Tips herfstvakantie in het zuiden

Na al die berichten van mensen die boven de rivieren wonen is het nu eindelijk bijna zover. Het zuiden heeft (over een aantal uur?) herfstvakantie! Nu lijk ik elke dag vakantie te hebben en stiekem is dat ook wel zo, maar mensen in mijn omgeving hebben nu ook vakantie. Mijn moeder bijvoorbeeld, zij werkt in het onderwijs en is dus komende week ook vrij.

Tips voor de herfstvakantie

Heb jij de komende week nu ook vakantie, samen met je kinderen, maar heb je nog geen idee wat je kunt gaan doen? Dan geef ik je bij deze een aantal tips!

Tips voor thuis

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om op pad te gaan, maar ook thuis is er genoeg te doen samen met de kinderen. Ik schreef al eens eerder een artikel in de zomer met de titel “wat nou als het regent” en eigenlijk gelden die tips ook voor in de herfst. Dus na het lezen van dit artikel even klikken op de link en je hebt er direct wat ideeën bij. Daarnaast is er nog veel meer te verzinnen. Zo kun je bijvoorbeeld:

Bol AlgemeenBol Algemeen
 • Een discotheek nabootsen. Gordijnen dicht, lichten uit en eventueel bij iemand een oude discolamp lenen (anders kun je ook je licht aan/uit doen haha). Zet de lievelingscd van je kinderen op en dansen maar! Natuurlijk hoort daar ook ‘speciaal’ drinken bij dus mogen je kinderen al prik dan kun je Jip&Janneke champagne met plastic champagne glazen gebruiken of tegenwoordig hebben ze ook nep champagne zonder prik!
 • Stampen in de plassen. Trek allemaal je regenkleding aan, regenlaarzen aan de voeten en hoppa naar buiten. Zoek de grootste plas op en stampen met die voeten. Wedden dat je kinderen de grootste lol hebben? Zelf zing ik dan altijd het liedje ‘I’m singing in the rain” die ik op de PABO leerde.
 • Een spelletjesmarathon houden. Je hoort vaak dat mensen een Netflix- of Disney marathon houden, maar de hele dag voor de tv is niet bepaald goed voor de ogen. Beter kun je een spelletjesmarathon houden! Op de blog van Mamaliefde vindt je een aantal hele leuke spellen die daarvoor in aanmerking komen.

Lees ook: leuke activiteiten voor in de herfstvakantie

Tips voor buitenshuis

Ben je de spelletjes en de disco beu en hebben je kinderen enorm veel behoefte aan een activiteit buitenshuis, dan heb ik hier nog wat tips voor je:

 • Dit weekend is het nog Dutch Design Week in Eindhoven. Op de website van DDW vind je allerlei activiteiten, exposities en workshops die ook geschikt zijn voor kinderen.
 • Ook start morgen de Pompoendagen in het Klok en Peel Museum te Asten. Ik ben er vorig jaar ook geweest en schreef daar toen al een blog over. Het is echt een aanrader voor jezelf maar ook voor kinderen!
 • Tot en met dinsdag 27 oktober vind je Lego World in de jaarbeurs te Utrecht. Welk kind vindt spelen met lego nu niet leuk? Op de blog van All in mam vindt je een leuk verslag en meer informatie over dit leuke evenement.
 • Van 17 oktober t/m 1 november is het Cinekid festival, het main event is in Amsterdam tot en met 23 oktober, maar op 39 andere locaties in Nederland is het tot en met 1 november. Kijk dus snel op de website om te zien of er ook een locatie bij jou in de buurt is!
 • Ook kun je altijd nog naar een speelschuur. Zo ga ik graag naar De Brandevoortse Hoeve maar je kunt natuurlijk ook naar Monkey Town of een andere speellocatie.

Uiteraard zijn er ook activiteiten waar je geen geld aan hoeft uit te geven. Zo kun je met je kind(eren) naar de bibliotheek. Vele bibliotheken hebben een apart gedeelte waar kinderen lekker kunnen lezen of wellicht zelfs spelen. Wat kinderen ook leuk vinden is uit logeren gaan. Dus strik die andere moeder of misschien vinden je ouders het wel leuk om de kleinkinderen een nachtje over de vloer te hebben. Wanneer het niet regent is het ook leuk om een paddenstoelen speurtocht te houden. Maak een simpel boekje met foto’s van verschillende paddenstoelen en ga met de kinderen naar het bos waar ze de paddenstoelen moeten vinden. Zo maak je een herfstwandeling wat interessanter voor ze!

Ga jij nog iets leuks doen komend weekend/week?

9 reacties op “Tips herfstvakantie in het zuiden

 • Ik vond vroeger spelletjes doen in de vakantie altijd het mooiste wat er is. Eén dag deden we altijd een marathon. Heerlijk!

 • Hier helaas geen andere keuze dan heel erg mijn gemak houden en herstellen en Riana gaat zondagavond naar haar vader daar vakantie vieren dus hier geen activiteiten met haar op de planning.

 • De vakantie zit er hier al bijna op. Meh! En we moesten ook nog eens gewoon werken, maar vandaag zijn we met zijn allen vrij.
  Dat wordt winkelen, eind van de middag bowlen en daarna lekker eten met zijn allen.
  Oh ja, spelletjes spelen we zeker de hele week al. Zo gezellig altijd in de vakanties.

 • Ik vond als kind het ook het leukst om gewoon spelletjes te doen, lekker buiten te spelen, kastanjes en beukennootjes te zoeken, herfststukjes te maken etc. etc.
  Fijne herfstvakantie!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Geloof ik goed! Ik ben er ook op aan het wachten.. op jouw bevalling dan he. Wil je meisje graag ontmoeten 😀

Reageren is niet mogelijk.