25+ tips voor (eerste keer) Disneyland Parijs

Tips voor eerste keer Disneyland Parijs

Onlangs ben ik voor de derde keer – als volwassene – naar Disneyland Parijs geweest. Dit keer met mijn hele gezin. Omdat ik zelf vooraf vele vragen had en ik mij graag goed voorbereid besloot ik om een artikel te schrijven met daarin diverse tips voor iedereen die óók op zoek is naar de beste en fijnste tips voor Disneyland Parijs. Of je nu voor het eerst gaat, met kinderen of zonder, in dit artikel vind je zeker hele handige tips voor jouw bezoek aan Disneyland Parijs.

De beste tip voor Disneyland Parijs

Dan start ik maar meteen met de beste tip die ik je kan geven wat betreft je trip naar Disneyland Parijs. En dat is: bereid je goed voor! Alleen je hotel en/of tickets boeken en dan maar kijken hoe of wat is naar mijn idee het slechtste wat je kunt doen. Natuurlijk hoef je niet elke minuut gepland te hebben want dingen lopen toch nooit zoals je had gedacht. Maar het is wel slim om van te voren al te kijken naar onder andere wat je allemaal wilt doen, zien en proeven.

Aangezien jij dit artikel nu leest ga ik er vanuit dat je net als ik jezelf wilt voorbereiden dus de eerste stap in een goede voorbereiding heb je al genomen. In de blog hieronder geef ik antwoord op de meest gestelde vragen wat betreft het boeken van je Disneyland Parijs trip, daar staan ook al een aantal tips in.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Tips voor Disneyland Parijs

Wat zijn nu de beste tips om alles uit je verblijf bij Disneyland Parijs te halen? Ik verzamelde er een heleboel, vrijwel allemaal uit eigen ervaring aangevuld met ervaring van anderen.

 • Boek een dag voor je verblijf ook al een (budget) hotel in de buurt.
  Wanneer je namelijk een verblijf plus tickets boekt bij Disneyland Parijs mag je al vanaf de openingstijden in de parken. Natuurlijk kun je ook ’s nachts vertrekken zodat je op tijd bij het park bent en dus nog steeds alles uit je dag kunt halen. Echter heb ik al van diverse mensen gehoord dat dit eigenlijk bijna niet te doen is. Zeker niet wanneer je ’s avonds ook de eindshow wilt zien. Dan is zo’n dag wel erg lang en de dag erop wil je natuurlijk weer.
 • Neem zelf eten en drinken mee.
  Alhoewel je op heel veel plekken eten en drinken kunt kopen in de Disneyland parken is het slim om zelf ook wat mee te nemen. Denk aan snacks, tussendoortjes, fruit, drinken, broodjes, noem maar op. Dit scheelt behoorlijk in de kosten, plus je hebt ook wat te doen in de wachtrijen. Vlakbij het park zit er ook een groot overdekt winkelcentrum Centre Commercial Val d’Europe waar je bijvoorbeeld bij de Auchan of Lidl ook snacks, drinken en broodjes kunt kopen.
 • Koop sommige souvenirs vooraf, dit scheelt veel geld.
  Wanneer je naar Disneyland Parijs gaat is het natuurlijk leuk om ook souvenirs te kopen. De verleiding is er in ieder geval erg groot! Echter kun je natuurlijk ook al van te voren wat dingen kopen. Zo kochten wij bijvoorbeeld via H&M, Primark en de C&A wat leuke kleding, knuffels en andere dingetjes van Disney. Dit gaven we de kinderen dan vlak voor we gingen, maar ook nog ter plekke. We hebben ook in het park items gekocht, maar wel beperkt.
 • Verblijf je in een Disney Hotel, maak dan ECHT gebruik van de Extra Magic Time.
  In dat ene uurtje voordat de parken officieel open gaan kun je al zoveel leuke attracties doen, plus omdat het vaak nog niet druk is in het park kun je ook al mooie foto’s maken bij bijvoorbeeld het kasteel.
 • Neem zelf poncho’s mee.
  Het weer in Parijs is net zo wisselvallig als in Nederland. Dus wij hebben altijd poncho’s van de Action mee. In het park kun je ook poncho’s kopen en zelfs paraplu’s. Maar daar betaal je dan wel de hoofdprijs voor. Zonde van het geld!
 • Neem een kinderwagen of buggy mee.
  Voor kinderen tot een jaar of 6 zou ik zeker een kinderwagen meenemen. Onze zoon van 6 zit in een rolstoel dus voor hem geen kinderwagen en onze dochter van 9 kon het goed volhouden. Maar toen zij nog 4 jaar was hadden wij echt een stevige buggy mee. Het is namelijk veel lopen en alhoewel die kleine beentjes dat misschien best kunnen volhouden is het soms ook makkelijker en sneller om ze even in de kinderwagen te zetten.
 • Tank in België.
  Gezien de hogere benzineprijzen in Nederland is het veel voordeliger om in Belgie te tanken. Natuurlijk is het wel handig dat je genoeg benzine in je auto hebt zitten om uberhaupt in Belgie te komen, maar ben je eenmaal daar is het slim om via de app ‘DirectLease tankservice’ te kijken waar je het goedkoopste kunt tanken. Langs de snelweg liggen de prijzen vaak alsnog hoog, al is het nog steeds lager dan in Nederland. Maar wij hebben zowel op de heen- als terugreis goedkoop getankt doordat we een minuutje van de snelweg gingen en daar goedkoop tankte.
 • Ga in rustigere periodes.
  Alhoewel er eigenlijk niet echt meer rustigere periodes zijn is het toch slim om bijvoorbeeld buiten de vakanties te gaan. Het is dan ook nog wel druk, maar niet zo druk als in vakanties. Ook zijn de doordeweekse dagen net iets rustiger dan in het weekend. Wanneer je trouwens naar vakanties kijkt doe dit dan niet alleen van je eigen land maar kijk ook naar Belgie en Frankrijk.
 • Maak gebruik van de Single rider Service.
  Vind je het niet erg om alleen in een attractie te zitten? Dan is dit echt een goede optie. Deze rij is vaak veel korter en dat scheelt dus echt tijd.
 • Tijdens de parade is het rustiger bij de attracties.
  Heb de je Parade al gezien of heb je er gewoonweg geen behoefte aan? Ga dan juist rondom die tijd naar jouw favoriete attracties. Veel mensen gaan namelijk wél naar de Parade en daardoor is het rustiger bij de attracties. Hetzelfde geldt voor de periode voor een avondshow. Veel mensen zoeken al een uur van te voren een plekje op, kan jij mooi nog wat ritjes maken!
 • Ga ruim op tijd naar parades en shows.
  Wil jij zeker zijn van een (goed) plekje bij de parade en/of shows? Dan is het verstandig om er al ruim op tijd heen te gaan. Bij de parades waren wij er ongeveer 30-45 minuten van te voren. Bij de avondshow waren wij er 45 minuten van te voren, dit was bij Disney studios. Ook de theatervoorstellingen zijn altijd snel vol dus ook daarbij is het slim om minimaal 30 minuten van te voren in de rij aan te sluiten.
disneyland parijs tips - halloween parade
 • Geen lange wachtrijen? Koop de Disney Premier Access pass.
  Met de Disney Premier Access pass krijg je sneller toegang tot de attracties in Disney. Wanneer je deze pas aanschaft sla je de reguliere wachtrij over en kom je in een snelle rij bij een aantal geselecteerde attracties. Je kunt een pas kopen voor slechts één attractie of je koopt een ultimate pas waarbij je voorrang krijgt bij alle geselecteerde attracties. Aan zo’n pas zit echter wel een kostenplaatje. Doorgaans betaal je tussen de €15 en €30 per attractie. De prijzen verschillen per dag dus de ene dag kan het voordeliger uitvallen dan een andere dag.
 • Priority card en easy access card.
  Heb je een functiebeperking of speciale behoeften dan kom je wellicht in aanmerking voor een priority card of een easy access card. Mijn zoontje en man hadden beide een priority card in verband met hun beperking en dat zorgde ervoor dat we via de rolstoelingang bij attracties naar binnen mochten, we hoefden dan niet lang te wachten. Ook bij shows was er een speciale rij, bij parades een speciaal vak en bij de figuren kon je een terugkom tijd vragen. In een ander artikel zal ik hier wat uitgebreider over vertellen, in de tussentijd verwijs ik je graag naar de facebookgroep die zich hier op richt.
 • Koop een photopass+.
  Ga je meerdere dagen en ben je van plan om in veel attracties te gaan én met de figuren op de foto? Dan is een photopass echt een aanrader. Wij kochten ook een photopass bij ons verblijf, voor €75 en dan kan het hele gezin er gebruik van maken. Bij attracties zoals space mountain en big thunder mountain worden er foto’s gemaakt en die foto komt dan op je pas als je hem laat scannen. En bij sommige figuren staan ook fotografen en die maken ook echt een boel foto’s. We hebben na drie dagen dan ook zo’n 100 foto’s op de pas staan. En van goede kwaliteit!
 • Foto bij het kasteel.
  Natuurlijk wil je ook een foto bij het kasteel. Maar je wilt liever niet al die honderden andere mensen erop. Daar zijn een aantal manieren voor om dit te bewerkstelligen. Als eerste kun je tijdens de extra magic time gaan, dan zijn er nog niet zoveel mensen in het park. Het kan dan wel nog vrij donker zijn, vooral in de wintertijd. Echter is er nog een plek waar je een mooie foto kunt maken zonder anderen erop. Wanneer je voor het kasteel staat zie je aan de linkerkant een kleine inham met hek, ga je daar staan heb je een mooie foto zonder anderen. Zie foto hieronder.
tips disneyland parijs foto kasteel

Download de app!

Een andere belangrijk tip die ik wil meegeven is het downloaden van de Disneyland Parijs app. Deze app is er voor zowel Apple als Android en is echt heel erg handig. Sowieso vond ik het fijn ter voorbereiding op ons bezoek, ik kon via de app alvast de plattegrond bekijken. Maar het is ook voor andere dingen handig. Dingen zoals:

 • Je kunt van te voren online inchecken (mits je in een Disney hotel verblijft), dit scheelt tijd aan de balie. Dit kan vanaf 7 dagen voor je bezoek.
 • De wachttijden van attracties zijn hier goed op te zien.
 • Je vindt hier alle showtijden en ook die van de parades en voorstellingen.
 • De tijden waarop de figuren aanwezig zijn voor een foto staan er ook in.
 • Via de app kun je in de virtuele wachtrij voor Spider-Man of de andere superhelden. Er is geen live wachtrij, dit moet via de app.
 • Verblijf je in het New York – art of Marvel hotel dan kun je via de app ook reserveren voor de Super Hero Station waarbij je op de foto kunt met een Marvel figuur. Denk aan Thor, Loki, Captain Marvel, Spiderman, etc. Ook kun je er gave foto’s maken op speciale foto locaties zoals met de hamer van Thor. Je kunt reserveren vanaf 7 dagen voor je bezoek, je kunt slechts één reservering per keer maken. Is de reserveringsdatum en -tijd voorbij kun je weer een nieuwe maken mits je nog steeds in het hotel verblijft.
disneyland parijs tips - super hero station

Shows – voorstellingen

Er zijn bij Disneyland Parijs ook nog een aantal voorstellingen overdag in de diverse theaters. In het Disneyland Park heb je momenteel bijvoorbeeld ‘The Lion King: Rhythms of the Pride Lands’, dat schijnt een pracht show te zijn. Helaas was hij er tijdelijk niet toen wij er waren. En in de Walt Disney Studios heb je ook een aantal gave shows. Waaronder ‘Mickey and the Magician’, die vonden wij echt heel gaaf, en ‘TOGETHER: an Pixar musical adventure’. Die laatste hebben wij ook gezien en vonden we ook heel erg tof. Check dus zeker de app of website om te zien welke shows er zijn. Een voorstelling duurt ongeveer 30 minuten.

Eten met figuren

Er zijn ook verschillende mogelijkheden om te eten met figuren. Zo kun je in Plaza Gardens ontbijten of dineren met figuren. Wij hebben zelf ontbeten met figuren, daarbij kun je dan zelf langs het all-you-can-eat buffet en terwijl je eet komen er een zestal figuren langs waarmee je op foto kunt. Bij ons kwamen Kapitein Haak, Pinokkio, Geppetto, Pluto, Goofy en Eeyore (Iejoor).

Je kunt ook bij de Auberge de Cendrillon lunchen of dineren en dat gebeurd dan met de Disney Prinsessen. Hierbij krijg je tafelbediening dus kun je kiezen van een menu. De prijs hiervoor ligt uiteraard wel een stukje hoger dan bij Plaza Gardens, maar ook hierbij komen er dan zes figuren. Meestal zijn dit vier prinsessen en twee van de muizen van Assepoester. Wij kozen hier niet voor omdat de kinderen de dingen van het menu niet lekker vinden.

disneyland parijs tips - eten met figuren

Waar eten in Disneyland Parijs

Er zijn zowel in de twee parken als in Disney Village én de Disney hotels ontzettend veel restaurants te vinden waar je kunt eten. Sommige zijn counterservice, sommige all-you-can-eat-buffet en weer anderen tafelbediening. Wijzelf hebben slechts met drie restaurants ervaring, we zijn er tenslotte ook drie dagen geweest. Maar hieronder zal ik ook een aantal aanraders noemen van anderen.

 • Downtown Restaurant (New York hotel); dit is een buffet restaurant en deze staat heel hoog aangeschreven. En met een goede reden want je hebt ontzettend veel keus, het eten is echt lekker en het restaurant is ook nog eens erg mooi.
 • Billy Bob’s buffet (Disney Village); ook een all-you-can-eat restaurant met Tex-Mex gerechten. Ook hier konden wij samen met onze (kieskeurige) kinderen heel goed eten. Het was wel druk en de tafeltjes zijn echt heel dicht op elkaar.
 • Stark Factory (Walt Disney Studios); dit is een counterservice restaurant waar je dus zelf je eten kiest en dan afrekent. Er is beperkte keuze, maar houd je van pizza of pasta dan zit je hier echt wel goed. Ook waan je jezelf helemaal in de Avengers wereld in dit restaurant. Wij hebben hier geluncht.
 • Rainforest Café (Disney Village); zelf geen ervaring mee maar dit schijnt een geweldig leuk restaurant te zijn waarbij je kiest van een menu. Ook voor kinderen is hier een speciaal menu.

Deze attracties wil je niet missen!

Het ligt er natuurlijk helemaal aan wat voor type attracties jij leuk vindt, maar hieronder onze favorieten.

 • Star Wars Hyperspace Mountain; hier zijn mijn man en dochter in geweest. Ze vonden het echt super.
 • Big Thunder Mountain; hier ben ik met mijn zoontje zelfs twee keer in geweest.
 • Buzz Lightyear Laser Blast; zelf de slechteriken neerschieten met een Lasergun.
 • Peter Pan’s Flight; hier zijn we ook twee keer ingeweest. Dit is echt een mooie en leuke attractie!
 • It’s a small world; deze mag je gewoon niet missen haha.
 • The Twilight Zone Tower of Terror; hier ben ik in een ver verleden eens in geweest en mijn man onlangs nog. Heftig, maar gaaf!
 • Spider-Man W.E.B. Adventure; heel gaaf zelf webben schieten en Spider-Man helpen
 • Avengers Assemble: Flight Force; hier is mijn man alleen in geweest, ging hard!

Ook het plein bij Avengers Campus is een bezoek waard. Wij hebben daar een tijdje rondgehangen en zagen telkens diverse korte showtjes van de Avengers zoals Black Widow, Black Panter, Spider-Man, de krijgers van Wakanda en meer. Ook lopen de Superhelden soms zo rond zodat je er een praatje mee kunt maken en soms zelfs op de foto.

Disneyland Parijs tips - Avengers campus

Het is een lang artikel geworden, dus ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt. Heb je nog vragen of misschien aanvullingen hoor ik dit graag!

2 reacties op “25+ tips voor (eerste keer) Disneyland Parijs

Reageren is niet mogelijk.