Tip 2. Ga op vaste tijden naar bed. Je lichaam houdt van regelmaat en je hormonen zullen snel genoeg doorhebben wanneer er regelmaat in zit.

Tip 3. Zorg voor een goed bed. Om eerlijk te zijn is ons bed volgens mij niet goed genoeg. Ik heb vrijwel altijd last van mijn rug na het slapen. Daarom zijn we nu aan het sparen voor een boxspring. Ik heb een hele mooie gezien, mijn ouders hebben ook een boxspring en dat ligt heerlijk!goede nachtrust

Tip 4. Verminder prikkels vlak voor het slapen. Het is dus niet goed om met je telefoon nog bezig te zijn in de slaapkamer of om nog even tv te kijken. Dit zorgt voor een onrustige slaap.

Tip 5. Stop piekergedachtes. Dit kun je doen door ademhalingsoefeningen of ontspanningsoefeningen.

Tip 6. Lees een goed boek. Wanneer ik in bed ga lezen (met gedimd licht) dan vallen na 15 minuten mijn ogen al dicht. Zorg alleen wel voor een niet te spannend boek, want dan wil je juist blijven lezen!

Heb jij een goede nachtrust?

Deze blog is gesponsord. 

7 reacties op “6 tips voor een goede nachtrust

  • Als ik mijn kussen zie dan slaap ik al bijna. Ik moet juist moeite doen om nog een beetje wakker te blijven haha.

  • Ik ben een goede slaper en kan ook redelijk snel inslapen. Echter nu met de nacht spalk slaap ik slechter en dat is niet fijn. Idd piekergedachten zorgen voor een onrustige nacht, alles opschrijven helpt dan echt!

  • Mijn nachtrust wisselt sterk. De ene keer slaap ik prima, maar de andere nacht ben ik veel wakker en ga ik piekeren. Ik vind je tips goed en ga een aantal zeker toepassen, want ik krijg te weinig nachtrust.

  • Fijne tips. Ik ben een hele slechte slaper en heb ook veel last van piekergedachten voor het slapengaan. Ik probeer nu ook door ademhalingsoefeningen dit los te kunnen laten. Niet meer eten voor het slapengaan is wel iets wat ik kan uitproberen, ik eet overdag niet veel maar juist ’s avonds heb ik vaak trek.

  • Fijne tips. Ik wissel steeds qua nachtrust, vaak periodes dat ik niet goed kan slapen en zo af en toe een periode dat ik wel goed kan slapen. Frustrerend!

  • Goede tips! Mijn nachtrust is eigenlijk wel prima, maar dat is het wel alleen omdat ik oordopjes in heb. Mijn vriendje snurkt vreselijk en de maat was echt een beetje vol. Mijn extra tip voor degene die dus niet zo lekker slapen door snurkende vriendjes haha gebruik alpine doppies! Verder is hij heel lief hoor 😛

Reageren is niet mogelijk.