Tips voor de feestdagen

Door het jaar heen zijn er diverse feestdagen te vieren. Denk bijvoorbeeld aan Sinterklaas en Kerst, maar ook Pasen, Moederdag, Koningsdag en nog meer. Daarom op deze pagina juist die feestdagen extra uitgelicht. Omdat ik zoveel leuke, fijne en handige blogs heb geschreven met daarin cadeau tips, recepten, tips voor uitjes en nog veel meer. Zo heb je een handig overzicht en kun je makkelijker vinden waar je naar op zoek bent.

Valentijnsdag

Pasen

Koningsdag

Halloween & Herfst

Sinterklaas

Kerst

Oud & Nieuw

Bekijk alle blogs

Pasen

Alhoewel Pasen elk jaar weer op een andere datum valt zijn het wel twee feestdagen die door velen gevierd worden. Of het nu gaat om een lekkere Paasbrunch met de familie, een leuk uitje op Tweede Paasdag of eieren zoeken samen met de kinderen. Daarom hieronder de inspiratie voor de lekkerste gerechten met eieren, de leukste Paasuitjes en andere dingen die echt met Pasen te maken hebben.

Koningsdag

Het is dit jaar, in 2024, het elfde jaar waarin we Koningsdag (voorheen Koninginnedag) op 27 april vieren. Mijn Koningsdag ziet er sinds ik kinderen heb heel anders uit dan voorheen. Toen ging ik diverse festivals af en was het vooral feesten. Nu is het schminken met Koningsdag, leuke vrijmarkten aflopen, leuke knutsels maken en noem maar op. Toch vind ik Koningsdag nog steeds erg leuk en genieten we met ons gezin van deze extra vrije dag waarop het ‘oranje bloed’ overal te zien is!

Halloween en herfst

Halloween valt midden in de herfst. Het is slechts één dag maar omdat Halloween met pompoenen te maken heeft en ik daar ook een hoop leuke blogs over geschreven heb kon ik het niet laten om hier niet alleen de Halloween blogs te delen maar ook die van de herfst.

Sinterklaas – voorbereidingen

De voorbereidingen voor Sinterklaas beginnen hier vaak al in September. Dan liggen ook al de eerste kruidnoten in de winkels en zelfs de chocolade letters vliegen je vaak al om de oren. Door al eerder te beginnen met de voorbereidingen kun je vaak met een leuke korting de Sint cadeaus aanschaffen. Maar vanaf welke leeftijd vier je Sinterklaas, wat geef je een baby cadeau? En wat zijn nou lekkere recepten voor tijdens de Sinterklaas periode? Deze en meer vragen krijg je beantwoord in mijn Sinterklaas blogs. 

Kerst – voorbereidingen

De een zet het liefst in oktober al de kerstboom op, de ander wacht tot na Sinterklaas. Als je net zo bent als ik dan kijk je ook gewoon in augustus al kerstfilms en zodra het enigszins koud begint te worden ben je al bezig met het versieren van je huis. Het liefst met zoveel mogelijk lichtjes. Of je nu op zoek bent naar de leukste spelletjes met Kerst, ideeën voor een kerstkaart óf de leukste adventskalenders, hier zit je goed.

Oud & Nieuw blogs

Sinds ik een moeder ben is het vieren van Oud & Nieuw drastisch veranderd. Vierde ik het voorheen met de grootste feesten, waarvan het meest spectaculaire toch wel op Aruba was, blijf ik nu meestal thuis met mijn gezin. En dat is oké, daar kies ik zelf voor. Toch blijf Oud & Nieuw altijd speciaal, het is toch weer een jaar die voorbij is en een nieuw jaar die begint. Vaak kijk ik dan ook terug naar het voorgaande jaar en bedenk ik leuke nieuwe dromen en doelen voor het komende jaar.

Hier vind je een aantal blogs over Oud & Nieuw vieren met kinderen, het perfecte cadeau voor de gastvrouw of gastheer en dit wordt aangevuld met meer blogs over onder andere de lekkerste hapjes.