Tips om met twee pubers op vakantie te gaan met de camper

Tips om met twee pubers op vakantie te gaan met de camper

Heb je plannen om deze zomer met twee pubers op vakantie te gaan met de camper? Dat is een geweldige keuze! Het geeft je de vrijheid en flexibiliteit om nieuwe plekken te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van quality time met je gezin. Maar natuurlijk brengen pubers ook hun eigen uitdagingen met zich mee.

Geen zorgen, in dit artikel geven we je een aantal waardevolle tips die je helpen om de vakantie met je pubers tot een succes te maken. Want laten we eerlijk zijn, dat is voor veel ouders toch iedere keer weer een flinke uitdaging. Vaak zijn ze nog te jong om een week of zelfs langer alleen thuis te blijven, terwijl ze er ook niet altijd op zitten te wachten om met de ouders mee te moeten gaan.

Plan samen de route

Pubers zijn vaak graag betrokken bij het plannen van de vakantie. Dit geeft ze een gevoel van controle en verantwoordelijkheid. Ga dus samen om de tafel zitten en bespreek de mogelijke bestemmingen. Laat je pubers zelf onderzoek doen naar bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving. Zo voelen ze zich meer betrokken en hebben ze iets om naar uit te kijken tijdens de reis.

Heb je nu nog geen camper of ben je bang dat deze te klein is voor jullie als gezin? Dan kun je natuurlijk ook een groter model camper huren bij Goboony, het platform dat vraag en aanbod bij elkaar brengt.

Maak afspraken over de reisduur

Tijdens een vakantie met de camper is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over de reisduur. Bespreek van tevoren hoeveel uur je per dag wilt rijden en maak hier afspraken over. Pubers hebben behoefte aan structuur en duidelijkheid, dus geef ze een idee van wat ze kunnen verwachten. Plan ook voldoende tussenstops in om even de benen te strekken en de omgeving te verkennen.

Zorg voor vermaak onderweg

Pubers kunnen zich snel vervelen tijdens lange ritten in de camper. Zorg daarom voor voldoende vermaak onderweg. Denk aan leuke spelletjes in een reisvariant zoals mens erger je niet, keezenspel, vier op een rij en wie ben ik, luisterboeken of een muziek playlist die iedereen leuk vindt.

Daarnaast is het handig om ook wat tablets of laptops mee te nemen, zodat je pubers films kunnen kijken of hun favoriete series kunnen volgen. Vergeet ook niet om voldoende snacks en drinken mee te nemen voor onderweg.

Zorg voor ruimte en privacy

Pubers hebben ook behoefte aan privacy, zelfs tijdens de vakantie. Zorg daarom voor voldoende ruimte waar je pubers zich kunnen terugtrekken. Dit kan bijvoorbeeld een aparte slaapkamer in de camper zijn of een tentje naast de camper. Hier kunnen ze even tot rust komen en zichzelf zijn.

Respecteer hun privacy en geef ze de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Dit vind je namelijk vaak zelf ook fijn. Belangrijk dus om te kiezen voor een camper waarbij dit ook mogelijk is. Het liefst een waarbij je beide kinderen allebei een eigen slaapkamer hebben waar ze zich waar nodig, even lekker terug kunt trekken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *