Tips voor een fijne thuiswerkplek

tips-voor-een-fijne-thuiswerkplek

Steeds meer mensen werken vanuit huis. Maar wil je thuis echt productief zijn dan is een van de belangrijkste dingen een fijne thuiswerkplek. Maar hoe creeer je nu zo’n inspirerende en productieve plek en wat heb je er allemaal voor nodig? Ik ging op zoek naar tips en deel deze graag met jullie.

Tip 1: Een inspirerende werkplek

Een werkplek moet bovenal inspirerend zijn. Werk je in een klein hokje met witte muren en verder niets dan zal er weinig inspirerends gebeuren. Zorg er dus voor dat je er graag zit en kleed je werkplek aan met mooie groene planten, gebruik mooie en praktische stationary artikelen en kleed je werkplek aan met bijvoorbeeld de nieuwe Wown collectie van Kwantum.

Tip 2: Zorg voor een goed bureau en bureaustoel

De juiste werkhouding is erg belangrijk, vooral wanneer je urenlang achter je computer zit. Natuurlijk typ ik ook wel eens een artikel op de bank met mijn laptop op schoot. Maar als ik echt een hele dag werk dan wil ik goed zitten. Anders ben ik aan het einde van de dag niets meer waard. Je hebt tegenwoordig allerlei soorten bureaus en wat nu ook hip is, is een verstelbaar bureau. Deze kun je zo zetten dat je eraan kunt zitten, maar je kunt hem ook omhoog doen zodat je eraan kunt staan. En staand werken is voor de afwisseling erg fijn, plus het is ook nog eens goed voor je.

Daarbij is het natuurlijk ook logisch dat je een goede stoel gebruikt. Dit is heel belangrijk voor je rug maar ook voor je bekken.

Tip 3: Voldoende licht

Mijn eigen kantoor is op zolder en dat is niet ideaal. Nog steeds ben ik aan het nadenken hoe ik mijn thuiswerkplek ergens anders kan creëren. Onze zolder is namelijk niet geïsoleerd dus momenteel is het er echt enorm koud en in de zomer is het er weer veel te warm. Plus er is amper (dag)licht. Nu kun je met lampen heel veel doen, maar het beste is toch om te werken vlakbij een raam. Zodat je natuurlijk licht naar binnen krijgt.

Tip 4: Clean desk policy

Een clean desk policy houdt heel kort door de bocht gezegd in dat er zo min mogelijk op je bureau ligt. Waarom dit belangrijk is? Door de spullen op je bureau raak je sneller afgeleid plus het kan stress opleveren. Daarom is het slim om met behulp van leuke opbergdozen en mandjes je bureau zo leeg mogelijk te houden. Je kunt natuurlijk wel íets op je bureau laten liggen, bijvoorbeeld je planner. Maar losse papieren en administratie gaat gewoon fijn in de ordners van Engelbert-strauss en heb je je telefoon niet nodig, leg deze dan ook even weg.

Heb jij nog extra tips voor een fijne thuiswerkplek? Laat dan een reactie achter!

Uitgelichte afbeelding: Africa Studio

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 reactie

  1. Jacqueline op 30 maart 2018 om 22:31

    Clean desk policy, hihi… Mijn thuiswerkplek is tegelijkertijd mijn naaikamertje en die is verre van leeg. Wel heel inspirerend. ?

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje