Tips voor een bruiloft mét kinderen

Kinderen op een bruiloft zorgen vaak voor onverwachte, maar vooral leuke momenten. Ze leven op wanneer  ze als bruidskinderen op mogen treden, ze staan vaak op de eerste rij bij het aansnijden van de taart en ze zijn niet bang om lekker te shaken op de dansvloer. Toch kan het nog een hele klus zijn om de kinderen in het gareel te houden op jullie speciale dag. In dit artikel helpen we jullie op weg om een bruiloft te organiseren die óók leuk is voor de kleine gasten.

Locatie

Natuurlijk willen jullie je op de speciale dag niet druk maken of de kinderen het wel naar hun zin hebben. Zorg er daarom voor dat jullie trouwlocatie ‘kindvriendelijk’ is. Denk hierbij aan een locatie met een buitenruimte, zodat de kinderen buiten kunnen spelen, of creëer een eigen hoekje voor ze. Op deze manier kunnen de kinderen zich even terugtrekken en met elkaar spelen.

Activiteiten

Aangezien bruiloften vaak een hele/ halve dag duren kan het lastig zijn om de kinderen tevreden te houden. Mocht de trouwlocatie groot genoeg zijn om een eigen plek voor de kinderen te creëren kijk dan of er een knutseltafel neergezet kan worden met knutselwerkjes omtrent trouwen.  Laat bijvoorbeeld een kleurplaat maken van jullie als bruidspaar of jullie bruidstaart!

Fotografie

Iedereen weet: trouwfoto’s zijn voor eeuwig. Je wilt natuurlijk dat jullie liefdesviering zo goed mogelijk in beeld wordt gebracht. Betrek de kinderen ook bij dit gedeelte van de bruiloft want hoe leuk is het om samen met de kleintjes op de foto staan. Op deze manier staan de kleine gasten ook even in de spotlight. Denk bij jullie zoektocht naar een trouwfotograaf ook alvast na over de fotografiestijl die jullie voorkeur heeft (liever spontaan of misschien toch geposeerd).

(Wegwerp)camera

Wellicht vinden de kinderen het leuk om met een eigen (wegwerp)camera de bruiloft vast te leggen. Het terugkijken van de foto’s geeft jullie dan een inkijkje in het perspectief van een kind en daarbij dus ook hoe zij de bruiloft hebben ervaren, wie weet leggen ze wel hele andere momenten vast dan een volwassen fotograaf. Ten slotte geef je de kinderen het gevoel dat ze een speciale taak vervullen door te fotograferen.

Speciale taken

Over speciale taken gesproken: de ceremonie biedt veel mogelijkheden om de kinderen te laten helpen. Denk bijvoorbeeld aan het strooien van bloemblaadjes, het brengen van de ringen, of het opdragen van een gedichtje. Hoewel kinderen officieel niet mogen getuigen tijdens de bruiloft, is het wel mogelijk om hun een kinderakte te laten ondertekenen. Hiermee geven zij dan hun ouders goedkeuring om te trouwen.