Tien redenen waarom ik een goede moeder ben

Gisteren konden jullie mijn bekentenissen lezen. Redenen waarom ik een slechte moeder zou zijn.. Ik zie mezelf niet zo snel als goede moeder. Ik vind dat moeilijk om uit te spreken en ook moeilijk om zo te denken.

Ik ben namelijk een rasechte perfectionist. Klinkt gek want ik ben ook enorm lui. Maar ik ga wel voor perfectie als ik iets doe. En nu ik moeder ben wil ik ook perfect zijn, dat verdient onze kleine meid. Maar hoe je het ook wendt of keert, de perfecte moeder bestaat niet. Een favoriete quote van mij is dan ook:

Die andere moeders doen ook maar wat.

Vandaar dus ook die bekentenissen. Maar zoals mijn lieve lezers (ja jullie ja) mij er al op wezen.. Er zijn ook genoeg redenen waarom ik een goede moeder ben. Het heeft me even wat tijd gekost, maar ik heb toch (met hulp van mijn man) tien redenen kunnen bedenken waarom ik een goede moeder ben.

Waarom ik een goede moeder ben:

  1. Zodra ik ook maar een kik hoor uit het kamertje van mijn dochter spring ik al gelijk op.
  2. Er is geen ander onderwerp waarvan ik meer foto’s heb gemaakt dan van mijn kleine meid.
  3. Wanneer ik iets voor mezelf doe kan ik daar erg gelukkig van worden, maar het meest gelukkig ben ik zodra ik thuis kom en een dikke knuffel en kus krijg van mijn moppie.
  4. Mijn bevalling heeft uiteindelijk zolang geduurd als hij duurde omdat ik er ALLES aan wilde doen om haar op de natuurlijke manier op de wereld te brengen. Uiteindelijk is dit niet gelukt, maar ik heb wel ALLES eraan gedaan.
  5. Ik hou niet altijd van koken (ik heb zo mijn periodes) maar als ik zie hoe heerlijk mijn meisje smult van het eten dat ik zelf heb klaargemaakt, dan weet ik weer waarom ik dit doe.
  6. Het maakt mij niet uit hoe ik eruit zie, mijn dochtertje heeft altijd leuke kleertjes aan.. Het prinsesje.
  7. Ik ben zo ontzettend trots op mijn kleine meid. Op alles wat ze nu al kan, maar ook op haar doorzettingsvermogen en vechterslust die ze al heeft moeten laten zien.
  8. Ik kan echt het eeuwige geduld hebben als het gaat om mijn dochtertje.
  9. Ik leer mijn kindje nu al hoe ze om moet gaan met dieren, ik corrigeer haar dan ook wanneer ze iets doet dat niet mag
  10. Ik sta elke dag op, ondanks hoe ik me soms voel tijdens deze depressie, voor haar. Voor haar doe ik alles.

Ik hou onvoorwaardelijk veel van haar. Dat is denk ik ook het belangrijkste als moeder zijnde.

Zoals sommigen wel weten had ik echt moeite met deze lijst. Het was sowieso echt een drempel die ik over moest. Ik vind het al snel “opschepperig” als ik positief over mezelf praat. Maar toch heb ik het voor elkaar gekregen om 10 redenen te bedenken waarom ik een goede moeder ben.

En misschien, als ik nog meer tijd had genomen dan had ik nog 10 redenen kunnen bedenken. Wie weet.

Waarom ben jij een goede moeder?

17 reacties op “Tien redenen waarom ik een goede moeder ben

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *