Thuis werken en herfstvakantie: hoe pak ik dat aan?

Het is herfstvakantie in het zuiden en volgende week ook in de rest van het land. Ik heb er erg naar uit gekeken ondanks dat ik gewoon vanuit huis werk. Met mijn eigen bedrijf werk ik dus vanuit mijn kantoor aan huis. Dat betekent onder andere veel vrijheid en geen reistijd. Maar ook dat ik eigenlijk alleen kan werken wanneer de kinderen er niet zijn. Tsjah en dan komt er weer een vakantie aan, dus de kinderen zijn vaker thuis. Toch kan ik nog steeds doen wat ik moet en wil doen voor mijn bedrijf. In dit artikel vertel ik je hoe ik het aanpak.

Waarom ik de vakantie heerlijk vind terwijl ik geen vakantie heb

Zelf heb ik geen vakantie maar toch vind ik het heerlijk dat er een schoolvakantie is. Sowieso voor mijn zoontje is het fijn want zijn zus is vaker thuis. Iets wat hij erg leuk vindt. En daarnaast hoeft hij niet op bepaalde schooldagen wakker gemaakt of gehouden te worden in verband met het ophalen van school.

Voor mij is het echter ook fijn. Het is lekker om even niet perse op een bepaald tijdstip je bed uit te moeten. Om niet de kinderen voor 8.15 uur klaar te hebben omdat de dochter naar school moet. Of om 14uur moeten stoppen met werken omdat je de kinderen weer op moet halen. Ik kan op de dagen dat de kinderen er niet zijn lekker werken en op dagen dat ze er wel zijn echt qualitytime hebben. Na schooltijd heb ik toch altijd het idee dat daar te kort tijd voor is, of dochterlief spreekt met een vriendinnetje af.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe combineer ik thuis werken met de vakantie?

Ik heb geloof ik best een fijne balans kunnen vinden deze vakantie. Het thuis werken combineren met een vakantie is zeker goed te doen, mits je alles goed plant. En dat heb ik dit keer goed aangepakt al zeg ik het zelf.

Op maandag en donderdag gaat mijn zoontje altijd naar de gastouder dus dat loopt ook gewoon in de vakantie door. Ik heb het zo kunnen regelen dat mijn dochter ook op maandag naar de gastouder kan gaan. Op donderdag was er geen plek meer, maar die dag mag ze naar oma toe. Ze gaan samen naar de dierentuin dus ook zij zal zich goed vermaken.

Dit zorgt er al voor dat ik twee hele dagen heb om te werken. Super fijn. Op de andere dagen zijn de kinderen wel gewoon thuis. Dan werk ik op momenten dat ze slapen. Bijvoorbeeld vroeg in de ochtend (ik sta altijd om 6 uur op) of in de avonduren wanneer ze in bed liggen. Ook is er groot kans dat mijn dochter met een vriendinnetje afspreekt dus kan ik (zodra mijn zoontje slaapt) ook nog even wat werk verrichten.

Leuke dingen doen

Natuurlijk ga ik zelf ook leuke dingen met ze doen. Op dinsdag gaan we in ieder geval naar de pompoendagen in Asten. Dat staat al vast. Wat we verder gaan doen ligt een beetje aan het weer en de slaapjes van mijn zoontje. Maar dat het een fijne week gaat worden weet ik zeker!

Heb jij al plannen voor de herfstvakantie?

1 reactie op “Thuis werken en herfstvakantie: hoe pak ik dat aan?

  • Leuk! Ik ben ook eigen baas, doordat mijn man in de horeca werkt kan ik toch mijn werk grotendeels gewoon doen. Donderdag hebben we een dagje bobbejaanland staan. Heb er zin in! Fijne vakantie en werkse.

Reageren is niet mogelijk.