Tips voor succesvol tweedehands kleding shoppen

Onze zoon is nog niet geboren of heeft nu al een flinke bak met kleding. Ik heb een hoop leuke items nieuw gekocht (hier komt ook nog een shoplog van) maar het meeste is toch tweedehands. Vroeger had ik altijd een aversie tegen tweedehands kleding maar sinds ik moeder ben is daar verandering in gekomen. Ik heb ontdekt hoe en waar je het beste deze kleding koopt dus geef ik jullie graag die tips voor succesvol tweedehands kleding shoppen.

Online

Bij het kopen van de tweedehands kleding ben ik eerst op marktplaats gaan kijken. Daar bieden ze vaak hele pakketten met kleding aan. Dit keer vond ik echter niet iets wat in mijn prijsklasse lag (de prijzen zijn daar vaak vrij hoog doordat bieden geen einddatum heeft) of naar mijn smaak was. Maar ik heb er wel eens wat ‘gescoord’. Daarna was Facebook aan de beurt. Ik ben lid van een aantal Facebook veiling groepen waar je kunt bieden op items. Na 24 uur is het hoogste bod de winnaar. Soms zijn de prijzen na een half uur al mega hoog en dan haak ik meteen af.

Maar via deze weg heb ik ook een groot pakket met babykleding gekocht voor de prijs van €2,-. Ik verwachtte in eerste instantie misschien 1 leuk shirtje erin te vinden (dan was ik al tevreden voor die 2 euro), maar er bleken best veel leuke items in te zitten! Verder kocht ik ook wat leuke Z8 rompertjes voor een heel klein prijsje en een hele leuke zachte onesie van Ducky Beau.

Ook zijn er hele fijne webshops waar je hele mooie tweedehands kleding kunt kopen. Ik ontving bijvoorbeeld van merkkleertjes.com een zomers pakje voor onze babyboy van het merk Lief!. Het voordeel kleding kopen via deze website is dat je weet dat de kleding aan strenge eisen voldoet en dus in zeer goede staat verkeerd. Ze verkopen er dus tweedehands merkkleding, maar sinds kort ook nieuwe merkkleding. Wat wel een nadeel is, vind ik, is dat de collectie natuurlijk beperkt is. Ik keek bijvoorbeeld naar jurken in de maat van onze dochter en daar zat eigenlijk niet veel tussen wat ik mooi vind. Er moet dus maar net iets tussen zitten.

Offline

Naast online winkels zijn er natuurlijk ook gewoon stenen winkels waar je tweedehands kleding kunt kopen. Zelf kom ik daar maar zelden, maar dat is vooral omdat ik er geen weet te vinden hier in de buurt (al heb ik er ook niet echt naar gezocht). In Eindhoven heb je er sowieso eentje die ik erg leuk en fijn vind, namelijk soul2soulkidz. Daar ben ik geweest op aanraden van Janske.

Maar wat ook een goede tip is, vind ik zelf, is rondvragen bij vrienden en bekenden. Zo kreeg ik van lieve Laura een flinke stapel kleertjes die haar kleine Landon niet meer past en krijg ik van Monique ook nog een leuk broekje waar haar Quinn al is uitgegroeid. Zelf heb ik ook een boel kleding van Fay doorgegeven aan vrienden en bekenden met babymeisjes. En als we het dan toch over de kleding van Fay hebben.. Ik heb haar te kleine kleding uitgezocht en naast dat er toch stiekem veel roze en meisjes dingen tussen zat. Bleek ik toch ook wat dingen gekocht te hebben van de jongensafdeling van bepaalde winkels. Vooral bij de Zara kocht ik een aantal stoere broekjes voor Fay die ik nu kan hergebruiken bij ons zoontje.

Heb jij nog aanvullende tips voor tweedehands kleding?

17 reacties op “Tips voor succesvol tweedehands kleding shoppen

 • Ik ga twee keer per jaar naar een tweedehands kledingbeurs, ook erg leuk. Als je goed zoekt vind je leuke kleding voor een leuke prijs!

  • Op Instagram nog nooit iets gekocht, kijk wel regelmatig maar tot nu toe helaas nog nooit iets geworden. Maar wie weet. Bedankt voor de tip!

 • Fijne tips! Ik kocht onlangs wat merkkledinf voor Quinn via Instagram. Komt als het goed is vandaag of morgen binnen. Ik vind tweedehands voor de kinderen ook ideaal. Zeker voor de allerkleinste maten waar ze maar een paar weken in passen.

 • Geen aanvullende tips
  Ik krijg voor mijn jongens vaak kleding en ben daar altijd super blij mee!
  De jongens groeien zo super snel dat ze vaak nieuwe kleding nodig hebben(vooral broeken)
  Als ik dan kleding krijg dat nog netjes is ben ik alleen maar blij 🙂

 • Leuk! En goede tips! Als ik in Antwerpen ben ga ik altijd even binnen bij Pardaf. Dat is een supergrote 2ehands winkel met allemaal merkkleding!

 • Via instagram bieden veel moeders hun tweedehandskleding aan via een extra account. Wanneer je dus moeder spot met een jongen waarvan je de kleding leuk vindt, kun je kijken of ze een verkoopaccount hebben. Vaak zo’n kastje van. Als ik ze weer zie met kleine jongenskleding, dan tag ik je er wel in 🙂 Al onze kleine kleertjes zijn destijds naar Ioni gegaan.

 • Wat een handige tips! Ik kreeg veel kleding van neefjes en nichtjes en het grote voordeel van tweedehands kleren vind ik altijd dat je dat soms dingen krijgt (of koopt) die je nieuw niet snel zou kopen, maar die heel leuk te combineren zijn. Anders koop je toch snel een ‘setje’ of iets wat iedereen al heeft.

 • Je hebt hier in de buurt twee keer per jaar in een sporthal een kleding en speelgoedbeurs waar je kleding kan verkopen maar ook leuke items kan scoren.

 • Ik kocht eigenlijk nooit tweedehands, tot ik op instagram leuke kleertjes zag! In die kleine maatjes is het meestal zo goed als nieuw. Vaak merkkleding voor een leuke prijs,

Reageren is niet mogelijk.