Tips voor een kleine badkamer

Wij hebben een kleine badkamer. Nee niet gewoon klein, maar echt zo klein dat we er niet eens met twee volwassenen in kunnen staan. Vooruit, het kan wel. Maar dan staat er een onder de douche en de ander bij de wastafel. Wanneer je zo’n kleine badkamer hebt  moet je creatief zijn. En nu ben ik dat niet, maar anderen wel. Daarom vond ik een aantal hele leuke en slimme tips voor een kleine (smalle) badkamer.

Kleine badkamer tips

Wij hebben een spiegel hangen in onze badkamer. Maar eigenlijk zou ik daar liever een kastje hebben hangen. Een spiegel is ook fijn, bijvoorbeeld voor mijn man om zijn baard te scheren. Maar een kast is praktischer. Wat nou als je een spiegel en kastruimte in één zou hebben? Dan gebruik je meteen de ruimte die de spiegel inneemt voor iets wat nog praktischer is. Je hebt hierin verschillende soorten. Spiegels zijn sowieso een goed idee in een badkamer, want daardoor oogt de ruimte groter dan dat hij is!

Dan heb je de wastafel zelf. Er liggen een hoop spulletjes al op, maar op de plek waar de kraan zit had ik het liefst ook nog wat dingen neergezet. Wat dan handig is, is om een soort verhoging neer te zetten. Dan kun je én op de wastafel spullen kwijt maar ook op de verhoging. Ook heb ik een foto gezien van iemand die een etagère had neergezet. Alleen zoveel ruimte heeft mijn wastafel dan weer niet.

Wanneer je nog wat ruimte boven je deur hebt zou je daar ook een op maat gemaakt kastje kunnen ophangen over de breedte van de deur. Voor de kleine mensen onder ons (ik dus) heb je dan wel een kruk nodig om de spullen te pakken. Maar goed, ruimte is ruimte! Ook kun je aan de deur zelf nog haakjes hangen voor handdoeken of badjassen bijvoorbeeld.

Daarnaast kwam ik echt een super leuk en makkelijk idee tegen. Je kent die Mason Jar potjes wel en je weet dat ze die ook in een nep variant verkopen bij de Action? Ik zou zeggen sla je slag en maak eenzelfde plank zoals hieronder via de link is afgebeeld.

https://www.lizmarieblog.com/2014/12/diy-mason-jar-holder-updated-version/

Als laatste tip wil ik deze nog meegeven. Bij de Ikea hebben ze van die hele handige opbergsystemen. Zoals een roede met haakjes eraan. Aan die haakjes kun je dan weer fijne potjes en dergelijke ophangen. Ze hebben deze ook voor aan de douchedeuren bijvoorbeeld. Zo kun je de ruimte van de deur gebruiken om dingen op te hangen zoals shampoo’s, handdoeken en bijvoorbeeld je make up.

Genoeg inspiratie opgedaan en klaar om je badkamer opnieuw te gaan inrichten? Kijk dan ook eens bij de badkamers bij Sanitairtotaal, daar vind je de mooiste meubels en manieren om van je bezoekje aan de badkamer een waar paradijs te maken.

testafbeelding

8 reacties op “Tips voor een kleine badkamer

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *