Tips voor een kleine badkamer

bathroom-4841_1280

Wij hebben een kleine badkamer. Nee niet gewoon klein, maar echt zo klein dat we er niet eens met twee volwassenen in kunnen staan. Vooruit, het kan wel. Maar dan staat er een onder de douche en de ander bij de wastafel. Wanneer je zo’n kleine badkamer hebt  moet je creatief zijn. En nu ben ik dat niet, maar anderen wel. Daarom vond ik een aantal hele leuke en slimme tips voor een kleine (smalle) badkamer.

Kleine badkamer tips

Wij hebben een spiegel hangen in onze badkamer. Maar eigenlijk zou ik daar liever een kastje hebben hangen. Een spiegel is ook fijn, bijvoorbeeld voor mijn man om zijn baard te scheren. Maar een kast is praktischer. Wat nou als je een spiegel en kastruimte in één zou hebben? Dan gebruik je meteen de ruimte die de spiegel inneemt voor iets wat nog praktischer is. Je hebt hierin verschillende soorten. Spiegels zijn sowieso een goed idee in een badkamer, want daardoor oogt de ruimte groter dan dat hij is!

Dan heb je de wastafel zelf. Er liggen een hoop spulletjes al op, maar op de plek waar de kraan zit had ik het liefst ook nog wat dingen neergezet. Wat dan handig is, is om een soort verhoging neer te zetten. Dan kun je én op de wastafel spullen kwijt maar ook op de verhoging. Ook heb ik een foto gezien van iemand die een etagère had neergezet. Alleen zoveel ruimte heeft mijn wastafel dan weer niet.

Wanneer je nog wat ruimte boven je deur hebt zou je daar ook een op maat gemaakt kastje kunnen ophangen over de breedte van de deur. Voor de kleine mensen onder ons (ik dus) heb je dan wel een kruk nodig om de spullen te pakken. Maar goed, ruimte is ruimte! Ook kun je aan de deur zelf nog haakjes hangen voor handdoeken of badjassen bijvoorbeeld.

Daarnaast kwam ik echt een super leuk en makkelijk idee tegen. Je kent die Mason Jar potjes wel en je weet dat ze die ook in een nep variant verkopen bij de Action? Ik zou zeggen sla je slag en maak eenzelfde plank zoals hieronder via de link is afgebeeld.

https://www.lizmarieblog.com/2014/12/diy-mason-jar-holder-updated-version/

Als laatste tip wil ik deze nog meegeven. Bij de Ikea hebben ze van die hele handige opbergsystemen. Zoals een roede met haakjes eraan. Aan die haakjes kun je dan weer fijne potjes en dergelijke ophangen. Ze hebben deze ook voor aan de douchedeuren bijvoorbeeld. Zo kun je de ruimte van de deur gebruiken om dingen op te hangen zoals shampoo’s, handdoeken en bijvoorbeeld je make up.

Genoeg inspiratie opgedaan en klaar om je badkamer opnieuw te gaan inrichten? Kijk dan ook eens bij de badkamers bij Sanitairtotaal, daar vind je de mooiste meubels en manieren om van je bezoekje aan de badkamer een waar paradijs te maken.

testafbeelding

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

8 reacties

 1. Channa op 17 april 2016 om 08:09

  Het vak boven de deur is handig! Zit bij ons overigens een raampje en ik zou er niet bij kunnen maar anders heel handig!

 2. Desiree | Sweet Happinez op 17 april 2016 om 11:52

  Super leuke oplossingen om optimaal gebruik te maken van de ruimte in een kleine badkamer! Zelf heb ik ook een kleine badkamer en dat kan soms heel vervelend zijn 🙂

  • Nicole op 18 april 2016 om 10:35

   Ja vind dat ook lastig hoor. Zou graag een bad willen ook, maar dat gaat gewoon niet!

 3. Lieke op 18 april 2016 om 11:05

  Superhandig! Ik heb ook echt een mini-badkamer en deze tips komen goed van pas!

 4. Hanna @ eenbezigbijtje.nl op 18 april 2016 om 11:35

  Ik vind die bovenste spiegelkast echt gaaf! Wij hebben ook een mini badkamer met alleen een douche en wastafel en daar kan je ook alleen met z’n tweeën in als de ander onder de douche staat. Voordeel is dan wel weer dat je minder hoeft schoon te maken haha.

 5. Nicoline op 18 april 2016 om 13:53

  Leuk! Wij hebben ook een ieniemienie badkamer en heb vorige week toevallig een spiegelkast van de ikea opgehangen! super een spiegel en kastruimte in 1

 6. Kirsten op 18 april 2016 om 15:48

  Wij hebben ook niet zo’n heel grote badkamer, dus die tip met die Mason Jar & die rail van Ikea ga ik zeker onthouden 😉

 7. Yvonne op 18 april 2016 om 18:35

  Goede tips! Die opbergideetjes van ikea zijn erg leuk om te zien! Zo’n plank boven de wastafel komt er bij ons niet in. Te lelijk. Hoe ga jij meer ruimte creëren?

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje