Tien redenen waarom ik een goede moeder ben

Gisteren konden jullie mijn bekentenissen lezen. Redenen waarom ik een slechte moeder zou zijn.. Ik zie mezelf niet zo snel als goede moeder. Ik vind dat moeilijk om uit te spreken en ook moeilijk om zo te denken.

Ik ben namelijk een rasechte perfectionist. Klinkt gek want ik ben ook enorm lui. Maar ik ga wel voor perfectie als ik iets doe. En nu ik moeder ben wil ik ook perfect zijn, dat verdient onze kleine meid. Maar hoe je het ook wendt of keert, de perfecte moeder bestaat niet. Een favoriete quote van mij is dan ook:

Die andere moeders doen ook maar wat.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Vandaar dus ook die bekentenissen. Maar zoals mijn lieve lezers (ja jullie ja) mij er al op wezen.. Er zijn ook genoeg redenen waarom ik een goede moeder ben. Het heeft me even wat tijd gekost, maar ik heb toch (met hulp van mijn man) tien redenen kunnen bedenken waarom ik een goede moeder ben.

Waarom ik een goede moeder ben:

 1. Zodra ik ook maar een kik hoor uit het kamertje van mijn dochter spring ik al gelijk op.
 2. Er is geen ander onderwerp waarvan ik meer foto’s heb gemaakt dan van mijn kleine meid.
 3. Wanneer ik iets voor mezelf doe kan ik daar erg gelukkig van worden, maar het meest gelukkig ben ik zodra ik thuis kom en een dikke knuffel en kus krijg van mijn moppie.
 4. Mijn bevalling heeft uiteindelijk zolang geduurd als hij duurde omdat ik er ALLES aan wilde doen om haar op de natuurlijke manier op de wereld te brengen. Uiteindelijk is dit niet gelukt, maar ik heb wel ALLES eraan gedaan.
 5. Ik hou niet altijd van koken (ik heb zo mijn periodes) maar als ik zie hoe heerlijk mijn meisje smult van het eten dat ik zelf heb klaargemaakt, dan weet ik weer waarom ik dit doe.
 6. Het maakt mij niet uit hoe ik eruit zie, mijn dochtertje heeft altijd leuke kleertjes aan.. Het prinsesje.
 7. Ik ben zo ontzettend trots op mijn kleine meid. Op alles wat ze nu al kan, maar ook op haar doorzettingsvermogen en vechterslust die ze al heeft moeten laten zien.
 8. Ik kan echt het eeuwige geduld hebben als het gaat om mijn dochtertje.
 9. Ik leer mijn kindje nu al hoe ze om moet gaan met dieren, ik corrigeer haar dan ook wanneer ze iets doet dat niet mag
 10. Ik sta elke dag op, ondanks hoe ik me soms voel tijdens deze depressie, voor haar. Voor haar doe ik alles.

Ik hou onvoorwaardelijk veel van haar. Dat is denk ik ook het belangrijkste als moeder zijnde.

Zoals sommigen wel weten had ik echt moeite met deze lijst. Het was sowieso echt een drempel die ik over moest. Ik vind het al snel “opschepperig” als ik positief over mezelf praat. Maar toch heb ik het voor elkaar gekregen om 10 redenen te bedenken waarom ik een goede moeder ben.

En misschien, als ik nog meer tijd had genomen dan had ik nog 10 redenen kunnen bedenken. Wie weet.

Waarom ben jij een goede moeder?

17 reacties op “Tien redenen waarom ik een goede moeder ben

 • Je kind liefhebben is het allerbelangrijkste. Meer argumenten dat je een goede moeder bent heb je niet nodig. je hebt het beste voor met je kind en maakt op basis van de kwaliteiten waar jij over beschikt keuzes. Je dochter boft maar met zo’n lieve mama.

 • Wat leuk dat vandaag de goede kant komt! Overigens heb je inderdaad gelijk, houden van is het belangrijkste. Hier zie ik er regelmatig uit als een slons en de jongens tiptop. Dus ik herken, alweer, genoeg punten haha

 • Wat een lief artikel! Jij bent een van de weinige mommy bloggers waarvan ik de mommy artikelen ook echt lees! Ik vind het zo bijzonder om te lezen en de liefde straalt er altijd vanaf 😀

 • Heel goed meis! Zie je wel dat je het kan. En stiekem voor jezelf het lijstje gewoon af en toe wat verder uitbreiden he ;-). Zet hem op, je kan het! Liefs

 • Dat is misschien nog wel het belangrijkste van een goede moeder zijn: Onvoorwaardelijk van je kind houden! Dat doe ik ook zeer zeker. En hoezeer mijn zusje en ik in opvattingen met betrekking tot opvoeden verschillen, wij zijn allebei een goede moeder omdat wij ons gevoel volgen en alles op onze eigen manier, maar met onvoorwaardelijk liefhebben, doen.

 • Petje af! Super dat je deze lijst hebt gemaakt. Zie je nou wel… Er zijn erg veel dingen die je goed doet! Focus op deze dingen. En inderdaad het onvoorwaardelijk houden van!! Dat is wat een moeder heeeeeeel goed kan. Wees trots op jezelf. Knuffel!

 • Je bent écht wel een hele goede moeder! Ik geniet van de foto’s van je supermeisje en van je verhalen!
  Vergeet dit lijstje zeker niet!
  Druk het misschien af en hang het ergens omhoog als reminder 😉
  Ik doe dat ook…
  xxx

 • Ik zou met gemak nog wel honderd dingen kunnen bedenken die je een goede moeder maken. Wie je bent maakt je een goeie moeder, met alle moeilijkheden maar vooral met al je liefde en al je mooie eigenschappen!

  Knap van je dat je toch zelf dit lijstje hebt gemaakt, weer een berg beklommen!

 • Moppie in mijn ogen ben jij al een goede moeder voor onze dochter ik zie het elke dag Hoe jij het doet met haar en hoe je van haar houdt xx

Reageren is niet mogelijk.