Tips voor aanstaande vaders

Ik had eigenlijk vandaag een filmpje ingepland, maar omdat hij telkens vastloopt op YouTube heb ik besloten om even wat te switchen!

Overal zie je boeken, websites en artikelen gericht op (aanstaande) moeders. De vaders worden een beetje ondergeschoven. En ja, voor de moeders veranderd vaak het meest maar ook voor de vaders gaat er een hele nieuwe wereld open. Daarom besloot ik om eens een artikel te wijden aan tips voor aanstaande vaders! Ik heb deze lijst samengesteld met hulp van mijn man, het internet en mijn eigen ervaring. Lees je mee?

Tips voor aanstaande vaders
 • Toon interesse door het een en ander te lezen (het slimste is dit te doen zodat je vrouw het ziet). Door te lezen kom je er vaak ook achter waarom je vrouw op bepaalde manieren reageert en kun je meepraten over hydrofieldoeken en draagzakken. Dit zal je vrouw zeker waarderen!
 • Geef een massage, neem een keer een bloemetje mee.. Dit zal punten scoren!
 • Zeg noooooooooit dat je vrouw dik is, noem het groot! Een vrouw is al zo gevoelig zonder een zwangerschap, tijdens een zwangerschap is dit nog veel erger. Let er dus op wat je zegt, betuttel haar ook niet.
 • Zeg dan ook nooit tegen anderen dat het ‘wel meevalt’. Je vrouw zal niet alles tegen je zeggen… En als zij juist die nacht maar 3 uur heeft geslapen omdat ze 10x naar de wc moest en jij zegt tegen je moeder ‘dat het allemaal wel meevalt met de zwangerschap’ kan ik je garanderen dat het geen vrolijk huishouden zal zijn!
 • Neem je vrouw spontaan mee naar de film, uit eten, enzovoort. Dit wordt straks een stuk moeilijker.
 • Ga mee naar controles en dergelijke als dit enigszins kan. Je vrouw zal dit enorm fijn vinden plus ik weet zeker dat die echo beelden je niet in de koude kleren gaan zitten!
 • Houd rekening met je vrouw wat betreft geuren en eten. Ze zal tijdens de zwangerschap vele dingen niet kunnen verdragen en daar juist enorm misselijk van worden. Ga dan ook geen paprika chips eten terwijl zij daarvan over haar nek gaat!
 • Zeur tijdens de bevalling niet pijn in je hand van het knijpen, dit zal op zijn zachtst gezegd niet gewaardeerd worden.
 • Onderga alle scheldpartijen en vloeken tijdens de bevalling, het is niet persoonlijk.

Zijn er nog tips die jij mist als (aanstaande) moeder?rp_img-20140227-wa0020.jpg
Over twee weken verschijnt er een artikel met tips voor vaders waarbij het kindje al geboren is!

9 reacties op “Tips voor aanstaande vaders

 • Ik zal deze pagina eens heel subtiel open laten staan straks 😉
  Al is mijn vriendje wel suuuuperlief en zorgzaam voor mij, zo lief! Hij gaat ook altijd mee naar controles en vraagt heel vaak of ik nog iets nodig heb. Ben zo benieuwd hoe hij zal zijn als hij straks echt papa is!

 • Gelukkig was manlief hier bij beide zwangerschappen heel zorgzaam. Ik heb echt niets te klagen gehad. Bracht ’s ochtend een cracker om de scherpe kantjes van de misselikjheid er af te halen, kookte en deed veel in het huishouden. Hij ging mee naar elke controle bij de vk.

 • Haha, leuk om te lezen. Heb ook nog zo’n soort berichtje in mijn concepten staan. Als je al een kind hebt en je bent opnieuw zwanger is het zalig als papa mini meeneemt naar de speeltuin ofzo. Rust!!!

 • Hahaha ik moet lachen om de pijn in de hand.
  Joost zei naderhand wel, ik dacht dat je mijn hand eraf ging trekken, maar ik denk ik zeg niks, voor ik ineens een vuist tussen mijn ogen had 😉

  Verder was ik heel lief tegen de bevalling, dat hadden we van te voren niet gedacht haha!

  De enige tip die ik er nog bij kan bedenken is;
  Haal eens uit jezelf de stofzuiger en de dweil door het huis heen. Je zwangere vrouw zal blij zijn dat deze zware klus vast is geklaard!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *