8 tips om je nieuwe haarkleur langer te behouden

nieuwe haarkleur behouden

Heb jij je haren geverfd en ben je zeer tevreden met het resultaat? Dan wil je dat de kleur zo lang mogelijk behouden blijft. Logisch, maar het is allesbehalve vanzelfsprekend. Om te voorkomen dat je binnenkort opnieuw moet verven, geven wij je hier 8 tips om je nieuwe haarkleur langer te behouden.

1) Laat de verf minimaal 24 uur intrekken

Sommige mensen hebben de neiging om een paar uur nadat ze hun haren kleuren onder de douche te stappen. Toch is het pas verstandig om minimaal 24 uur na het verven te douchen. De verf krijgt op deze manier de kans om in te werken, waardoor je nieuwe haarkleur langer behouden blijft.

Betekent dit dat je helemaal niet kunt douchen? Natuurlijk wel, zorg er alleen voor dat je haren niet nat worden!

Bol AlgemeenBol Algemeen

2) Borstel je haar voordat je het wast

Is het minimaal 24 uur geleden dat jij je haren geverfd hebt? Stap dan niet direct onder de douche, maar borstel eerst de knopen eruit. Helaas zie je vaak dat vrouwen hun haar tijdens of na het douchen borstelen. Echter blijft je haarkleur dan minder lang behouden, want nat haar is een stuk kwetsbaarder dan droog haar.

Wil je jouw haren borstelen na het douchen? Droog je haar dan eerst voordat je er met de borstel doorheen gaat.

3) Gebruik niet te veel shampoo

Shampoo kan ervoor zorgen dat je nieuwe haarkleur sneller vervaagt. Breng daarom slechts een kleine hoeveelheid aan. Richt je hierbij vooral tot de wortels en zo weinig mogelijk tot de haarpunten. Gebruik bovendien nooit anti-roos shampoo als jij je haar geverfd hebt, want de pH-waarde van deze shampoo zorgt voor een doffe kleur.

4) Was je haar niet te heet

Vind je het heerlijk om onder een stomend hete douche te staan? Houd er dan rekening mee dat je haarkleur sneller vervaagt. Hoe heter het water, hoe meer ’schade’ er aan je haar ontstaat. Was geverfd haar daarom liever met koud of lauwwarm water.

5) Zet je föhn borstel, krultang of stijltang niet te heet

Veel vrouwen gebruiken een föhn borstel, krultang of stijltang om hun haar in model te brengen. Als jij je haar geverfd hebt, moet je hier alleen extra voorzichtig mee zijn. De warmte van deze apparaten zorgt er namelijk voor dat kleuren sneller vervagen.

Vergeet bovendien niet om hittebeschermende producten te gebruiken als je met een föhn(borstel), krultang of stijltang aan de slag gaat.

6) Koop haarproducten voor geverfd haar

Om je nieuwe haarkleur langer te behouden, is het verstandig om producten voor geverfd haar te kopen. Deze producten hebben speciale pH-waardes, waardoor je haar beter beschermd wordt. Je kunt aan je kapper om advies vragen.

7) Beperk blootstelling aan zonlicht

Hitte kan ervoor zorgen dat je haar sneller dof wordt. Zorg er daarom voor dat je ook niet te veel met geverfd haar in de zon zit. Wil je toch van het mooie weer genieten? Dan is het verstandig om een hoedje of pet te dragen, zodat je haar beschermd wordt.

8) Spoel je haar uit na het zwemmen

Chloor en zout verslechteren de kwaliteit van je haar. Daarom is het belangrijk om geverfd haar goed te wassen als je een duik in de zee of het zwembad genomen hebt. Het is bovendien niet verstandig om kopje onder te gaan als jij je haar geverfd hebt.